Shoptalk oktober 2015
st-boconcept

Massor av inspiration, tips och trender i designkatalogen från BoConcept

BoConcept är stolta över att kunna presentera deras nya designkatalog för 2016, som är mycket mer än bara en katalog. Katalogen är en källa till inspiration och motivation, så att du kan fördjupa dig i BoConcepts universum. Katalogen avspeglar BoConcepts internationella perspektiv med fokus på kvalitet. Färgerna är mjuka och sofistikerade och fotona av designen och produkterna prioriteras framför texten. Bläddra bland sidorna och låt dig inspireras av fina bilder och ”must-have-designs”. Njut. Ta en paus och fördjupa dig i 164 sidor bostadsinspiration med tips om stilar och trender. På katalogens framsida ses den internationella skådespelaren danska Mads Mikkelsen.
För 2016 spår BoConcept om fokuseras på organiska former. Låt ditt hem omfamna dig med runda och behagliga former, böjda detaljer och släta ytor. Mjukgör hörnen och vinklarna i ditt hem med släta, runda detaljer och feminina färger. Även den ljusgrå färgen smälter samman med varma pasteller. Resultatet är ett rum som skapar lugn och ger plats för avslappning. Naturliga mineraler är i fokus. Rör vid ytor som mormor, filt, skinn, cement och päls, som alla berör våra sinnen. Använd dem tillsammans med organiska former som den runda cementskålen eller marmorbänken. Balansen mellan feminina och maskulina former understryker den eleganta stämningen i ett rum och skapar och skapar visuell spänning.
 
Bästsäljaren, den ergonomiskt perfekta Osaka-soffan har uppdateras med böjda armstöd som inbjuder dig till att sätta dig till rätta, som om soffan vill ge dig en kram. Osaka, designad av Anders Nørgaard, är essensen av den lätthet och komfort som det kommande året präglas av. Denna eleganta tvåsittsoffa är perfekt för små rum, men eftersom Osaka är en moduluppbyggd soffa kan den anpassas efter dina behov och din smak. Stor som liten.
 
www.boconcept.es / tel.+34 951 242 092
 
st-baars
En oförglömlig upplevelse
De senaste två åren har Paul Baars ägnat sin tid åt att få i ordning sin stora segelbåt, den heter Phoenix och är nu i toppform. Paul och Silvia (hans fru) är nu reda att lämna Fuengirola och sätta kurs ut i världen.
Första stoppet är Madeira, Teneriffa och Cabo Verde, och just här har segelintresserade möjlighet att bli en del av besättningen, som nu består av fyra medlemmar, och följa med på en av dessa tre etapper. Alla talar engelska och därutöver talas även spanska, holländska och svenska. På dessa turer (tre stopp) kommer det vara möjligt att uppleva och delta i livet ombord på Phoenix.
 
Det finns fiskeutrustning ombord så det bland annat kan fiskas tonfisk medan man njuter av naturen och livet på atlantvågorna. Du kan kontakta Paul för mer information kring äventyret samt kring vilket av de tre stopp som kan vara mest intressant för dig – och har du inte tid just nu finns alltid möjligheten att träffa Paul, Silvia och Phoenix i Karibien, där du kan få lov till att planera din egen tur. Efter besöket på Cabo Verde blir det nämligen en tre veckor lång seglats över Atlanten med kurs mot St. Martin och de Karibiska öarna, där privata kryssningar kan bokas. Livet ombord är en oförglömlig upplevelse och även om man är ute på världshaven bakas det bröd varje dag och Tim, den engelska kocken, som sörjer för god mat.
Paul Baars: Kapten
Silvia: Besättningsmedlem
Tim: Kock
Peter: Styrman
 
Följ med på resan på hemsidan så kan du dag för dag se var Phoenix befinner sig samt följa Silvias dagbok: www.captainpaulsailing.com
 
Phoenix är en Beneteau Oceanis 441 Clipper med en längd på 12,34 meter. Tre dubbelkabiner samt möjlighet för extra säng i salongen. Två badrum med dusch samt utomhusdusch.
Skeppet har en 56Hp Yanmar Dieselmotor och är fullt utrustad med de senaste navigeringssystemen: AIS, radar, SSB Radio, VHF Radio, Delorme Satellit kommunikation, 10 personers räddningsbåt, första hjälpen utrustning, musikanläggning, tre personers motorbåt, fiskeutrustning, säkerhetsutrustning m.m.
 
st-nana
Den nya Diva
Nu kan kvinnor i alla storlekar – och män som vill skämma bort deras kvinnor, hitta fina lingerimärken och storlekar.
”Under det senaste året har jag lekt med tanken att öppna butiken för jag vill utveckla mig själv och testa mina vingar inom ett nytt område.
Och så har jag inte kunnat undvika att lägga märke till att många av mina kunder saknar en fin lingeributik”, berättar Nana Norrbom, som står bakom nya Boutique Diva i Fuengirola.
 
Under 18 år har Nana arbetat som kosmetolog och kommer framöver, vid sidan om butiken, fortsätta med att lägga permanent makeup i nya lokaler hos frisör Gottlieb.
 
”Boutique Diva har blivit riktigt fint och jag har gjort mycket för att skapa en behaglig inredning med bra provrum och rätt belysning”, berättar Nana, som satsar allt på att erbjuda rätt service. ”Vi mäter våra kunder och erbjuder personlig tillpassning genom provning av underkläderna, då det är så otroligt viktigt att man får rätt modell och storlek på en BH”, säger Nana Norrbom, som inte är rädd att prova nya vägar. Ett exempel på detta är att hon redan nu under hösten kommer att bjuda in till evenemangskvällar då mindre grupper får tips och vägledning kring underkläder och stilar som passar ens kropp.
 
”Och så vill vi självklart göra allt för att hjälpa de herrar som inte vet vad de ska glädja deras damer med. Vi har massor av bra presentidéer och alla våra kunder får en plats i ett kartotek med storlek och favoritmodeller så att vi lätt kan hjälpa mannen med att hitta någonting till sin fru”, förklarar Nana, som i den nya butiken får assistans av Pia Dahl.
 
Boutique Diva erbjuder allt det bästa från kända märken som Marie Jo, Primadonna, Andres Sarda, Rosemunde, Hanro och Neo Noir. De kända designerskorna Sargossa får också sin plats i butiken, som ligger mitt emot Restaurant Lucía i Fuengirola.
 
Alla är välkomna till invigningen lördagen den 24 oktober mellan kl. 11-15.
 
Boutique Diva
C/ Maestra Angeles Aspiazu, 14
Edif. Navas ll, Puebla Lucia
Fuengirola
Tlf. 674 402 135
 
st-oleOpticaAnsiktslyftning för Ole Optica
Ole Højer och hans stab har ägnat en del av sommaren åt att renovera och förbereda butiken inför högsäsongen. ”Vi har målat fasaden, installerat ny belysning, bytt tak och fått ny luftkonditionering. Det började bli dags för det och det nya klär butiken väldigt bra”, berättar Ole Højer, som i över tio år har hjälpt skandinaverna i Nerja-området med att hitta rätt glasögon.
 
Den danska optikern vet vad hans framgångar bottnar i: ”Folk vill ha service, bra produkter och bra priser. Ren rabatt är någonting som vi försöker att hålla oss ifrån men i stället erbjuder vi alltid förnuftiga priser på bra produkter, och naturligtvis en service som även gäller efter det att man har fått sina nya glasögon”, lovar Ole Højer, som stortrivs i Nerja.
 
Redan när Ole Højer, i slutet av 1990-talet, arbetade för en stor dansk optiker i Fuengirola drömde han om möjligheterna i Nerja. Så när han fick möjligheten tvekade han inte. ”Nerja och området öster om Málaga har ett stort skandinaviskt kundunderlag och allt fler kommer hit. Nerja är en mycket charmig stad och området har utan tvivel Costa del Sols bästa stränder och den vackraste naturen. Så både jag och Ole Optica kommer att finnas kvar här om 10 år”, lovar Ole Højer, som under hela oktober firar renoveringen av butiken med två par glasögon till priset av ett.
 
Besök Ole Optica i Nerja på: Calle Antonio Ferrándis 23.
För tidsbokning ring: 952 528 395.
 
st-rincon
Tjäna pengar på din bostad
Om du har den rätta bostaden och arbetar med rätt folk kan du tjäna bra på att hyra ut din bostad, oavsett om det handlar om en kortare eller längre period under året.
”Och det är inte svårt, vi ordnar nämligen med allt det praktiska både före, under och efter uthyrningsperioden”, garanterar Michael Kolodnicki och Joan Hansen från Rincon Rent.
Det danska paret startade deras uthyrningsbyrå 2006 och sedan dess har den blivit deras hjärtebarn.
”I dag har vi 120 bra bostäder som i stort sett är fullt uthyrda under de perioder som ägarna önskar. Därför är vi nu redo att utvidga vår portfölj”, berättar Joan, medan Michael förklarar att 90 procent av deras kunder är skandinaver: ”Våra hyresgäster vill ha fina, skandinaviskinspirerade bostäder mellan Málaga och Marbella. Har du det kan vi marknadsföra och optimera din inkomst av uthyrning.”
 
Rincon Rent lägger stora resurser på marknadsföring av uthyrningsobjekt, värderar de små detaljerna och dedikerar sig åt sitt arbete till 100 procent.
”Det ska vara enkelt för uthyraren att samarbeta med oss. Vi färdigställer och rengör bostaden före och efter uthyrningsperioden, och om det finns en kran som droppar eller en tv som inte fungerar så ordnar vi det”, lovar paret, som i dag har åtta anställda, som gör allt för att göra livet lätt för både hyresgästen och uthyraren.
”Ofta är uthyraren inte ens i landet när bostaden hyrs ut, så då ordnar vi med allting i samband med uthyrningen”, avslutar Michael och Joan, som gärna träffas för ett oförpliktigande möte kring din bostads uthyrningspotential.
Kontak: +34 607 377 499/ info@rinconrent.com / www.rinconrent.com
st-heiko
Höstens glasögonmode
Hösten närmare sig och det samma gör en ny glasögonsäsong. I dag ser allt fler glasögonen som ett smycke. Och liksom smycketrender som varierar efter säsong skiftar även glasögonmodet.
 
Det senaste inom glasögonmodet hämtar sin inspiration från 1960-talet. Tidens glasögon ska vara stora, runda och ha en kant. ”Ska du ha nya glasögon eller solglasögon ska du välja en båga som man lägger märke till. I alla fall om du vill vara med i svängen nu och under de kommande säsongerna. Glasögonmodet handlar inte längre om att bara kunna se, det handlar lika mycket om att bli sedd. Det är en trend som har kommit för att stanna”, säger Peter Hejnfelt från Heiko by Heiko i Torre del Mar.
 
Tittar man på färgtrenderna till hösten och de kommande säsongerna är karamell, flaskgrönt, mörkgrönt, rött och djupt blått de nya klassikerna. Detsamma är bågar med svart eller mörk, infärgad överkant samt asymmetriska bågar.
 
Är du osäker på vilken båge som passar dig bäst, ditt ansikte, din frisyr, dina kläder och ditt humör? Kan du tänka dig en båge som är modern nu men som även är snygg under kommande säsonger? Titta då förbi hos Optiker Heiko by Heiko som har specialiserat sig på att guida och hitta de perfekta glasögonen för dig.
 
Heiko by Heiko
Avenida Andalucía 119
Torre del Mar
Telefon: 952 967 923
 
st-saunabrick
Saunabrick – allt för avslappning och välmående
Företaget Saundabrick ägnar hela sin verksamhet åt att designa och skapa platser för avkoppling i hemmet eller på jobbet, och söker alltid efter den perfekta lösningen och harmonin mellan design och välmående. Och nu öppnar de sin första butik på Costa del Sol. Den nya utställningslokalen ligger på Calle Río Benamargosa i hörnet vid Calle Río Verde, som går parallellt med den gamla Coínvägen.
 
Lokalen, på 100 m2, är både butik och utställningslokal. Där kan du se ett urval av produkter och tjänster som Saunabrick erbjuder; såsom Spa och hydromassagebad, finska bastur, turkiska bad, värmelösningar för hus etc. Allting i en miljö skapad harmoni, avslappning och välmående.
 
Saunabrick arbetar med bara de bästa varumärkena och anpassar alla produkter med maximal kvalitet för personliga lösningar för varje kund. Saunabrick erbjuder exklusivitet, design, elegans, avslappning och komfort, vilket kan vara svårt att finna hos andra företag.
 
Juan Montes, chef och grundare av företaget, betonar vikten av att anpassa produkter för hemmet och arbetsplatsen så att de påverkar hälsan positivt och försäkrar att företagets primära mål för varje enskild kund är välmående.
 
Saunabrick öppnar sin nya butik den första veckan i oktober och hälsar alla välkomna till invigningen den 3 oktober, då det också bjuds på en välkomstdrink.
 
Besök även Saunabrick på internet: www.saunabrick.com.
 
st-kassKirkemann
Större ersättning för personskador täcks av bilförsäkringen
Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare informerar att Den spanska Senaten röstade för en ny lag vederörande bilförsäkring den 29 juli i år. Från coh med januari 2016 kommer ersättningar för personskador som omfattas av bilförsäkringen att höjas. Ersättningens storlek grundas på personskadornas omfattning. Vid tillfällen med svår invaliditet höjs ersättningen med 72 procent jämför med den ersättning som utbetalas i dag för samma åkomma. Vid dödsfall höjs ersättningen med 114 procent till närmaste anhörig.
Den spanska försäkringsbranschen räknar med att skadeprocenten kommer att öka med ca 16 procent till följd av den nya lagstiftningen. De spanska försäkringsbolagen har redan nu sagt att premien kommer att öka under 2016. Dock har inget försäkringsbolag ännu gått ut offentligt med hur mycket premien förväntas stiga.
 
Bilförsäkringarna har under de sista 10-15 åren upplevt ett stort priskrig i Spanien. Flera experter säger att botten nu är nådd och att framöver kommer att se högre priser när det kommer till försäkringspremien.
 
st-lanas
Nordiskt garn säljer bra i Spanien!
Lanas de Noruega ägs och drivs av Hanne Farrell och det har varit bråda dagar sedan hon öppnade sin butik i centrala Fuengirola den fjärde november förra året. Under året som gått har efterfrågan på garn varit stort och detta har bidragit till att sortimentet utvidgas löpande.
 
Och det är inte bara skandinaver som stickar, även många spanska kunder tar vägen förbi Lanas de Noruega då de tycker så mycket om den höga kvaliteten som garnerna håller. Och de vet att just kvalitet och pris är relaterat.
 
Stickcaféet som Hanne har hoppats mycket på har inte riktigt kommit igång ordentligt, men det arbetas det vidare på. Hanne har även tagit emot ett par beställningar på färdigstickat och hon kommer att försöka utveckla det under vintermånaderna. Och som någonting helt nytt, för dem som inte har en egen symaskin kan man nu ta vägen förbi hos Lanas de Noruega och sy ihop sina stickningar.
 
Även om Lanas de Noruega har utvecklat sortimentet har de ännu inte ”allt”, och de har inte heller ett stort lager, men de kan ta in det mesta inom loppet av 1-3 veckor. Bor du inte i Fuengirola utan någon annanstans på kusten, vet vad du vill ha och inte kan ta dig till butiken? Ja, då är det bara att ringa så kan de köra ut garnet till dig mot kontant betalning.
 
Hoppet är nu att Lanas de Noruega ska bli mycket mer än en garnbutik och att fokuset på att vara professionell ska bidra till hjälp och inspiration för alla stickglada på Costa del Sol. Har du fastnat i ditt stickande eller lider av idétorka? Ja, då är det bara att avlägga Lanas de
 
Noruega ett besök.
Lanas de Noruega
Tel. (+34) 951 703 130
Webb: www.lananor.com
 
st-aqua2000
Före och efter Aqua2000.
 
Aqua 2000 – Kalklösare som löser och förhindrar kalkproblem i hushållet
Kalkavlagringar i rör och på värmeelement i tvätt- och diskmaskiner, varmvattenberedare och värmepannor gör att apparaterna åldras i förtid, effekten minskar och att energiförbrukningen ökar, och så blir trycket i ledningarna sämre. Kalkhaltigt vatten förekommer på de flesta håll. Vad vi inte ser är de kalkavlagringar som bildas i rör och på värmeelement, som ger problem av allvarligare art. Samtidigt är kalken viktig för vår hälsa, så vi vill ha en lösning där kalken finns kvar i vattnet men förlorar förmågan att bilda skadliga avlagringar.
 
Aqua 2000 är en beprövad metod som förhindrar att kalken tillåts bilda avlagringar i rörsystem och vattenbehållare. Metoden är miljövänlig, inga kemiska tillsatser behövs, vattnets smak och kvalitet påverkas inte och det går åt 25 % mindre disk- och tvättmedel genom att vattnets ytspänning minskar. Aqua Kalklösare löser även upp gammal kalk men hur lång tid det tar att bli av med gamla kalkbeläggningar beror på vattnets hårdhet och hur svåra angreppen är.
 
Kalklösaren monteras på den ingående vattenledningen och alstrar där ett elektrostatiskt kraftfält mellan polerna. Kraftfältet tillför ständigt nödvändig spänning och har därför alltid hundraprocentig effektivitet.
 
Aqua kalklösare har inga rörliga delar och är helt underhållsfri.
 
Användningsområde: Villor – lägenheter – hotell – restauranger.
 
Vill du ha mer information? Kontakta Stefans VVS & Allservice:
+34 693 824 824 eller: stefan@stefanhult.com
www.stefanhult.com
 
st-fiaibacken
Höstmode hos Fia i backen
På galgarna i modebutiken Fia i Backen, i Nueva Andalucía, hänger nu höstens och vinterns modenyheter, och säsongens färg är otvekbart grått, gärna i djurmönster.
 
Ett välbekant märke i butiken är ADA Fashion, med sina välsydda plagg med bra passform som kännetecknas av kvinnligt snitt och roliga detaljer på både kjolar, toppar och klänningar, alltid i bra kvalitet.
Nästa bekanta märke är Baldino som med 40 års erfarenhet, butiker i tio länder, nu till och med finns i Los Angeles! I Spanien är Fia den enda återförsäljaren. Baldino bjuder på eleganta, avslappnade kläder i naturmaterial med skön passform.
Ett tredje märket som känns igen är uppskattade DesignWerket, känt för sin design för kvinnor med attityd, med lite rockiga och romantiska inslag. Kännetecknande för dem är någon avvikande eller ovanlig detalj samt att dessa plagg ofta kan bäras på olika sätt. DesignWerket produceras i EU!
 
På nyhetsfronten ses två märken; först ut är HEDVIG by Stockholm, vars design med mjuka linjer utgår från kvinnliga former och tar hänsyn till att plaggen ska vara lättburna samt gå att kombinera. Dess designer, Hedvig Andér, är känd från det svenska tv-programmet ”Gör om mig” och hennes bok ”Hitta din stil med Hedvig” finns att köpa hos Fia i Backen.
Den andra nyheten är Shape, av Paon, vars plagg är detaljfyllda, vackra och har hög kvalitet. De passar modemedvetna kvinnor till både vardag och fest.
 
Hos Fia i backen värdesätts den personliga servicen högt. Det ges tid till att titta och prova kläder i lugn och ro. Dessutom köps inte plagg in som dussinvara, varför du som kund kan känna dig lite unik i dessa moderiktiga kläder.
 
Önskar du besöka Fia i backen utöver ordinarieöppettider (måndag – fredag kl 11-14 och kl 17-20), går det bra att boka en egen tid.
 
Fia i backen. Tel. 952 81 65 12

st-anniDahm
Anni Dahms firar 25-årsjubileum

Det hela började som anställd i Tjæreborg på det gamla Tjæreborg-ägda Hotel Stella Polaris och kallades Helse & Kulturcentret. Efter hårda förhandlingar fick Anni en butikslokal på nio ynka kvadratmeter, då det var en nödvändigt för att få arbets- och uppehållstillstånd.
 
Butiken blev Costa del Sols första officiellt sanktionerade danska hälsokostbutik och fick namnet Helseshoppen. I mars 1994 förändrades konceptet till att enbart omfatta butiksdelen och kurs- och föredragsverksamheten valdes bort – Annis Vitalshop grundades. I dag, 25 år senare, firar Anni Dahms sina år på Costa del Sol. Därför bjuds kunder, affärskontakter, vänner och andra nyfikna in till firande onsdagen den 14 oktober kl. 11-14 i Annis Vitalshop i Los Boliches. Det kommer att vara musikunderhållning samt finnas lite smått och gott.
”När jag kom hit tillsammans med min familj i början av 90-talet var det ganska kaotisk. Det fanns t ex ingen färdig butik åt oss, vilket vi hade blivit lovade, så vi fick lov att själva ta tag i sakerna från grunden”, säger Anni Dahms.
 
Den stora insatsen har gett resultat. I dag har Anni fyra fina butiker i Los Boliches, Mijas Costa, Elviria samt Nerja, som alla säljer och ger rådgivning om vitaminer, mineraler, kost och motion.   
 
st-clinicadentalmedia
Clinica Dental Medic blir Puerto Banus Dental Group & Implant Center
Förändringar är en del av utvecklingen och nu har turen kommit till Clinica Dental Medic i Marbella. Bo Wallenborg, som öppnade kliniken 2000, lämnar nu vidare ansvaret till de nya ägarna: hans son Niclas Wallenborg och Dejan Tomic.
 
Bo Wallenborg kommer att finnas kvar på kliniken som koordinator samt utföra allmäntandvård. Vid fall som kräver specialistbehandling lämnar han över ärendet till Niclas och Dejan. Bo, som ju egentligen är pensionär, känner att detta är en lösning som passar honom mycket bra, då han gärna vill bryta vardagen med arbete, men utan det övergripande ansvaret som han haft under alla år.
Niclas Wallenborg kom till Spanien när familjen flyttade hit, då var han 16 år. Han gick gymnasiet på Aloha College och tog hans IB/International Baccalaureate för att senare ta sin tandläkarexamen i Sverige 2003. I dag driver han sedan tio år tillbaka två framgångsrika tandläkarkliniker i Stockholm, men han har tidigare också arbetat med sin far i två år. Niclas inriktning är estetisk tandvård och större bettrehabiliteringar, men även allmäntandvård. Hans motto har alltid varit att sätta patienten i centrum och samtidigt erbjuda mycket hög service och kvalitet.
 
Dejan Tomic slutförde sin tandläkarutbildning för snart 20 år sedan och 2006 utexaminerades han till specialisttandläkare inom parodontologi (tandlossning, implantat och mjukvävnadshantering). Även han äger samt driver två kliniker i Stockholm. Dessutom föreläser han på internationell nivå och har bland annat utvecklat ett kirurgiskt koncept med mikrokirurgi, som minimerar efterföljande besvär för patienten. Hans expertis anlitas även av andra företag för framställande av utbildningsmaterial eller i marknadsföringssyfte. Hans motto är att utföra så bra behandling som möjligt med så litet ingrepp som möjligt.
 
Puerto Banús Dental Group/Implant Center har länge planerats mellan de två goda vännerna och kollegorna: ”Vi vill ha en ny utmaning där vi kan kombinera ett fantastiskt roligt yrke med att driva en verksamhet på Costa del Sol”, säger Niclas.
Kliniken tar en mot barn- och vuxenpatienter och även remisser från andra tandläkare.
 
Tel. + 34 95 281 45 72, akuttel. +34 693 246 068
www.puertobanusdentalgroup.se
 
st-trefpunkt
Restaurante Trefpunt, en plats för hela familjen
Hos det holländska paret Marjolein och Kees är alla välkomna, unga som gamla, här finns plats för alla. Den stora terrassen, utmärkt för en kopp kaffe, bjuder på fin utsikt över havet samt folkvimlet på Fuengirolas paseo och inne är inredningen stilren för en mysig stämning, och för de yngre finns en lekhörna.
På menyn hittas både lättare rätter som tapas och holländska crepes samt matigare alternativ i stil med svensk vällagad husmanskost. För matlagningen ansvarar Kees själv. Han är noga med råvarorna och kokkonsten är hans stolthet, och han vill inte se ens en skugga av halvfabrikat i sitt kök. Riktigt goda är de nämnda holländska crepen som finns i flera varianter t ex ost och skinka som lite matigare, sylt för söttanden eller kockens specialitet äpple och bacon, och många fler.
Andra exempel från menyn är förrätter som dagens soppa, stekta champinjoner eller rökt lax med toast samt hemgjord kycklingleverpastej. Bland varmrätterna hittas bland annat kycklingfilé, en stor köttbulle, den populära sjötungan, oxfilé och naturligtvis många andra smakfulla alternativ, även vegetariska, och efterrätterna går inte heller av för hackor. Självklart finns även en prisvärd barnmeny.
 
Restaurante Trefpunt ligger mitt emot pesetasmonumentet, strax till höger om Skandinaviska Turistkyrkan, på paseon i Los Boliches, Fuengirola.
 
För bordsbokning ring: +34 952 583 476, www.trefpuntfuengirola.com.
 
st-libertySeguros
Spännande höstnyheter från Liberty Seguros
Liberty Seguros, det försäkringsbolag i Spanien som utländska residenter föredrar, presenterar nu till hösten flera bra erbjudanden med återbetalning av en del av försäkringspremien vid tecknande av nya bil- och hemförsäkringar. Vid tecknande av en ny fullkaskoförsäkring återbetalas 50 euro av premien vid betalning genom autogiro (i SEPA-området). Om premien inte betalas med autogiro får kunden i stället en rabattkupong på 20 euro till bränsle.
Om man tecknar en ny hemförsäkring får man också 50 euro återbetalat om man betalar genom autogiro. Om autogiro inte används får kunden en rabattkupong på 20 euro till El Corte Inglés.
Båda försäkringarna ska tecknas mellan den 24 september till den 31 december 2015 för att erbjudandena ska gälla.
”Vår erfarenhet visar på att utländska residenter i Spanien föredrar personlig service när de tecknar en försäkring. Därför är det en fördel om de kan besöka deras lokala försäkringsmäklare och där se vilken lösning är bäst för dem med möjlighet för Liberty Seguros erbjudande med återbetalning av 50 euro vid nytecknande av en försäkring. Därför är fördelarna många att byta till Liberty Seguros”, förklarar Iván Ortego, affärschef för utländska residenter.
För mer information eller för tecknande av ny försäkring kontakta Liberty Seguros på tel. 902 225 258 och få en offert samt namnet på din närmaste försäkringsmäklare. Besök även: www.libertyexpatriates.es.
Alternativt kan man också bara besöka sin försäkringsmäklare och få höra om alla de många möjligheter som Liberty Seguros erbjuder.
 
Det är inget minimibelopp på bilförsäkringar för att erhålla återbetalningen på de 50 euro. Men vid tecknande av en ny hemförsäkring ska försäkringspremien överstiga 225 euro. Erbjudandet gäller inte förnyelse eller ersättningsförsäkringar. Jämför gällande bestämmelser och villkor.
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.