Veckans korta nyheter, vecka 4, 2017

Veckans korta nyheter, vecka 4, 2017

Den andalusiska själen säljer

Intresset för det nya turistprojektet mellan Málaga, Sevilla, Granada och Córdoba är så stort att de fyra städerna, tillsammans med Junta de Andalucía, nu beslutat sig för att investera ytterligare 200 000 miljoner euro i deras gemensamma projekt ”Andalusian Soul” för 2017. På turistmässan Fitur som nyligen hölls i Madrid presenterade de fyra städerna sin gemensamma plan. Med den nya budgeten kommer projektet att presenteras på de stora turistmässorna i Shanghai, Tokio och Buenos Aires samt på en mängd andra evenemang för fackfolk i USA, Kanada, Kina, Korea, Japan, Indien och Latinamerika. Konceptet bakom Andalusian Soul bygger på gemensam marknadsföring på fjärran marknader, där de enskilda städerna tidigare varit svaga.

Tjuren är inte en nationell symbol

Högsta domstolen i Spanien har under veckan fattat beslut om att tjuren inte är en officiell nationell symbol. Därmed sätter domstolen stopp för de otaliga stämningar som funnits mellan företag som använder tjuren i deras logotyp och marknadsföring. Det bäst kända exemplet på detta är brandyn Osborne och presentartikeltillverkaren Badtoro. Högsta domstolens beslut innebär att alla företag nu har rätt att fritt använda tjuren i deras marknadsföring.

Skandinav i dödsfall från klippa i Nerja

En 81-årig dansk turist avled i början av veckan efter att han förlorade balansen och föll ned från en av Nerjaprovinsens branta klippor. Mannen befann sig på husbilssemester i trakten tillsammans med sin fru, och hade parkerat vid stranden ”Las Alberquillas” i Maro för att ta en promenad i den vackra naturen, som är ett populärt utflyktsmål. Närmare detaljer kring olyckan är fortfarande okända men det antas att den äldre mannen varit lite för djärv och sökt sig utanför promenadstigarna och gått för långt ut på klipporna där han förlorat fotfästet. Efter olyckan sprang kvinnan tillbaka till parkeringsplatsen där andra campare hjälpte till att kontakta larmcentral.

5 000 britter har packat ihop

Under år 2015, alltså ett år innan det så omtalade ”Brexit”, förlorade Málagaprovinsen 5 240 residenter. Minskad köpkraft, skattepress och ålder är de tre vanligaste orsakerna bakom att britterna säger upp sin residencia i Spanien. Antalet färre residenter ska dock tas med en nypa salt då orsaken bakom varför de inte längre önskar vara residenter sägs vara att de vill undvika att uppge sina samtliga aktiviteter till de spanska myndigheterna. Det vanliga är att denna grupp bor delvis i Storbritannien samt Spanien.

Pedofil-lärare erkänner

Först frikändes han, men bara några timmar senare erkände han sitt brott. Det handlar om en 40-årig lärare i Torre del Mar som i december misstänktes samt även anklagades för att ha förgripit sig på tre minderåriga flickor. På grund av tveksamma vittnesmål och brist på bevis dömdes inte mannen men skuldkänslan förföljde honom och det orkade han inte leva med. Bara några få timmar efter att han frikändes gick därför själv in på polisstationen och erkände sitt brott. Läraren erkände sig skyldig till att ha antastat de tre flickorna samt fler andra elever i åldern tio till elva år. Läraren förklarade för polisen att han var psykiskt sjuk varefter han bad om att bli arresterad så att han kan få behandling. Den nu anhållna läraren är gift och har egna barn.

Nerjas borgmästare sitter löst

Det är inte längre någon hemlighet att PP och Ciudadanos i Nerja för diskussioner om att avsätta borgmästaren i Nerja, Rosa Arrabal (PSOE). Efter 20 år med absolut majoritet mot PP kunde de fyra oppositionspartierna samla nog med mandat till en alternativ lokalregering efter förra valet. Och därför leds Nerja i dag av en fyrklöverregering med PSOE, IU, Podemos och Ciudadanos. Dock är Ciudadanos inte nöjda med varken samarbetet eller resultaten varför de nu på allvar funderar på att dra sig ur, för att i stället bilda ny regering med PP. Vad som sker med den politiska oron i Nerja kommer att avslöjas under de kommande veckorna.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.