Antima tillsammans Nordica presenterar: Unika, skräddarsydda hem för kvalitetstid

Antima tillsammans Nordica presenterar: Unika, skräddarsydda hem för kvalitetstid

antima

Samarbete familjeföretag emellan
Samarbetet mellan de två familjeföretagen Antima och Nordica, som båda verkar inom fastighetsbranschen i Marbella, har framgångsrikt vuxit fram under åren. Antima, som baserar sin verksamhet på generationer av tillit, är en konstruktionsfirma med norska ägare och rötter från 1929, som genom åren varit verksam i bland annat Los Angeles, London, Oslo, Frankrike och Monaco, och självklart även i Marbella. Nordica å sin sida har svenska ägare och har varit aktiv som mäklarbyrå i Marbella i 35 år – i dag med tre kontor i området. Och samarbetet mellan dessa två starka aktörer på marknaden handlar om att leverera en helt färdig produkt till slutkunden. En produkt som kan var svår att hitta till och med i Marbella.

”Vårt samarbete går till så att vi på Antima köper ett befintligt hus i dåligt skick eller mark, där vi sedan tillsammans med våra arkitekter, byggare och designers uppför ett stilrent drömhem, från grunden till varje minsta färdig detalj. Vi arbetar med rena byggprojekt samt renovering och då vi följer marknaden noga har fokus under de senaste två åren landat på Marbella. Vi köper alltså fastigheter, rustar upp varefter vi säljer dem. Och det är här vi har utvecklat ett nära samarbete med Nordica”, berättar Sanders Brendmoe, VD på Antima – företaget som startades av Anton Brendmoe fyra generationer tillbaka. Peter Rosén, ägare och säljansvarig på Nordica fortsätter att och förklarar: ”Våra två företag har känt varandra i närmare 15 år och vänskapen har utvecklats till ett mycket nära och tillitsfullt samarbete. Vi känner varandra så bra att vi som mäklare vet vilken kategori Antima önskar köpa fastigheter för sina projekt. Så naturligtvis kontaktar vi dem snarast när vi finner ett objekt som kan vara intressant för dem att köpa. Sedan gör de underverk med fastigheten, som när den är färdig återgår till marknaden, var vi naturligtvis hjälper till att hitta rätt köpare till dem. Vi här på Nordica har exklusivitet till Antimas fastigheter och arrangerar alltid openhouse av hög kvalitet för mäklarkollegor, och på så sätt får Antima bra spridning på objekten samt snabba resultat.”

Unika objekt och hög kvalitet
Fastigheterna som Antima färdigställer är av högsta tänkbara kvalitet och de arbetar med i genomsnitt åtta objekt åt gången. De färdiga husen säljs sedan fullt möblerade. Köparen får alltså ett färdigt paket, fullt utrustat med alla möbler och t ex uteslutande Mieleprodukter i köket, trägolv från Holland, kranar från Hansgrohe och svenska kvalitetshandtag till alla dörrar. Till och med galgarna i garderoberna hänger där när köparen kliver in genom dörren till sitt nya hem, så det är bara att hänga in sina kläder.
”Vi har funnit nyckeln till framgång i Marbella och det är utan tvekan kvalitet. Hög kvalitet. Och bevis på detta har vi sett under de två senaste visningarna som Nordica har gjort med våra fastigheter, för de sålde samma dag!”, säger Sanders Brendmoe.

Stilen på fastigheter från Antima är tidslös med rena linjer, materialen är hållbara och standarden mycket hög. Priset ligger normalt på mellan 2,5–3,5 miljoner euro men en del objekt kan nå över och andra under, och primärt handlar det om villor.

Det väl fungerande samarbetet bäddar för hög kvalitet även på flera plan. Då parterna känner varandra så väl behöver ingen av dem förlora tid på projekt som inte är aktuella för den andra parten. Det kan onekligen sägas att Antima och Nordica vet exakt vad de gör och vad den andra samt marknaden efterfrågar. De arbetar så väl tillsammans att det sällan skådats, vilket naturligtvis bäddar för positiva konkurrensfördelar och inte minst erbjuder slutkunden en riktigt bra produkt.

Marbella är rätt
Förutom ett mycket nära och bra samarbete mellan Antima och Nordica är de också överens om området där de är verksamma.
”Det är någonting alldeles speciellt med Marbella. Det säger vi inte bara för att vi själv bor här utan också för att vi märker en så stor efterfrågan i just detta område. Marbella är hett, det råder det inga tvivel om, och allt fler hittar sina drömmar här. Marbella är populärare än likvärdiga områden i t ex Grekland och Turkiet, bland annat för osäkerheten som råder där, och vi möter också stor efterfrågan från bland annat södra Frankrike samt till och med från USA”, säger Sander Brendmoe som får medhåll av Peter Rosén, som nickar bekräftande, varefter han tillägger: ”Det råder heller inga tvivel kring vilket som är skandinavernas favoritområde, och vi ser också att om det förr var mer semesterhus så är det nu allt fler som letar efter fastigheter för boende samt för uthyrning.”

_____

Antima Charity Foundation
Som en del av företaget har Antima utvecklat Antima Charity Foundation. Denna del samarbetar med olika organisationer runt om i världen som t ex naturskyddsföreningar samt organisationer som arbetar för djurrätt m.m., och en del av företagets intäkter går oavkortat till dessa projekt.

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.