Rajoy i Málaga – Ny borgmästare i Frigiliana – Málagas export större än någonsin

Rajoy i Málaga - Ny borgmästare i Frigiliana - Málagas export större än någonsin

Rajoy i Málaga

I måndags fick Málaga förnämt besök. Statsminister Mariano Rajoy besökte provinshuvudstaden och hade bjudit in den franska presidenten François Hollande till ett möte i Málagas stadshus för att tala om terrorism, immigration, arbetslöshet och tillväxt. Båda männen hade långa rader med prominenta namn med sig under dagen som fylldes med debatt och många möten på flera platser i staden. Den 6 mars kommer de två statsledarna att mötas igen, då i Frankrike, men då tillsammans med Angela Merkel och Italiens premiärminister Paolo Gentiloni.
 

Ny borgmästare i Frigiliana

Den politiska oron i Frigiliana slutade i måndags med att staden fick en ny borgmästare. Tillsammans med PA (Parido Andalucista) har PSOE störtat José Antonio González från Partido Popular, som har varit borgmästare i staden med stöd av PSOE sedan kommunvalet 2015. Ny borgmästare är Alejandro Herrero. Det är första gången sedan 1995 som en socialist står i spetsen för den vita lilla staden.

Málagas export större än någonsin

Från början var det den ekonomiska krisen och minskade nationella köpkraften som tvingade flera lokala företag ut på exportmarknaden, vilket har lett till att fler nu får fart på sina företag. Det ses tydligt på den lokala exporten som ökat för fjärde året i rad, till att nästan runda 2 000 miljoner euro. För bara tio år sedan skulle liknande siffror vara otänkbara.
Olivolja, frukt och elektronik är de mest exporterade produkterna och Frankrike, Italien och Portugal är de tre största köparna av produkter från Málaga.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.