Shoptalk April 2016

shoptalk dicton
Öppningsreception hos Dicton
Fredagen den 18 mars höll Dicton Hörselklinik en öppningsreception för att markera att Thomas Bo har övertagit kliniken och är redo för att föra de stolta traditionerna vidare.
Denna soliga dag firades tillsammans med vänner, familj och många av Dictons klienter och det bjöds på spanska tapas samt vin och stämningen var mycket trevlig. Alla gäster fick möjlighet att vissas runt på hörselkliniken, som byggts om lite under de senaste månaderna, med nya fräscha färger, större kliniklokal och en nyinredd reception.
Även öppettiderna har setts över och blivit längre, så nu går det även att komma till Dicton om eftermiddagen för att få hörapparater, nya batterier eller ett gratis hörseltest.
Ägare Thomas Bo och audiolog Isabel Bernardino ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Dicton på kyrktorget i Fuengirola.
www.dictonfuengirola.es – Tel. 952 58 04 79

___

shoptalk boutique diva

Boutique Divas modevisning med fokus på kvalitet
Tisdagen den 15 mars höll Boutique Diva sin vårmodevisning i Aquapools lokaler i Fuengirola, och 120 vackra kvinnor kom och gjorde kvällen till en sann succé.
”Det är fantastiskt att se att så många kvinnor kommit hit till Boutique Divas första modevisning. Jag är så glad att se att kvinnor vill bära kvalitetsunderkläder”, sa Nana Norrbom, ägare till Boutique Diva.
Efter att Nana Norrbom hade hälsat alla hjärtligt välkomna till det som skulle visa sig bli en fantastisk modevisning höll Anja Kielskov, Aquapools ägare, ett tal om fördelarna med spa-bad. Det är nämligen viktigt att man lär sig att lägga mobiltelefonen och andra prylar ifrån sig och får kvalitetstid med sin familj. Fördelarna med ett spa är allstå inte bara fysiska utan även psykiska.
Därefter började modevisningen. Fem vackra kvinnor visade fram underkläder och badkläder från märkena Primadonna och Marie Jo samt kläder och väskor från Rosemunde och Hanro. Det visade att det hos Nana Norrbom finns någonting för alla, oavsett storlek.
Utöver det hölls det dessutom ett lotteri där vinnaren fick en bikini från Primadonna och en kofta från Andres Sarda. Vinnarna blev Katinka Burnmeister och Charlotte Benita Juel Petersen.
Kvällens presentatör var Ingelise From, tidigare ägare av Boutique Divina i Centro Idea. Hon guidade gästerna igenom visningen och gav mycket bra information kring hur viktigt det är att ha en bra kvalitets-bh.
Boutique Diva erbjuder personlig utprovning i butiken samt råd och rätt bh-modeller oavsett storlek. Utöver det hittar du ett stort utbud av modeller och färger i butiken och Nana Norrbom beställer gärna hem ditt favoritset från märken som Marie Jo, Primadonna och Andres Sarda på två-tre dagar:
Besök butiken på adressen:
Calle Maestra Angeles Aspiazu 14.
Puebla Lucia
Fuengirola

___

Real Club Valderrama redo till att ta emot Europas golfelit
På en av världen mest prestigefyllda golfbanor kommer det snart att spelas topprofesionell golf när European Tour-turneringen, Open de España, går av stapeln i Sotogrande mellan de 14-17 april. Här är Spaniens bästa golfklubb och en av de mest kända i Europa, Real Club Valderrama, med stöd från Sergio García- Fonden, redo att hälsa Europas golfelit välkommen. Europas bästa golfspelare kommer att ha möjlighet att finputsa sina färdigheter inför tävlingarna på ett splitternytt träningsområde, designat av den berömda golfarkitekten Kyle Phillips, innan de viktiga slagen ska slås på självaste Valderrama. Valderrama å sin tur designades 1974 av en av de mest kända golfarkitekterna i världen, nämligen Robert Trent Jones.
Golfspelare Sergio García är officiell värd för turneringen genom sin egen fond, och han ser fram emot att vända tillbaka till Valderrama. ”Jag har alltid tyckt om att spela på Valderrama, det är en av mina favoritbanor. Jag känner mig hemma där”, säger Sergio García om banan, där han själv, 2011, vann Andalucía Masters.
Biljetter till turneringen kan köpas på European Tour-turneringens hemsida: http://tickets.europeantour.com
Biljetter från torsdag till söndag kostar 15 euro per dag, om biljetten är förköpt, dvs. innan turneringen börjat. Under turneringen kostar annars biljetterna 20 euro per dag. Personer över 60 år samt barn under 15 år (i sällskap med betalande vuxen) har gratis inträde. I övrigt är även parkering är gratis.

___

Fastighetsringen Costa del Sol – helhetslösningar för dig
Att svenskar utgör den största köpgruppen på Costa del Sols fastighetsmarknad just nu är ingen nyhet, varför många mäklarfirmor öppnar i nästan varje gatuhörn på kusten. Många lovar trygghet i bostadsaffären, men vad händer när mäklarens uppdrag är slut? Då står köparen i sin nya bostad med nyklarna i handen, ofta med en mängd frågor men ingen att vända sig till.
Ett bra alternativ är Fastighetsringen Costa del Sol. De är t ex inte bundna av centrala avtal vilket ger dem möjlighet att arbeta fritt över hela kusten. Dessutom har de ett helhetsperspektiv och finns för sina kunder inte bara under utan även efter ett avslutat fastighetsköp, och erbjuder hjälp och tjänster på alla plan; från bank- och advokatkontakter till städare, byggare, hantverkare och trädgårdsarbetare, eller varför inte underhåll av bostaden under en längre Sverigevistelse. Tack vare sitt stora nätverk sedan tidigare har de byggt upp en kontaktbank, som de tryggt kan rekommendera, så att deras klienter kan känna sig säkra.
Fastighetsringen Costa del Sol grundades av Marie-Louise Lasu för ett år sedan, då med fokus på främst uthyrning. För några månader sedan fick hon i företaget sällskap av Helen Pilqvist som tagit företaget vidare in i försäljning av fastigheter, för att täcka hela biten, från början till slut.

Fastighetsringen Costa del Sol arbetar från Nerja till Estepona.
Kontakt: Helen: +34 663 922 144 / Marie-Louise: +34 694 401 131, www.fastighetsringen.com

___

shoptalk rejsen til dit indre

Resan till ditt inre – utrensning på flera plan
Här är kursen som lär dig komma in bakom smärtan, problemet, sjukdomen och oönskade eller dåliga vanor, som du vill förändra. Oavsett hur friska eller sjuka vi känner oss kan det rekommenderas en grundlig undersökning och en huvudrengöring. Vi lämnar gärna in bilen till förebyggande service – varför inte oss själva?
Så inleder Pernille Knudtzon, specialistläkare i allmänmedicin, vårt samtal kring det veckolånga retreat som hon i maj håller för tolfte gånger tillsammans med Marian Larsen, som är Body SDS studerande, meditationsguide och clairvoyant. Kort och gott vänder kursen sig till alla som kan svara ja på en eller fler av följande frågor:

  • Är du trött och saknar energi?
  • Har du ont eller andra krämpor?
  • Tvivlar du på om du är bra nog?
  • Gör du det som är bäst för dig?
  • Kan du leva på något annat sätt?
  • Förlorar du av och till modet och självkänslan?
  • Funderar du över om det finns ett bättre liv?
  • Finns det i grunden behov av att städa ut och smita iväg för att ge plats för någonting nytt?
  • Är tiden inne för att göra det som du länge vetat att du ska göra, men som du bara inte har gjort?

”Vi erbjuder en intensiv utrensnings- och inkännande-kurs vari deltagarna genomfår en ”rensning” både fysiskt och psykiskt med guidade meditationer. Syftet är att göra en utrensning på ett cellulärt plan samt öka och förbättra deltagarnas förmåga att komma in bakom smärtan, ”det onda”, sjukdomen eller ovanan, och vara i kontakt med den egna kroppen och de inre organen, lyssna till kroppen och hitta in till den egna essensen”, förklarar Marian, och fortsätter: ”Fokus ligger på syre-basbalansen i kroppen, och under processen håller vi koll på Ditt Levande Blod. Det ges Body SDS-träning och behandlingar för att avbalansera kroppen och sätta igång utrensningen och uppbyggandet. Vi rörs oss, så mycket som varje enskild person kan, och deltagarna vägleds till att ta ett nytt steg.”

”Utrensningen stöttas av utvalda vitaminer, mineraler, örter och homeopati. De guidade meditationerna skapar möjlighet för att (åter)upptäcka fysiska och känslomässiga obalanser, bearbeta dem, uppleva vad det handlar om för att omvandla dem till lämpliga livgivande kvaliteter.
Hela tanken bakom kursen är att vi startar i livet och den livsstil som vi har just här och nu. Vi använder allt det som vi har just här och nu. Vi använder allt det som vi har med oss i bagaget som resurser. Allt, nästan oavsett vad, som vi har upplevt fram till nu, kan användas konstruktivt i vår framtid.
Vi vill gärna ge mod och inspiration till att deltagarna tar deras inneboende kraft till sig och tar det första steget för att förändra någonting i deras liv och göra nya saker. På en kurs som denna är vi som regel en härlig blandning av kvinnor och män, en del boende här på kusten och andra som reser hit. Det skapar en god dynamik”, berättar Pernille.

”Resan till ditt inte – utrensning på flera plan”, är en sjudagars kurs med max tio deltagare. Det serveras goda och utrensande måltider – så långt som möjligt ekologiskt – på menyn. Du lär dig att tillaga lätta, basande smoothies, juicer, och soppor.
Ta denna fantastiska chans till att sätta fokus på din hälsa och hitta din inre kraft. Kursen äger rum i natursköna omgivningar på den gamla, vackert restaurerade kvarnen i Mijas den 21-28 maj.
Kursen inkluderar mat och logi i kvarnen (dubbel- och enkelrum), daglig träning, behandlingar, mikroskopi av levande blod först och sist, guidade meditationer, dagliga föredrag och undervisning i kost och basiska recept, infraröd bastu, vibrationsträning, fotdetox, immunstimulerande andning och personlig guidning hela vägen igenom 24/7 – det är en intensiv kurs – allt detta får du för 2 500 euro.
För mer information ring till Pernille Knudtzon på +34 678 253 510 eller läs mer på www.vitafakta.es


___

shoptalk anni

Anni’s Vitalshop i nya lokaler
Den 1 april flyttade den populära hälsobutiken in i nya lokaler på Avda. Los Boliches.
”Vi flyttar bara 100 meter men det har betydelse”, berättar Anni Dahms, som grundade Anni’s Vitalshop för lite över 25 år sedan. Hon fortsätter: ”Vi får mer plats och det är bra för både kunder och medarbetare. I de nya lokalerna får vi en mycket större utställning och plats för produktdemonstrationer och andra bra saker.”
För Anni blir den nya butiken ett kärt återvändande till Avda. Los Boliches, där vitalshoppen låg förr.
”Vi får ett mycket bättre läge här, för detta är ett promenadstråk, det finns marknad och många dagligvarubutiker”, berättar Anni Dahms, som kommer att finnas på plats i den nya butiken tillsammans med sin finska kollega Tiina och Paula från Holland.
Besök Anni’s Vitalshop på Avda. Los Boliches nr. 109.
Tel. 952 66 70 87
www.annisvitalshop.com

___

Fixa vårens och sommarens look hos Petro Peluqueros
Ett stenkast från Plaza de Hispanidad i Los Boliches ligger salong Petro Peluqueros, nuförtiden väletablerad samt mycket populär, och alltid med trevligt personligt bemötande. Här är frisörerna alltid uppdaterade kring trender och nyheter, både gällande klipptekniker, frisyrer, färger, produkter och även på makeupsidan, då salongen också erbjuder makeup och nagelbehandlingar.
Hetast just nu, speciellt för skandinaviskt hår, är produkten Olaplex, som förändrade hela frisörbranschen i och med lanseringen förra året.
Med Olaplex är strukturskadat hår ett minne blott. Denna produkt återskapar hårets egna svavelbindningar så att håret blir både friskare och starkare. Och önskas färgning, blekning eller annan kemisk behandling kan den med fördel kombineras med Olaplex.
För våren och sommaren har Petro Peluqeros också många andra produkter som hjälper dig få ett vackert hår, bland annat de bästa hårvårdsprodukterna från Redken och Sebastian Professional, som t ex solskydd, som är ett måste oavsett hårfärg, för solens strålar som denna årstid bara blir starkare. Fråga personalen vad som är bäst för just ditt hår.
Petro Peluqueros hittar du i Edif. La Paloma på Calle Fiesta de la Crema, i Los Boliches, Fuengirola.
För tidsbokning ring: 952 46 71 30, eller besök deras Facebooksida: Petropeluqueros för att få veta mer om bland annat deras produkter och behandlingar.
___

När det ska städas ordentligt – även i hörnen
Cleaning4you är en ganska nystartad firma, men det betyder inte att det inte står expertis bakom. Det profesionella Cleaning4you-teamet har nämligen många års erfarenhet i branschen. De bar goda rekomendationer och referenser samt levererar grundlig och ordentlig städning.
Cleaning4you erbjuder olika lösningar och hittar alltid den som passar just den enskilda kundens behov. De tar med egna kvalitetsprodukter för städning, de talar både engelska och spanska och arbetar i området från Fuengirola till Marbella.
Corina och hennes team av professionella medarbetare glädjer sig till att städa hos dig, antingen det gäller städning av hus, lägenheter, vid bygge eller flyttstädning. Cleaning4you får fram leendet, för det finns ingenting bättre än att komma hem till sitt hus eller lägenhet och se att allting är fint i ordningställt – när det är rent i hörnen är även resten av huset det!
Tel. 604 380 639 • Vi talar engelska
info@cleaning4you.es • www.cleaning4you.es

___

shoptalk fortuna homes

Fortuna Homes satsat på skandinaver
Efter öppnandet för fyra år sedan satsar nu mäklarfirman Fortuna Homes på skandinaverna på Costa del Sol. Med fem mäklare, som mellan sig talar svenska, finska, engelska, spanska, tyska och ryska, har firman gedigen kunskap om processerna kring bostadsköp. Men tanken bakom firman är inte bara att saluföra bostäder, Fortuna Homes hjälper även till med kontakter till advokater, arkitekter, byggare m.m. för att bistå skandinaverna på kusten med helhetslösningar eller enskilda tjänster inom varje enskilt fack.
”Vi på Fortuna Homes hjälper gärna till med alla delar kring köp och sälj av bostäder samt allt som rör renovering, planering, tillstånd för ombyggnationer, licenser från kommunen m.m. Fortuna Homes må ha öppnat upp dörrarna för fyra år sedan men vi som arbetar här har sedan tidigare lång erfarenhet av branschen och är duktiga samt pålästa inom den spanska byråkratin, samt har bra kontakter med både advokater och notarier för att göra alla processer kring köp och sälj samt allt annat som rör bostäder smidigt”, säger Eva Edelmann på Fortuna Homes, som sedan en tid tillbaka arbetar för firman.
Fortuna Homes har strategiskt valt att lägga sitt kontor i centrala Fuengirola, på Avenida Jesús Santo Rein 1, strax nedanför korsningen vid Avenida de Mijas, då detta är mitt i det område som de verkar inom, dvs. från Málaga stad längs hela kuststräckan till Estepona, samt inåt landet, och bland deras objekt hittas allt från små lägenheter till stora villor.
Letar du bostad eller är i behov av någon av de andra tjänsterna som firman erbjuder, kontakta Fortuna Homes skandinaviska representant Eva Edelmann på tel. 657 136 853 eller e-mail: evaedelmann@gmail.com

__

shoptalk kirken

Ladies Night i Svenska Kyrkan
Fredagen den 19 februari var det Ladies Night i Sv. Kyrkan i Fuengirola. En tillställning där endast kvinnor hade tillträde. Förutom två herrar som under kvällen var förpassade till köket regioner strängt tillsagda att stanna där.
Drygt 110 personer startade med mingel över ett glas cava på kyrkans terass för att strax bänka sig för att se och njuta av kvällens evenemang.
Tre underbara modeller från Boutique Diva visade fantastiska underkläder och baddräkter som är nyinkomna till butiken.
Aftonen avslutades med ett lotteri med priser vin och tapas.

____

shoptalk cudeca

Alarmbolag fortsätter att stötta Cudeca
Alarma Universal, med huvudkontor i Fuengirola, har för nionde året i rad kommit överens med Cudeca, välgörenhetsorganisationen som driver concerhospicet i Benalmádena, om att sponsra deras årskalender.
Det danska alarmbolaget, som har erbjudit de bästa alarmsystemen med utryckning på Costa del Sol i 33 år, donerar årligen nästan 4 000 euro till bland annat tryckning och distribution av kalendern.
Kalenden kan köpas i Cudecas tolv second hand-butiker samt i centret i Benalmádena.
Läs mer om cancerorganisationen Cudeca på: www.cudeca.org och om Alarma Universal på: www.alarmauniversal.com.

___

Liberty Seguros försäkringar, utlänningarnas förstahandsval
Bland alla de tusentals utlänningar som lever i Spanien, permanent eller tillfälligt, är Liberty Seguros en favorit när de söker professionell försäkring till bra pris.
I dag har Liberty Seguros drygt 175 000 utländska kunder som betjänas av över 300 försäkringsmäklare, som talar ditt språk. Liberty Seguros värdesätter att du kan diskutera dina försäkringsbehov under ett personligt möte med en expert, i stället för ett opersonligt telefonsamtal med någon som du aldrig träffat.
Just nu har Liberty Seguros ett utomordentligt bra erbjudande (gäller fr.o.m. 21 mars till 22 juni 2016), med vilket du, om du väljer att betala via autogiro, kan spara 50 euro på både din bilförsäkring och din hemförsäkring. Om du i stället väljer ett annat betalningssätt kan du få en rabattkupong på 20 euro till bränsle om du tecknar en bilförsäkring eller 20 euro till shopping om du tecknar en hemförsäkring (vänligen se gällande villkor).
”Vi strävar efter att erbjuda de bästa försäkringar till de förmånligaste priserna samt att våra försäkringar ska täcker så många tänkbara händelser som möjligt. Som alla försäkringsbolag finns det finstilta, som man säger, men vi håller detta så litet som möjligt, för att garantera att våra kunder inte ’förs bakom ljuset’. Våra försäkringsmäklare förklarar gärna detta närmare vid ett möte”, förklarar Iván Ortego, chef hos Liberty Seguros.
Liberty Seguros täcker mer än dina huvudsakliga försäkringsbehov för hemmet samt bilen och erbjuder även Livförsäkring, Marin-, Kommersiell- (kontor och industri), Husdjur-, Fritid- (t ex Golf och andra fritidssysselsättningar), Person- och Ansvarsförsäkring.
Liberty Seguros marknadsföringskampanj sammanfattar deras motto: Bakom varje stort företag står fantastiska människor.
Vill du veta mer om Liberty Seguros försäkringar? Ring 902 255 258 för en offert samt namnet på din närmaste försäkringsmäklare, eller besök: www.libertyexpatriates.es.
Vet du redan var din närmaste försäkringsmäklare finns, kontakta dem för ett trevligt möte och få all hjälp du behöver.

___

Specialläkare Bo Rosenkilde i nya omgivningar
Utifrån en tydlig filosofi om att man inte ska missa en bra möjlighet flyttar den danska specialläkaren i kirurgi, Bo Rosenkilde, sin klinik från Fuengirola till Torremolinos och blir en del av Clínica Santa Elena. Detta är en fördel för alla – inte minst patienterna, menar han.
”Här har vi nära till alla de undersökningsmetoder som vi behöver såsom CT och MR-scanningar. Dessutom är det allt fler som önskar full bedövning under endoskopier och mindre bråckoperationer, och då vi ändå alltid ska åka till Clínica Santa Elena varje gång som det ska göras någonting större är det lättare för alla att jag flyttar hit min klinik”, förklarar Bo Rosenkilde, som blir den första skandinaviska specialläkaren på det erkända privatsjukhuset.
Och det finns fler positiva fördelar med de nya omgivningarna – inte minst för patienterna. Clínica Santa Elena accepterar nämligen de flesta privatsjukförsäkringar.
”Jag vet att många av mina patienter har privata sjukförsäkringar som de nu kan använda fritt på Santa Elena. Förr var det annorlunda då jag tackade nej till det administrativa stöket som finns i samband med olika försäkringar. Nu tar Santa Elena hand om det”, förklarar Ro Rosenkilde, som likt allmän kirurg täcker en bredd av olika sjukdomkategorier.
Bo Rosenkilde har samma kontaktdetaljer som tidigare:
Telefon 952 47 52 49
Mail: brg@dadlnet.dk
www.docrosenkilde.com

Av Norrbom

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.