macarot
Maca är en rotfrukt från Peru, där den även är känd som Perus Ginseng. Denna superfood-rot har under århundraden ätits av människorna i Anderna. Roten växer högt uppe i bergen och har visat sig ha fantastiska effekter för hälsan.
 
Mirakelroten Maca förbättrar energin, minnet, syreupptagningsförmågan och hormonbalansen. Den är rik på Omega 3, potassium, selen, B- och C-vitaminer samt är full av kostfibrer och innehåller bara fåtalet kalorier.
 
Många människor har störningar i hormonbalansen på grund av stor östrogenpåverkan från föroreningar i omgivningen. Macaroten är en adaptogen växt vilket innebär att den kan reglerar hormonerna i kroppen på så sätt att om du har för mycket av ett hormon så dämpar den det och har du för lite så ökar den det. Den stimulerar det två överordnade hormonkörtlarna i hjärnan: pinealkörteln och hypotalamus. Dessa körtlar ansvara bland annat för thymus, bukspottskörteln och könsorganens körtlar. Den adaptogena effekten gör att Maca anpassar sig efter den enskilda kroppens behov.
Maca kallas också för naturens viagra då den även har egenskapen att öka sexlusten hos både kvinnor och män samt främja fertiliteten och spermiekvaliteten. Den har också en hjälpande effekt vid PMS, värmevallningar och obehag under övergångsåldern.
 
Macarot kan köpas hos Vitamina i Centro Idea.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.