Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

shoptalk alarma universal

Alarma Universal vinner guldpris
Cancerhospicet Cudeca lämnar varje år över ett guldpris (en guldnål med Cudecas logotyp) till en av deras sponsorer, som ett tack för gott samarbete. I år har de valt att ge priset till det danskägda säkerhetsbolaget Alarma Universal, som har stöttat Cudeca i flera år. Företaget har sponsrat Cudecas årskalender i nio år, till vilken de har donerar nästan 4 000 euro till tryck och distribution av kalendern. Vinnaren valdes enligt kriterierna att det skulle vara tradition att engagera sig i grundläggande mening och eller bidra till cancerorganisationen.
”Det är en stor ära för oss att få ta emot detta pris. Jag känner Joan Hunt sedan redan innan hon startade Cudeca. Hon är en fantastisk kvinna. Allt det arbete hon gör och den motivation hon sprider är helt enastående. Det är en stor glädje för oss att kunna bidra till projektet”, säger Alarma Universals chef, Christina Nissen.

shoptalk espana holiday

Espana-Holiday.com erbjuder semesteruthyrning med hög kvalitet
Fastighetsmäklaren Atlas Property har öppnat ett kontor i Mijas, där de arbetar med försäljning och långtidsuthyrning av bostäder.
I det gemensamma kontoret öppnar semesteruthyrningsbyrån Espana-Holiday.com, som är det tredje kontoret utöver lokalerna i El Rosario och Nueva Andalucía.

Semesteruthyrningsbyrån Espana-Holiday.com stå redo att hälsa sommarens turister välkomna med de finaste semesterbostäderna för uthyrning på kusten.
Under den stundande säsongen kommer Brian Lang, som är med och bygger upp företaget i Fuengirola, Mijas och Benalmádena, tillsammans med Cecilie Falk, först och främst att arbeta med uthyrning av semesterbostäder i Espana-Holiday.com:s regi på Costa del Sol. Här erbjuder de villor och lägenheter med hög kvalitet till alla intresserade semesterfirare.
”Vårt fokus ligger nu på att få in bostäder för korttidsuthyrning i vår regi”, säger Brian Lang från kontoret i Mijas, som öppnade under mars.
För stunden har företaget ca 100 semesterbostäder i Marbella-området.
”Det är viktigt att få in fler bostäder på grund av den ökande efterfrågan, som härrör från den osäkra situationen utanför Europa. Vi vill mycket gärna ha fler bostäder i Fuengirola, Benalmádena och Mijas, och vi förväntar oss att ha en stor tillgång till bostäder då våra villkor är mycket attraktiva för bostadsägarna”, förklarar Brian Lang.

När man bestämmer sig för att hyra ut sin bostad genom Espana-Holiday.com betalar man de första 250 euro för marknadsföring det fösta året samt beskrivning och foton av bostaden. Därefter betalar man 175 euro om året för den massiva marknadsföring som Espana-Holiday.com levererar.
”Det är dock viktigt att betona att Espana-Holiday.com inte kräver några pengar från bostadsägaren innan den första hyran är betald”, säger Brian Lang och fortsätter: ”Vi går efter kvalitet. Vi har en bild om hur den enhet som ska hyras ut ser ut. Det ska vara fint och ordentligt samt sakerna ska fungera. Vi ha alltså ett krav på kvalitet och vi kräver (försäkrar) att bostaden lever upp till den nya lagstiftningen om korttidsuthyrning i Andalusien. Annars får vi inte ta oss an några fastigheter”, berättar Brian Lang om vad man kan förvänta sig av Espana-Holiday.com.

Atlas Property och Espana-Holiday.com har ingått ett samarbete med 3D-Dimensiva.com gällande ett nytt och banbrytande presentationsverktyg, vari användaren reellt sett får en upplevelse av att befinna sig i själva bostaden, som presenteras.
”3D-Dimensiva går ut och scannar bostaden för att skilja sig från de många fuskbilder. What you see is what you get”, säger Brian Lang om det nya redskapet, som ska hjälpa potentiella köpare samt turisterna att få en känsla av hur det är att vara på plats i bostaden, medan de sitter hemma i sin soffa någon annanstans i världen.

Kontoret i Mijas består av Espana-Holiday.com, som är semesteruthyrningen, mäklardelen Atlas Property, som tar hand om långtidsuthyrning och 3D-Dimensiva.com, som scannar bostäderna.
Som ansvarig uthyrningsbyrå håller vi bostadsägaren i handen och ser till att fastigheten lever upp till lagstiftningen”, säger Brian Lang.
De flesta som hyr semesterbostäder genom Espana-Holiday.com är skandinaver, holländare, tyskar samt belgare och utöver dessa finns också många andra européer.

___

Nyheter från Svenska Skolan i Marbella
Svenska Skolan i Marbellas rektor Annika Scharnke slutar efter denna termin.
“Just nu fungerar vår skola bättre än någonsin. Alla lärare stannar nästa läsår och därmed har jag kommit fram till att det nu är den bästa tiden för mig att sluta, fast jag vet att jag lämnar ifrån mig den bästa rektorsposten som finns”, säger Annika Scharnke, om sitt beslut som växt fram under året som varit. Och hon fortsätter: ”Jag känner att jag måste ha mer tid för alla mina barn och barnbarn. Jag vill ha mer frihet till att kunna åka till dem när de behöver mig.”
Svenska Skolan i Marbella har växt otroligt mycket de senaste åren och elevantalet har mer än fördubblats efter flytten för några år sedan, som gick till de nya lokalerna i området La Alzambra, vid Puerto Banús. I dag har skolan ca 120 elever och i de nya lokalerna har skolan kapacitet för totalt 150 elever.

Summer Camp
Även i år anordnar Svenska Skolan i Marbella ett Summer Camp under sommaren, någonting som alla inblandade tycker är mycket roligt. Skolans Summer Camp kommer att hålla öppet varje dag mellan den 20 juni – 19 augusti (stängt på Midsommarafton).
Alla barn mellan 3-12 år är välkomna och Summer Camp har öppet vardagar kl 9.30 – 15.00.
”Varje vecka kommer vi att ha ett nytt tema där vi inkluderar våra stora grönområden med vår stora utomhuspool och vår nya gymnastiksal”, berättar rektor Annika Scharnke.

Anmälan till Summer Camp sker till ansvarig pedagog, Karolina Nilsson, per e-mejl: karolina@svenskaskolanmarbella.com.
Karolina besvarar även eventuella frågor på samma mejladress.

shoptalk clinica dental noruega

Vi hälsar vår nya medarbetare tandläkare Päivi Voutilainen välkommen till Clinica Dental Noruega
Tandläkare Catharina Hvid-Hansen på Clinica Dental Noruega i Fuengirola centrum hälsar sin nya medarbetare tandläkare Päivi Voutilainen välkommen till kliniken. Päivi är en välbehövlig resurs för kliniken, så att de kan fortsätta ge en högkvalitativ service med korta väntetider även nu när patientunderlaget ökar kraftigt.
”På senare tid har vi upplevt en av de kraftigare patienttillströmingarna under alla de år som jag har arbetat här på kusten”, säger Catharina Hvid-Hansen, som varit aktiv som tandläkare på Costa del Sol i 15 år nu.
Päivi Voutilainen som nyligen började arbeta på kliniken är tandläkare med finsk odontologiexamen från Helsingfors universitet. Hon har redan arbetat många år på Costa del Sol och pratar perfekt finska, svenska, spanska och engelska vilket är till stor hjälp på kliniken.
Nu när de är två tandläkare på Clinica Dental Noruega kan de fortsätta att erbjuda korta väntetider och säkerställa att akuta patienter kommer in samma dag de ringer. Dessutom kommer de snart att utöka sina öppettider för att erbjuda tider på seneftermiddagen för dem som har svårt att komma ifrån jobbet under kontorstid.
”Den positiva trend vi ser med allt fler patienter tror jag beror på en kombination av många saker. De som flyttar ned till kusten är fler än någonsin och man är redan innan flytten medveten om att man kan få nordisk kvalitetstandvård till spanska priser med korta väntetider. Detta i kombination med att vi funnits här i så många år gör att vi idag har fullt upp med jobb och det är vi givetvis mycket glada över”, berättar säger Catharina Hvid-Hansen.
Clinica Dental Noruega passar också på att byta bilden på sin annons här i tidningen så den överenstämmer med de personer som nu jobbar på kliniken. I den nya annonsen ser du tandläkarna Catharina och Päivi, samt sköterskorna Jessica, Elsa och Sofia.

shoptalk virgines

En liten bit Frankrike I Marbella
Området Perigord i regionen Dordogne i sydvästra Frankrike är känt för valnötter, utomhusmarknader, gåslever, anka, knivar, stengods och mycket mer. Ett litet område som har mycket att bjuda på. Efter att ha bott där i 25 år och arbetat med naturprodukter, beslutades Virginie Demonchaux och hennes man sig för att flytta till Spanien – till någonting nytt, även om relationen till deras hemstad Brive la Gaillarde och Périgord området bevarat genom deras populära delikatessbutik French Gourmet & Decoration, som just har flyttat från Elviria till större lokaler på den Gyllene Milen, mellan Marbella och Puerto Banús (mitt emot Villa Tiberio).

I denna fina butik hälsas du välkommen till tonerna av Edith Piaf, Charles Aznavour och Georges Brassens franska musik franske musik. Inredningen består av möbler från hus i Frankrike och annat som har snidats i hennes hemstad. Det är som att ta ett steg in i en liten bit Frankrike under den sydspanska solen.

Hos French Gourmet & Decoration hittar du gåslever, som tillverkas av svågern, som håller den gamla familjetraditionen vid liv, ekologiska valnötter, chokladtryffel samt oljor med t ex tryffel eller hallon. Emellanåt går det också att köpa lax som svågern har förberett, han både röker och marinerar den skotska laxen själv, eller vad säger du om att be Virginie att beställa de fikonen eller aprikoserna med gåslever, som balsam för gommen.

Utbudet i denna butik är mycket exklusivt, även när det kommer till vin. Här kan du hitta få men goda väl utvalda viner; röda, vita och rosé, och naturligtvis även fransk champagne. Speciella aperitifer, söta med valnöt, melon eller fikon samt de kryddade och en fransk pastis.

I området runt Biarritz tillverkas många vackra dukar, förkläden, kökshanddukar m.m. från Jean-Vier eller skäm bort dig själv eller någon annan med en av de handtryckta dukarna från Italien, i det finaste linne. Du kan också hitta stengods, vinglas, lampor, korgar, klockor, glas, dynor och naturligtvis även de kända knivarna från La Corroza. Utöver det kan du också hitta de exklusiva knivarna från La Thiers, som har ett sagolikt utbud. Tolv olika sorters trä till skaftet, eller så kan du välja den färg som du önskar eller vad säger du om en kniv med hornskaft? Och vad är ett bord utan stearinljus från Bougies la Francaise, och dofter från Berdoues?

Går du i giftastankar, ska fira en speciell födelsedag eller ha fest, då kan Virginie vara presentkoordinator och du kan låta göra din presentlista hos henne.

Virginie värderar exklusiviteten högt och de saker som du hittar hos henne finns inte i andra butiker i området.

Vill du skämma bort dig själv eller är på jakt efter en speciell present, då hittar du French Gourmet & Decoration på Den Gyllene Milen i Marbella, mitt emot Villa Tiberio. Tel: 952 83 43 98. www.frenchgourmetmmarbella.com. Du kan också beställa varor på hemsidan och få dem levererade i närområdet.

 

shoptalk unioptica

Sunread hos Unioptica

Är du trött på att byta glasögon när nu cyklar, spelar golf eller utför någon annan sorts träning? Då är Sunread solglasögon kanske någonting för dig, som använder glasögon och är aktiv inom sport och idrott. Hos Unioptica finns nu de snygga sportiga glasögonen med polariserade glas, speciellt tänkta till fritidsaktiviteter som t ex golf, tennis, jakt, cykling m.m.

Det nya med Sunread glasögonen är att de kommer med ett läsfält (bifokala glas) så att man kan läsa sitt poängkort, sin cykeldator m.m. utan att byta glasögon. Priserna är mycket konkurrenskraftiga och ligger mellan 79 och 99 euro. De finns även med insatt styrka, om man är daglig glasögonanvändare, och då är priset 249 euro.

Hos Unioptica är du mycket välkommen att prova de olika glasögonen, så att du är säker på att få just de glasögon som passar bäst för dig och din/dina sport- och fritidsaktiviteter. Är du tveksam kring vilken styrka du behöver, kom då ihåg att Unioptica alltid bjuder på gratis syntest med kontroll för både grön- och gråstarr.

Tel: 952 199 254 – www.unioptica.com

shoptalk room serenity

Trendiga plädar

De flesta kännner Christina Radics för hennes varma sinne och vänliga leende på tandläkarkliniken Nordic Dental Centre, och nu senast också från catwalken när SWEA hade deras senaste modevisning den 14 april i Nueva Andalucía.

I sommar har Christina Radics arbetat som tandläkare hos Nordic Dental Centre i 11 år och för några år sedan blev hon även delägare av kliniken. Men vad du kanske inte känner till är hennes stora intresse för inredning och stickning. Christina Radics har nyligen startat företaget Room & Serenity, var hon gör och säljer unika plädar av fin ull – kallade Super Chunky Blankets. Christina Radics berättar att hon stickar med ospunnen och 100 procentig merinoull av finaste kvalitet med tjocka stickor för att inte skada ullens struktur. Resultatet blir lyxiga, trendiga plädar, som är det ultimata ”måste ha” i varje hem. Plädarna görs i olika storlekar och färger, som passar till kundens behov och kan t ex ges som present vid barndop, födelsedagar, bröllop eller varför inte bara köpa en för att skämma bort sig själv. ”Merinoullen har fantastiska egenskaper och passar till alla hem och alla smaker tack vare den enkla designen”, berättar Christina Radics om sina exklusiva ullplädar.

Mer information om den unika ullen kan du få på hemsidan: www.roomandserenaty.com. Vill du köpa plädarna gör du det lättast via hemsidan eller beställ dem per e-mail: info@roomandserenity.com.
På Room & Serenity:s Facebook- och Instagram-profil kan du få inspiration till att få den där unika känslan i ditt hem.

Super Chunky Blankets – för dem som vill ha det där lilla extra i hemmet!

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco