Så sticker och virkar vi

Så sticker och virkar vi

Lanas de Noruega, den norska garnbutiken i Fuengirola, säljer kvalitetsgarn av ull, alpacka, lama och bomull, över all förväntan.

Butiksinnehavaren, alltid lika trevliga och hjälpsamma, Hanne Farrell berättar: ”Vi har helt klart kommit in rätt på marknaden. Handarbete och speciellt stickning och virkning är ju supertrendigt. Och på många sätt och vis visar detta att man har bra kontroll över sin tid. Dessutom är det bra terapi. När man avsätter tid till någonting har man oftast en förväntning om att resultatet ska blir bra, och därför säljer våra garner väldigt bra, trots att vi befinner oss i södra Europa. Det senaste är att enskilda garntyper tagits fram i samarbete med en kändisdesigner. Priserna stiger visserligen lite då men det verkar inte skrämma någon. Butiken, som öppnade i november 2014, har under dessa ca två år redan dubblat omsättningen och vi har i dag mer garn än någonsin. Jag tror inte att vi är sämre än någon garnbutik hemma i Skandinavien”, säger Hanne.
Medaljens baksida är dock att butikslokalen börjar bli trång och fortsätter intresset vet hon att det kan bli tal om att leta efter någonting nytt och större.
Varje torsdag mellan kl. 18-20 välkomnar Hanne till stickcafé. Så ta med ditt handarbete för två sociala timmar under vilka ni kan hjälpa varandra med tips och råd. Dessutom är det ett ypperligt tillfälle att knyta kontakt med människor från Spanien, Irland, Portugal, England, Brasilien, Danmark och Norge m.m.
 
Lanas de Noruega säljer stick-/virkprodukter samt recept och tillbehör från producenterna: SandnesGarn (Norge), Novita (Finland) och DMC (Italien).
 
Öppettider: måndag – lördag 10.00–15.00, tisdag och torsdag 18.00–20.00
Lanas de Noruega, Centro Comercial Las Rampas, Fuengirola
tel. (+34) 951 703 130
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.