En bra syn är i den mest elementära betydelsen en fråga om ljuskänslighet i ögonens närhinna. Trötta ögon, en synskada och ibland ögonsjukdomare beror ofta på funktionssvårigheter i näthinnan.

 
helse-blaabaer
Under de senaste årtiondena har forskare i hela världen visat intresse för de så kallade antocyaniner och hur de påverkar synen. Här handlar det om två ämnen som utvinns ur blåbär (Vaccinium Myrtullus). Två franska forskare, Jayle och Aubert, kunde redan 1964 konstatera att blåbär har en positiv effekt på både natt- och dagsyn, samt på närsynthet. Enligt deras undersökningar framgick det att den synförbättrande effekten kan mätas redan efter bara ett par dagar och att den varar i ca 24 timmar, om man tar Vaccicium Myrtillus. Forskarna menade även att antocyaninerna från blåbär är effektiva och ett säkert sätt att behandla näthinneskador som har uppstått på grund av diabetes eller förhöjt blodtryck. Även äldre människor med gråstarr har visat positiva effekter av blåbärsextrakt när det kombineras med naturliga e-vitaminer (400 eller 500 internationella enheter).
 
Den dagliga dosen på 1-2 kapslar dagligen kan i vissa fall ökas till 10-20 kapslar. Det finns inga konstaterade biverkningar eller komplikationer vid långtidsbehandling.
 
Kapslar med blåbärsextrakt rekommenderas till alla friska men överansträngda, de som känner sig trötta eller får svidande ögon när de läser, arbetar framför datorskärmen, tittar på tv eller liknande.
 
Hos Vitamina i Centro Idea finns flera olika produkter som innehåller blåbärsextrakt och lutein. Vi har även god blåbärssaft och marmelad utan socker.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.