st fastighetsbureaun
Fastighetsbyrån i Torre del Mar
Fastighetsbyrån växer, det råder det ingen tvekan om. Det senaste tillskottet i mäklarkedjan firades den 17 februari, med stor invigningsfest av det nya kontoret, som denna dag slog upp dörrarna i Torre del Mar, strax väster om Nerja. Detta är mäklarkedjans 16:e kontor i Spanien, vilket gör Fastighetsbyrån till den största svenska mäklarfirman i Spanien.
”Detta känns jättebra! Det är Christina Bergsténs och mitt andra Fastighetsbyrån-kontor, vi har ju också kontoret i Nerja, som öppnade 2011 (tre år efter att första kontoret öppnades i Spanien), och nu satsar vi lika mycket på Torre del Mar ”, säger Johan Eckervik och fortsätter: ”Många känner till namnet Torre del Mar men få känner t ex till att strandpromenaden här är fantastisk, att infrastrukturen är mycket bra, att här finns en fiske- och nöjesbåtshamn, en fin golfbana, och att det bara är ett stenkast till Málaga och flygplatsen.”
Med sitt läge och stora fina, ljusa lokaler på centrumtorget, vid kyrkan, är det omöjligt att missa Fastighetsbyrån kontor i Torre del Mar, vilket kvällen uppåt 300 besökare, vänner, affärskontakter och kunder var bevis på. Med till invigningen var även Daniel Nilsson, vd på Fastighetsbyrån Utland, som i sitt tal uppmärksammade att svenskarna är de utlänningar som för tillfället köper mest bostäder i Spanien. Daniel Nilsson uppmärksammade också att öppnandet av kontoret i Torre del Mar utgör starten av en ny etapp för mäklarfirman i Spanien, att nämligen också introducera sig på den lokala marknaden, och inte bara rikta sig till svenskar.
Om du är intresserad av att köpa eller sälja en bostad i Torre del Mar, Benajarafe,
Caleta de Vélez, Algarrobo Costa/Pueblo etc., är du mycket välkommen att kontakta Christina Bergstén och Johan Eckervik samt deras kollegor i Torre del Mar!
Fastighetsbyrån Torre del Mar
Tel. +34 951 137 916
torredelmar@fastighetsbyran.se
fastighetsbyran.se/torredelmar
 
st dicton
Dictons nya stab; Thomas Bo & Isabel Bernardino.
 
Vaktskifte Dicton Hörselklinik
Jørgen Laurbjerg har valt att överlåta sin legendariska hörselklinik till en ny man. Och för alla Dictons mångåriga kunder är den nya ägaren ett känt ansikte. Det är nämligen Thomas Bo, som har varit hos Dicton förr i mer än 10 år. Så Thomas Bo har återvänt och är redo att föra Dictons stolta tradition vidare. Med sig har han Isabel som är utbildad audiolog och står för diagnosticeringen av hörselnedsättningen, och Thomas är ingenjören bakom design, fabrikation, anpassning och utveckling av alla Dictons apparater. Han har den erfarenhet som krävs och han är redo att hjälpa till med att förbättra livskvaliteten för dem som lider av nedsatt hörsel, oavsett om det är lite eller mycket, samt tinnitusproblem.
Dictons styrka är, och har alltid varit, att tillverka egna hörapparater. Därför kan den senaste teknologin snabbt inkorporeras i apparaterna. Den egna tillverkningen innebär också att reparationer vanligtvis kan göras inom ett par dagar.
Med Thomas fortsätter Dicton i centrala Fuengirola, med en representant i Marbella. Traditionen hålls kvar, men med nya öppettider och utveckling kommer Thomas att också presentera nya finesser inom programmering för sina kunder samt nära följa den utveckling som sker inom hörselsektorn.
Thomas glädjer sig till att träffa nya och tidigare kunder, samt vänner och affärskontakter, vid öppningsreceptionen fredagen den 18 mars kl. 12-15 i Dictons lokaler på kyrkotorget i Fuengirola.
www.dictonfuengirola.es – tel. 952 58 04 79
 
st tandlaege
Ny tandläkare hos Clinica Dental Escandinava
Eja Christensen heter den nya tandläkaren som just börjat hos Clinica Dental Escandianva i Los Boliches. Eja är utbildad vid Århus Universitet, och har speciellt intresserat sig för parodontologi som hon vill göra till sin specialitet, det vill säga kirurgiska tandköttsbehandlingar. Eja glädjer sig för samarbetet med sina nya kollegor och inte att förglömma, i år firar Clinica Dental Escandinava 30-årsjubileum.
www.clinicadental.eu
 
st ahn
Margareta Andersson, Eckhardt Metzner och Sten Valentin i AHN:s reception.      
AHN stöttar Fuensocial
Det går riktigt bra för den skandinaviska föreningen AHN – även ekonomiskt! Föreningen har därför nyligen donerat 5 000 euro till Fuensocial, som är en organisation och förening för barn med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.
”Vi är en liten del av Fuengirola, som alltid bemött oss bra. Därför vill vi naturligtvis ge någonting tillbaka”, säger Eckhardt Metzner från AHN och fortsätter: ”Fuensocial är en bra och lokal organisation där vi snabbt kan se resultat från vårt bidrag. Och det är därför som vi stöttar dem.” Fuensocial söker bland annat hjälp till utbildning, arbete och transport till barn och unga med funktionsnedsättning. Men även föräldrarna får stöd i form av rådgivning, vägledning och passning. AHN kan vara med och hjälpa tack vare deras goda ekonomi. ”Flera medlemmar, samarbetsavtal med det lokala näringslivet och bra förtjänster från våra golfaktiviteter ger oss ett årligt överskott”, förklarar Eckhardt, som själv är mycket aktiv inom AHN:s golf. ”Som medlem får man så bra rabatter på kustens golfbanor att ett medlemskap snabbt lönar sig. Det är bland annat därför som vi nu har nästan 1 500 medlemmar och så bra ekonomi. Och viktigast av allt är att vi har det så bra tillsammans här i klubben. Nya medlemmar är välkomnas varmt.”
AHN Fuengirola / Mijas
Expedition & klubblokal i ”Casitan”, Las Rampas, Fuengirola.
Öppet tisdag till fredag kl. 12-15.
Telefon: 952 474 750
www.ahn-fuengirola.net
 
st diva
Ny kollektion och modevisning hos Boutique Diva
Vårkollektionen har just kommit in och den exklusiva lingeributiken visar upp de nya modellerna och färgerna under en fin modevisning tisdagen den 15 mars kl. 18.00.
I den nya kollektionen finns bland annat badklädeskollektionen från Primadonna, skinnväskor från Rosemunde samt underkläder och homewear i pastellfärger från Hanro. ”Alla är hjärtligt välkomna och vi hoppas att många vill komma till årets första modevisning, som vi håller hos Aquapool, så att det finns tillräckligt med plats för alla”, berättar Nana Norrbom, som öppnade Boutique Diva för snart ett halvår sedan. Nana lovar att det kommer att gott om tid att titta närmare på den nya kollektionen efter modevisningen. ”Alla gäster får 10 procent rabatt på själva modevisningsdagen, eller i butiken om man tar med sig sin rabattkupong från modevisningen”, hälsar Nana.
Adressen för modevisningen är:
Aquapool, Ctra. de Mijas 2 (mitt emot Muebles Benitez)
Bokning av plats ska göras till:
E-mail: nananorrbom@gmail.com / amk@aquapool.com
Telefon: 674 402 135
 
st fiaibackan
Färgsprakande vår hos Fia i backen
I år blir det en färgsprakande vår hos modebutiken Fia i backen, i La Campana, Nueva Andalucía! En som verkligen bidrar till detta är designern Camilla Thulin och hennes kollektion. Camilla Thulins kollektion är ny i butiken men välkänd för de flesta svenska kvinnor då ju hennes kollektioner funnits länge i Sverige. ”Vi hoppas att hennes design och fina kvalitet ska uppskattas av våra kunder. Och precis som de övriga märkena som vi har i butiken är vi först i Spanien att sälja Camilla Thulin”, säger Fia, ägare till Fia i backen.
Av de övriga designerna i butiken har märket Baldino valt lime som en av sina starka färger för säsongen och märket HEDVIG har satsat på att göra kläderna i flera ljusa pastellfärger. DesignWerket har fortsatt lite mer rockig stil och dessa kvinnligt fina plagg är ofta upprockade med tryckta mönster eller detaljer.
Även denna vår kommer kjolar och klänningar att finnas i väldigt varierade längder, så Fia hälsar att det bara är att välja den längd som man själv känner sig mest bekväm i. Alltså finns det också i år klänningar som är både vadlånga, hellånga och den variant som slutar vid knäet. Den klockade kjolen är fortfarande mycket populär och går bra att variera med olika överdelar, beroende på till vilket tillfälle den ska användas.
Behöver du hjälp med dina klädval eller har frågor om hur du ska välja inför ett speciellt tillfälle så hjälper Fia gärna till, den personliga servicen är känd för att vara hög.
Fia hälsar välkommen till butiken Fia i backen!

st virginie
Populär gourmetbutik – nu i Marbella
Efter nästan två år i Elviria har gourmetbutiken Virginie nu flyttat till Marbella. Där hälsas nu kunderna välkomna i en ny och större butik med ett fantastiskt utbud av gourmetprodukter och fina dekorationer till att pynta bordet med. Virginie, som äger butiken, som alltså bär hennes namn, njuter av att dela med sig av den franska kulturen, designen samt mat och vin. Och så kom alltså den tiden när det blev behov av mer butiksyta vilket resulterar i flytten till stora, ljusa och härliga lokaler på Den Gyllene Milen, i närheten av Hotel Marbella Club. Tack vare de större lokalerna har Virginie också blivit mer synlig och butiken är lättare att hitta.
Hos Virginie kan du hitta gåslever, som tillverkas av hennes svåger. Eller vad sägs om att prova en av de många senapssorterna från Virginies hemstad; med svamp, röd paprika eller druvmust? Confiterad anka, smaskiga valnötter doppade i choklad, ekologiska valnötstårta, chokladtryffel eller oljor med t ex tryffel och hallon finns också u utbudet. Du kan hitta få men läckra viner; röda, vita och rosé, och naturligtvis fransk champagne. Och varför inte njuta av speciella aperitifer, söta med valnötter, melon eller fikon samt kryddiga och en fransk pastis.
I området kring Biarritz tillverkas många fina dukar, förkläden, kökshanddukar m.m. och French Gourmet & Table Deco handlar med produkterna från Jean-Vier. Du kan också hitta stengods, vinglas samt de exklusiva knivarna från La Corréze, vars logo är ett valnötsblad. Även knivarna kommer från Virginies hemstad. Och var är ett bord utan stearinljus från Bougies la Francaise samt dofter från Berdoues? Vill du skämma bort dig själv eller letar du en speciell present, så hittar du den nu hos Virginie i Marbella.
Butiken ligger på Den Gyllene Milen, precis mitt emot Villa Tiberio och nära Hotel Marbella Club, och parkering finns precis utanför. Virginie ser fram emot att hälsa alla fasta och nya kunder välkomna till butiken i början av mars.
www.frenchgourmetmarbella.com

 
st dochoulind
Ett jazzevenemang i särklass
Det blev en brakfest när jazzbandet Doc Houlind spelade upp till sitt rykte som ett av Danmarks bästa jazzband.
UniOpticas ägare, Claus Bentkjær, och Europlay TV:s ägare, Mads Brock Sørensen, var de som stod bakom evenemanget, som fyllde Fuengirolas centrum med stämning som osade New Orleans. Anledningen till konserten var dels att vurma om arrangörernas gemensamma kunder och samtidigt fira att UniOptica fyller 15 år. Och vilken fest det blev. De ca 500 gästerna var mycket förtjusta och gatan förvandlades snart till en stor fest.
Då det inte finns en scen framför UniOptivas lokaler hade Europlay TV skaffat en jättestor lastbil där Doc Houlind och hans band stod på flaket, så att de på så vis kom upp en bit ovanför publiken, som det sig bör, så att alla inte bara kunde höra utan även se bandet.
De glada arrangörerna vill nu passa på att tacka alla som kom och tillsammans med Doc Houlind Band var med och skapade den äkta New Orleans-stämningen den soliga dagen i januari.
 
st pazyryk
Äkta mattor – äkta lyx – äkta stämning
Med fler än 600 mattor öppnar Galeria Pazyryk det som nog är Fuengirolas största försäljningsutställning av orientaliska mattor på Hotel IPV Beatriz Palace & Spa, precis vid motorvägen och Castillo Sohail. Hög kvalitet och fint hantverk är kännetecknande för persiska mattor och nu har du möjlighet att köpa en vacker, handknuten persisk matta till ett fantastiskt bra pris.
”Mattorna kommer från en konkursutförsäljning i Hamburg och de ska säljas vidare så snabbt som möjligt. Därför kan vi ge ett unikt pris och bra erbjudande”, berättar Hamid Jankouk, som är Galeria Pazyryks representant i Spanien. Det finns drygt 20 000 mattor till salu och kvaliteten är den bästa, betonar han: ”De har alla äkthetscertifikat som garanterar att de är handvävda och handknutna, orientaliska mattor från Persien.” Det finns mattor i alla storlekar och färger, så du hittar garanterat en som passar ditt hem.
Galeria Pazyryk har också en mattbutik i Denia, nära Alicante, men Hamid Jankouk uppmärksammar att det finns romer som har försökt sälja falska mattor och varnar: ”Det är därför mycket viktigt att betona att Galeria Pazyryk aldrig uppsöker människor genom dörrknackning eller ringer folk per telefon för att sälja mattor. Var uppmärksam när människor försöker utge sig för att komma från oss.”
Mattvärlden är fascinerande och mångfacetterad. Varje region i de mattproducerande länderna har sina mönster, sin kultur och sina knutar. Mr. Gorji, som har arbetat hos Galeria Pazyryk under många, många år och som har mer än 35 års erfarenhet inom branschen, har sina favoriter. Han lägger stor vikt vid att originalmattor ska komma från Iran och att mönstren ska känneteckna mattans ursprungsregion, även om mattorna kopieras i grannländerna. Han tycker om Nain-mattorna med sin ljusa design och diskreta mönster och förklarar att de mest hållbara mattorn kommer från Bidjar, är gjorda av 100 procent ull och har dubbelknutar. De bästsäljande mattorna har storlekarna 2,5 x 1,7 meter samt 2 x 3 meter. Men på denna utställning han du hitta mattor i alla storlekar, mönster, färger och från alla regioner. Om du inte vet vilken av dina favoritmattor som passar bäst hemma hos dig går det att få dem levererade hem till dig så att du kan välja – med reservation att adressen ligger inom en radie av 100 km. Det är naturligtvis inget köptvång, men återköpsgaranti. Galeria Pazyryk har, förutom butiken i Denia, även en butik på Mallorca, flera i Tyskland samt i Holland, Belgien och Portugal.
 
Ta hand om dina mattor
När du köper en äkta persiska matta är det en investering för livet och om den sköts som den ska håller den också för nästa generation.
Hos Galeri Pazyryk hjälper de gärna till med att tvätta och restaurera dina mattor och säkrar därmed perfekt underhåll och lång livstid. Företagets experter vet hur mattorna ska behandlas, de bemästrar knutteknikerna som behövs om mattor ska repareras och t ex fransar förnyas. Du får inte tvätta eller använda kemiska vätskor på äkta mattor av ull eller silke och att skicka en värdefull persisk matta till en vanlig kemtvätt är inte det bästa sättet att varken ta hand om eller bevara värdet på den. Hos Pazyryk sörjer de för att både komma och hämta samt återlämna mattorna som skickas till tvätt och underhåll hos dem.
Mattor till Skandinavien
Behöver du skicka mattor till Skandinavien kan du använda dig av företagets transportservice. Galeria Pazyryk sörjer för snabb och säker leverans (normalt fem dagars leveranstid).
Utställningen har öppet fram till 24 mars, varje dag mellan kl. 10.00–19.00. Du är alltid välkommen att ringa Jankouk (talar engelska) på telefon: 660 39 49 17 eller 952 92 20 00.
 
st 7trin
Föredragsserie: 7 steg till ett hälsosammare liv
Vi kan dela upp vår hälsa i enskilda komponenter, såsom vad vi äter, dricker, tänker och känner. Det finns, som tur är, mycket vi kan göra för att hålla oss friska och rörliga. I föredragsserien ”De 7 stegen till ett hälsosammare liv” vill Dr. Pernille Knudtzon och Vitafakta Health Clinic-teamet komma in under ytan på vitala hälsoparametrar och titta närmare på vad vi själva kan göra för ett hälsosamt och bra liv, vari det finns plats för allting.
            
De 7 stegen till ett hälsosammare liv:
1.         Hydrering – vätskebalansen
2.         Det gröna
3.         Andas
4.         Rör dig – håll igång
5.         Oljor
6.         Sund sömn
7.         Känslomässig balans
 
Tisdagen den 29 mars kl. 16 – 18: Varför är vatten viktigt?
Hur mycket vatten är hälsosamt?
Vilket vatten? Finns det något vatten som är våtare än annat? Hur reglerar vi syre-basbalansen?
Vad är pH-värde?
Var är skillnaden mellan en porlande bäck och en sur göl? Hur avspeglar pH-värden vårt hälsotillstånd+
 
Tisdagen den 19 april kl. 16 – 18: Klorofyll – växternas blod!
Grönt är skönt. Andas.
Varför är grönt inte bara bra för ögonen utan även för hela kroppen? Hur förstärks vårt blod genom att äta grönt?
Hör om växternas blod, klorofyll.
Hur andas du?
Hur ger du dina celler frisk luft?
 
Väl mött!
 
Alla föredrag hålls i Centro Sanum i Centro Idea.
Se mer på: www.vitafakta.es.
Anmälan på: vitafakta@vitafakta.es, +34 678 253 510 eller på Facebook.
 
st scantransport
Ny logo, men samma stabile flyttfirma
Den 1 januari presenterade Scantransport en fin hemsida med mycket ny information och nya möjligheter för användaren. Ett nytt utseende och ny logo har det också blivit. Efter mer än 30 år var det dags för en förnyelse. Bytet av logo på brevpapper, bilar m.m. kommer att äga rum inom de närmaste tolv månaderna.
Den nya och modernare hemsidan ger kunden möjlighet att själv ”ge information” kring sin flytt. Funktionen ber om uppgifter kring antal flyttkartonger, möbler och andra tillhörigheter som önskas ingå i flytten, varifrån och vart. Det innebär inledningsvis att Scantransport inte behöver störa kunden med ett fysiskt besök. Den angivna informationen skickas sedan vidare till kontoret där den används som underlag för en kostnadsberäkning för flytten. Därefter tar Scantransport personlig kontakt med kunden med en färdig offert.
Flyttfirman har två avgångar per månad mellan Spanien och Skandinavien och de har dessutom veckovis distribution till aktionshus i Nordeuropa, så med dessa bilar kan man skicka mindre partier hela vägen fram till adressen, utan större kostnader.
Även om ordet transport fortfarande är en del av företagsnamnet får man inte blanda ihop en flytt med en transport. Alla kan flytta ett paket från punkt A till punkt B men om paketet är värdefullt, oavsett om det är monetärt eller affektionsmässigt, kräver det kunskap, utrustning, precision och erfarenhet. Så om man är mån om sina tillhörigheter är det klokast att välja en professionell firma, som kanske inte alltid är den billigaste, men som kanske är bästa valet för den flytt som du önskar. ”Man får vad man betalar för”!
Kontakta Scantransport för en icke-bindande offert på: www.scantransport.dk per tel. +34 952 46 70 65 eller använd den nya ”själv-undersöknings-funktionen”.
 
Äntligen ett prisvärt och säkert sätt att se svensk tv i Spanien!
Nu kan du som bor i utlandet se svenska tv-kanaler via internet hemma i soffan med hjälp av applikationen Freedome VPN. Denna applikation gör det möjligt att titta på svenska internet-tv-kanaler i utlandet genom datorn, surfplattan eller din smartphone. Detta möjliggörs genom att Freedome skapar en säker och enskild VPN-uppkoppling.
Med Freedome finns även andra fördelar som skydd vid online-bank-tjänster genom automatisk blockering av oauktoriserad dataspårning, skydd av dina enheter och personlig information mot hackare och skadliga koder samt skydd vid uppkoppling via allmän och öppen Wi-Fi, så att internetuppkopplingen är säker, oavsett hur eller var du är uppkopplad.
Freedome skapar en möjlighet att vara så osynlig som du önskar på internet, och lika anonym och ospårbar som du är på internet är du även hos F-Secure – Freedome samlar inte in någon användarinformation och du behöver inte heller registrera dig.
 
Företaget bakom applikationen Freedome är det finska F-Secure, som främst arbetar med att ta fram antivirusprogram. Företaget grundades redan 1988 och deras forskningschef är ingen mindre än själva datasäkerhetsexperten Mikko Hyppönen. Hyppönen har bland annat utnämnts till att vara en av de 50 viktigaste personerna på internet och har blivit känd då han varnat och oskadliggjort världsomfattande internetmaskar och virus.
 
Nu har En Suecos läsare möjligheten att få -25 % rabatt på alla abonnemang från Freedome direkt i F-Secures internetbutik. Se mer på: freedome.f-secure.com/ensueco och ange rabattkoden ”ensueco”.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.