Från åskådare till fullfjädrat proffs på poker

Från åskådare till fullfjädrat proffs på poker

8624764372 f3473811be c
 
När hon frågade sin pojkvän om han ville hänga med henne ut en kväll, för en uppfriskande joggingrunda, skakade han på huvudet. ”Nää… jag måste stanna hemma och spela poker.” Så hon gav sig ut på sin joggingtur ensam, och när hon kom tillbaka en lång stund senare, satt han fortfarande och spelade.Hon studerade honom en stund – och blev fascinerad.

Allting har en början
Leo Margets växte upp i en av Spaniens pärlor, Barcelona. I mitten av 2000-talet levde hon tillsammans med sin pojkvän, som var halvprofessionell pokerspelare. Och istället för att bli svartsjuk på hans pokerspelande, beslöt hon sig för att lära sig förstå vad han höll på med.
Han guidade henne runt i sin värld, och sakta lärde hon sig förstå varför han ägnade så mycket tid åt att spela kort. Hon lärde sig se på det som ett jobb, och inte bara en hobby.
Genombrottet
Det skulle visa sig att den unga Leo hade talang för att spela poker. Hon blev snabbt så fascinerad av spelet, att hon nästan inte kunde få nog av det. Och ganska snart började hon delta i turneringar, för att mäta sig med andra spelare – och för att lära sig mer.

År 2009, bara 2 år efter hon började lära sig spela poker lyckades hon med bedriften att komma på 27:e plats i World Series of Poker Main Event. För den placeringen belönades hon med lite drygt 350.000 dollar. 27:e-platsen gav henne också den eftertraktade titeln ”Last Woman Standing” för samma turnering.

Året efter kom Leo Margets på tredje plats i Aussie Millions Poker Championship i Melbourne, vilket gav henne ytterligare 54.000 dollar att stoppa i spargrisen. Samma år vann hon en inbjudningsturnering i Spanien – och senare kom hennes andra stora triumf – 1:a plats i Full Tilt Masters Series med 100.000 Euro i prispengar.

Leo Margets meritlista börjar bli ganska lång. Och det som är så imponerande är att hon började spela livepoer så sent som 2008. Bara 7 år senare han hon spelat in över 770.000 dollar, och har blivit en pokerspelare som alla tar på största allvar. Ett av bevisen på det, är att hon numera ingår i PokerStars stall av Pro-spelare, tillsammans med giganter som Daniel Negreanu, Vanessa Selbst och Chris Moneymaker – för att bara nämna några.

4373022490 70ae7ce68b b-2

Nyckeln till framgång
Leo besitter en mycket stor mental styrka. Och enligt henne själv beror det till stor del på att hon ofta och gärna utsätter sig själv för sportsliga utmaningar, vilket vässar henne mentalt.

Hon sätter upp mål som är realistiska, men samtidigt rejält krävande. Detta innebär att hon är tvungen att alltid ge 100% för att klara av dem. Det kräver också grundliga förberedelser och planering, såväl som ett oerhört fokus.

Ett exempel på de utmaningar hon sätter upp för sig själv är löpning. Leo är en regelbunden deltagare i Barcelona’s maratonlopp.

Kombinationen av poker och sportaktiviteter har varit ett vinnande koncept för henne. Hon säger själv att det känns som cross-training.

Sporten håller igång henne, och gör att hon håller sig i fysiskt trim. Men det har också den fördelen att det ger henne chansen att ta ett ”break” från pokerspelandet då och då. Det gör henne bättre förberedd, både fysiskt och mentalt, inför nästa gång det är dags att sätta sig ner vid pokerbordet.

Hon är som sagt inte särskilt skräckslagen inför utmaningar. Vid sidan av pokern och sportsliga aktiviteter har Leo en magisterexamen i affärskommunikation. Och som om det inte vore nog, har hon någonstans hittat tiden att skriva en roman! Den är ännu inte utgiven, men hon hoppas att snart få den publicerad.

 
Leo Margets om poker och relationer
Leo minns fortfarande sina första steg i pokervärlden, tillsammans med pojkvännen. Nu när hon själv är ett pokerproffs på heltid,vet hon att det inte alltid är enkelt att vara heltidsspelande, med alla timmar man tillbringar vid borden eller framför datorn – men hon vet också hur frustrerande det kan vara att vara flickvän till ett pokerproffs.
Leo’s råd till par som sitter lite fast i denna frustration är att du som spelar ”släpper in” din partner i din värld. Ju mer hon förstår av det du håller på med, desto större är chansen att hon förstår varför det krävs så mycket tid och hängivenhet för att lyckas.
Och kanske, kanske blir hon lika passionerad som du är! Leo Margets är ju själv ett levande bevis på just detta.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.