bodytalk
Att ladda ned sinnesrobönen i klienters medvetande har blivit en viktig del av arbetet i min BodyTalk-klinik. Orsaken till tillstånd som bekymmersstress, som kan leda till t ex sömnlöshet, depression, ångest, diffusa smärtor och öronsus går nämligen ofta att hitta i bristande överblick över konflikter i och med omgivningen, otydliga perspektiv att se dessa konflikter utifrån och därmed felaktigt placerad energi, som både tröttar ut och stressar kroppen med sjukdom som följd.

Bara för att det låter enkelt behöver det inte bara det. Men genom att arbeta sig igenom lagren av BodyTalk-tekniker, når vi ända in till kärnan, och sakta men säkert öppnar vi upp för förståelse. Och det ger det lugn som behövs för att läkningen av de fysiska och mentala tillstånden kan ske.

Har du ett problem i ditt liv? Nej! Jamen, så låt bli att bekymra dig.
Har du ett problem i ditt liv? Ja! Kan du göra någonting åt det? Nej! Jamen, så låt bli att bekymra dig.
Har du ett problem i ditt liv? Ja! Kan du göra någonting åt det? Ja! Jamen, så låt bli att bekymra dig.

Det är ett val. Ett beslut. Och det kräver medvetenhet att fatta beslutet.

Vår medvetenhet är uppbyggd av enbart vår sinnesapparat. Allt, som vi vet, är någonting som vi har sett, hört, luktat, smakat eller känt. Neurovetenskapen visar att sinnet inte bor i hjärnan utan att hjärnan enbart registrerar tankar. Den genererar dem inte. Varifrån kommer de så? Från vårt medvetenhetsarbete. Och det kräver en balanserad sinnesapparat. Att det råder syntes, så att allting ger mening. Att sinnena är synkroniserade, integrerade. Och inte minst att det råder balans mellan sinnet och de tre hjärnorna, den medvetna hjärnan, hjärthjärnan och maghjärnan.
Det är en stor och fin upplevelse att få lov att finnas där för klienten i denna process. Att känna dem igenom de skiftningar som BodyTalk-sessionerna sätter igång.

Sinnesrobönen skrevs på sin tid av teologen Reinhold Niebuhr, som använde den i sitt kyrkliga arbete. Senare implementerades bönen av Anonyma Alkoholister och andra 12-punktsprogram.

Den mest kända versionen lyder såhär:
Gud, giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och förstånd att inse skillnaden

I min klinik har jag valt att utelämna ”Gud” men låter det vara upp till var och en, vem eller vad de ber till. Personligen sänder jag bönen till en plats djupt inne i mig själv. Till den del av min medvetenhet som är förståndig nog att förstå att vi inte är ensamma om det, utan att allt är ett. En gemensam, universell medvetenhet.

Vill du boka tid för en session eller ha mer information om BodyTalk är du välkommen att ringa mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller läs mer om BodyTalk på: www.bodytalk-torreblanca.com.

Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.