Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket presenterar Academic Sundays

Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket presenterar Academic Sundays

Införandet av Academic Sundays är Sigtunaskolan Humanistiska Läroverkets (SSHL) senaste satsning för att höja internatelevernas akademiska nivå. Dessa söndagstillfällen organiseras terminsvis och tillför en rad akademiska verksamheter som syftar till att uppmuntra akademisk tillväxt, studieteknik och lärande för livet.
I början av februari helgen deltog alla internateleverna i vårterminens första Academic Sunday. Efter en avslappnad brunch fortsatte dagen med en akademisk frågesport i matsalen, där de olika elevhemmen tävlade mot varandra. Under resten av dagen hölls fyra olika fritidssessioner i ämnena matematik och filosofi, liksom enskilda studier, med stöd av akademiska handledare.
”Det här är ett sätt att höja den akademiska nivån”, säger rektor Eddy Johansson och fortsätter: ”Vi vill ge eleverna lite bredare undervisning än den de får i sin vanliga skolverksamhet, vi vill ge dem styrka i deras undervisning och förstärka det de jobbar med och ge dem en möjlighet att jobba individuellt med sina studier.”
SSHL satsar på att tillhandahålla ett komplett utbud av stödtjänster för internateleverna. Genom att omge internateleverna med mentorer, hempedagoger, hemföräldrar och fritidspersonal så ökas möjligheten att få ut det mesta av sin tid på skolan.
Som Eddy Johansson ser det är Academic Sundays en viktig del av SSHL:s målsättning att ge varje internatelev möjligheten att utvecklas till sin fulla potential.
”Jag tror att vi har ett vinnande koncept för eleverna här och att de känner att vi verkligen finns till för dem i det akademiska.”
För kontakt samt mer information, se: www.sshl.se

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.