Fortsatt risk för jordskalv i Málagaprovinsen – Måttlig ökning av nya bostadslån – Stor minskning av trafikolyckor

Fortsatt risk för jordskalv i Málagaprovinsen - Måttlig ökning av nya bostadslån - Stor minskning av trafikolyckor

Fortsatt risk för jordskalv i Málagaprovinsen

En ny rapport från landstinget visar att det fortfarande råder en risk för jordskalv i Málagaprovinsen. Risken är visserligen liten men i alla fall störst i 22 kommuner i och omkring Axarquía. Till dessa 22 kommuner hör Cómpeta, Frigiliana, Viñuela, Sayalonga och Colmenar. Omvänt visar landstingets rapport att risken för jordskalv i provinsens kuststäder väster om Málaga, såsom t ex Fuengirola, Marbella och Estepona är minimal. Málaga stad ligger i mitten på skalan av de nämnda områdena.

Måttlig ökning av nya bostadslån

Under 2016 gavs det ut 18 628 nya hypotekslån i Málagaprovinsen. Det är en ökning på 7,2 procent jämfört med året innan och det är också tredje året i rad som utlåningen ökar. Genomsnittet för hypotekslån låg på 129 583 euro. Men trots den markanta ökningen av bostadslån under de senaste åren är det långt kvar till de siffror som sågs innan krisen bröt ut 2008. Som exempel gavs det år 2006 ut 237 hypotekslån dagligen. Nu ligger motsvarande siffra på 51.

Stor minskning av trafikolyckor

Fler bilister klagar över de många radarapparater som myndigheterna satt upp längs motorvägarna i och omkring Málaga. De många radarsystemen innebär nämligen höga böter för de bilister som inte håller hastighetsbegränsningarna. Men de många radarsystemen har också lett till en markant minskning av antalet trafikolyckor. På motorvägen A-45, som går från Málaga mot Antequera och vidare mot Sevilla, Granada och Córdoba, har antalet trafikolyckor minskat med nästa 300 procent på bara två år.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.