BodyTalk – om hur klarhet i hjärnan skapar sundhet i kroppen – Del 4
bodytalk
 
BodyTalk-tekniken som kallas Hjärnbarksbalansen är en lätt och snabb väg till en bättre hälsa – både mentalt och fysiskt. Därför lär jag alla mina klienter att utföra den själv, och uppmanar dem också att göra den ca 2 minuter varje dag, vilket är den tid det tar att göra den. Effekten av detta har ni kunnat läsa om i mina tre föregående artiklar på En Suecos hälsosidor. Denna månad ska vi titta närmare på den stora nyttan man kan få genom att känna till hjärnbarksbalansen när det handlar om akuta skador som t ex brännskador, stukningar och liknande, då chocken av olyckan omedelbart går över och läkningen sätter igång. Även vid akuta tillstånd som astma-, migrän- eller ångestattacker och allergiska reaktioner är effekten anmärkningsvärd.

Utöver att vara en av BodyTalk-behandlingens viktigaste tekniker är hjärnbarksbalansen en väsentlig del av det som vi kallar Fast Aid (a la First Aid – Första hjälpen), som vi BodyTalkers använder i behandlingen av olycksoffer vid t ex trafikolyckor, medan man väntar på ambulans, vid illamående eller slaganfall ombord på flyg m.m. Men hjärnbarksbalansen ensam kan i sig själv göra en stor skillnad.
 
Jag får höra mängder av härliga historier från mina klienter som vittnar om hur effektiv hjärnbarksbalansen har varit då de själva, eller människor i deras omgivning har kommit till skada. Men låt mig ge ett exempel då jag själv upplevt det, på egen kropp, som också visar någoting om att det inte nödvändigtvist handlar om ”att tro på det”. Händelsen inträffade under min allra första tid som BodyTalk-studerande.
Jag var i Köpenhamn där jag besökte min syster och en dag skulle min svåger och jag köra till Jylland direkt efter frukosten. Till saken hör att de har två små barn och ganska ont om plats, så för det mesta var jag nog ”i vägen” för den stressade barnfamiljens morgonrutiner. För att undvika att något av barnen skulle bränna sig stod brödrosten uppe på den översta hyllan, så när jag sträckte upp handen (utan att vara riktigt vaken) för att ta de två bröden som precis ”hoppat” upp var det istället jag som brände mig. Fy vad det gjorde ont. På pekfingret, långfingret och ringfingret syntes genast gråvita, långa, skrynkliga märken efter den brännheta brödrosten. Väl medveten om att det helt enkelt inte fanns tid till att jag kunde sitta med fingrarna i kallt vatten en längre tid hittade jag ett litet hörn ute i hallen och började utöva hjärnbarksbalansen, medan jag muttrade en rad förbannelser, av smärta och misstro mot tekniken som ”omöjligt kunde vara effektiv under dessa förhållanden”. Jag kunde ju inte koncentrera mig. Jag lyckades genomföra hjärnbarksbalansen innan vi skulle ge oss iväg och snart satt jag i bilen bredvid min svåger på väg mot Jylland. När vi kommit en bit utanför Köpenhamn slog det mig plötsligt att jag själv burit ned både min resväska och mitt handbagage från tredje våningen – och jag kunde inte minnas att det hade gjort ont i handen. Jag tittade på mina fingrar, där brännmärkena nu hade blivit röda och blanka, men de gjorde inte längre ont. När vi kom fram till Storeælt var brännmärkena helt borta!
Jag var minst sagt tämligen överraskad och mycket imponerad – och sedan dess har jag med framgång hjälpt många skadade kroppar att snabbt börja läka sig själv – till stor glädje för kropparnas innehavare. Själv skadar jag mig sällan nu för tiden, för det är nämligen en av hjärnbarksbalansens positiva biverkningar: hjärnan blir klarare och på grund av det begår man färre koordinationsfel.
 
Hjärnbarksbalansen kan användas till alla typer av akuta situationer, vilket min favorit-kvantfysiker Zsana Kawar bevisade när hon under Drottning Elizabeths 60 års firande som regent genomförde en hjärnbarksbalans på självaste Sir Paul McCartney innan han skulle upp på scen. Till historien ska tilläggas att Zsana tillhör den jordanska kungafamiljen, och det var därför som hon var med under festligheterna och hade möjlighet att komma så nära världsstjärnan. McCartney kände sig mycket dålig precis innan han skulle uppträda för drottningen och den jättestora publiken, samt TV-soffor runt om i hela världen. Som en del säkert kan komma ihåg var hans uppträdande oklanderligt och han hade inga sviter av illamåendet han hade känt bara en liten stund innan.
Zsana Kawar är professor i kvantfysik på Oxford (och BodyTalker) och att jag finner henne så fascinerande är en helt annan historia som ni får höra en annan gång.
Jag rekommendera att du även läser de tre tidigare artiklarna om hjärnbarksbalansen då denna enkla teknik kan få en avgörande betydelse för både din mentala och fysiska hälsa, både i akuta situationer och på lång sikt.
Ser det konstigt ut när man utför tekniken? Vad kommer folk att tänka? Tja, jag kan inte se att ”vad kommer folk att tänka” har någon som helst betydelse när det handlar om vår hälsa och vårt välbefinnande. Med mindre att man i så fall hellre är sjuk än att ”klappar” sig själv försiktigt på huvudet och bröstbenet framför andra om olyckan är vara framme medan man befinner sig i det offentliga rummet.
Vill du beställa tid till en session eller få mer information om BodyTalk är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06, eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com. Här kan du välja mellan BodyTalk-artiklar om allt från hormonella obalanser, depressioner, utbrändhet och stress till ätstörningar, migrän, fibromyalgi, cancer, diabetes, ångest och immunförsvar.
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.