Prinsessan går fri – hennes man får fängelse – Nytt kraftigt regnoväder – Äldre spanjorer arbetar minst i EU

Prinsessan går fri – hennes man får fängelse - Nytt kraftigt regnoväder - Äldre spanjorer arbetar minst i EU

Prinsessan går fri – hennes man får fängelse

Efter drygt ett års förhör har domen nu fallit i det mycket omtalade fallet ”Caso Nóos”. Den stora medieövervakningen över fallet grundas främst på att den spanska prinsessan Cristina har suttit i förhör kring den stora bedrägerihärvan vari en rad bolag som hon är delägare i ingår.
Och nu har domen fallit. Prinsessan slipper fängelse men har dömts till böter på 265 000 euro för oordning i administrationen, som hon varit delvis ansvarig för. Hennes man å andra sidan, Iñaki Urdangarin, dömdes till sex år och tre månaders fängelse. Straffet för hans partner, Diego Torres, blev åtta år och sex månader. Tillsammans har de båda överfakturerat myndigheter för ca 6 miljoner euro i samband med arrangerandet av mässor och föredrag. Den före detta presidenten för Balearerna, Jaume Matas, var den sista av de åtalade som fick fängelsestraff. Hans dom blev tre år och åtta månader. De övriga åtalade blev antingen frisläppta eller tilldelades böter.
Det förväntas nu att domen överklagas.
 

Nytt kraftigt regnoväder

Natten mellan lördag och söndag drabbades Málagaprovinsen återigen av ett kraftigt regnoväder, som på en del platser orsakade stora materiella skador. Värst drabbat blev centrala Málaga och i stadens östra del föll det hela 120 liter vatten per kvadratmeter på bara två timmar. I stadsdelen Carrado Valderon rasade en vägg och flera familjer tvingades evakuera. Totalt mottog brandkåren i Málaga 230 nödsamtal under natten. Över hela kusten översvämmades källare, garage, butiker och andra lokaler.
Säsongens första regnoväder var i början av december, och då omkom två personer i vattenmassorna.

 

Äldre spanjorer arbetar minst i EU

Det är bara 6,3 procent av spanjorerna över 65 år som fortfarande arbetar. Det visar en ny undersökning genomförd av Eurostat (EU-parlamentet). Siffrorna är de lägsta bland EU-länderna och långt ifrån de 18,7 procent som är genomsnittet för antalet personer över 65 år som arbetar i EU. I länder som Sverige och Danmark arbetar 30 procent av de äldre.
Men om bara några år uppskattas siffrorna för Spanien se annorlunda ut då pensionsåldern gradvis kommer att höjas till 67 år, och debatten fortsätter om att höja pensionsåldern ytterligare till både 68 och 69 år.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.