Málaga ur ett fågelperspektiv – högt att flyga lååångt att falla

Málaga ur ett fågelperspektiv – högt att flyga lååångt att falla

pariserhjul
Mitt i centrala Málaga har en ny attraktion sett dagens ljus. Det är ett 70 meter högt pariserjul med det kungliga namnet Mirador Princess, som har tagit plats vid hamnfronten, precis vid shoppingstråket Calle Larios. Mirador Princess består av 42 stängda kabiner med plats för åtta personer i varje kabin och för bara 10 euro får man uppleva en imponerande utsikt över Costa del Sol.
 
Ljudlöst startar motorerna och kabinen börjar långsamt röra sig uppåt i takt med hjulets cirkulerande rörelser. Klimatanläggningen kyler ned handflatorna som har blivit svettiga vid tanken på de 70 meter över marken. Höjdskräck och pariserhjul är helt klart inte den bästa kombinationen men den stadiga kabinen tillsammans med utsikten gör att ängslan snart byts ut med ett leende. Hjulet kör långsamt och det ges bra tillfällen att fånga den 360 gradiga panoramautsikten med både kamera och smartphone innan kabinen når marken igen. Resan slutar dock inte här för pariserhjulet tar hela tre varv, vilket ger tid till både selfies och familjefoton med Málagas kust och den vackra staden som bakgrund.
 
Pariserhjulets storlek är imponerande och det krävde också en kran på hela 300 ton innan denna gigantiska attraktion, som i bara sig själv väger 600 ton, stod stadigt fast på marken. Detta är dessutom Europas största mobila attraktion och innan den kom hit stod den i det lilla furstendömet Andorra. Tanken är att Mirador Princess ska pryda Málaga centrum under de kommande åtta månaderna varefter avtalet för det ska omförhandlas, om pariserhjulet ska fortsätta att locka människor i Málaga. Fram tills dess är det fritt fram att njuta av utsikten över Costa del Sol – och Afrika, som kan ses i fjärran under klara dagar.
 
Detta pariserhjul har en kapacitet på att ta med 1 000 nyfikna personer i timmen. Öppettiderna är från kl. 11.00 på morgonen till kl 01.00 på natten, så det kan rekommenderas att ta både en tur by day och en by night. Med pariserhjulet utmärker Málaga sig i raden av prominenta storstäder med denna attraktion som riktmärke. Pariserhjulet i Málaga är dock inte lika högt som The Eye i London eller det i Las Vegas, men det råder inga tvivel om att Mirador Princess nog i alla fall kommer att fånga de förbipasserandes uppmärksamhet.
 
Trevlig resa!
 
*Prisinformation: Vuxna: 10 euro. Pensionärer och barn över 1,20 meter: 6 euro. Barn under 80 cm: gratis inträde. Handikappade: 6 euro. Familjer (minimum två generationer): 7 euro per person. Grupper (minimum 4 personer): 8 euro per person.
Av Christine Petersen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.