HydroFlow skyddar mot kalk – 15 år på Costa del Sol

HydroFlow skyddar mot kalk – 15 år på Costa del Sol

År 2002 köpte Eirik Petterson sin första lägenhet i Fuengirola och upptäckte att ryktet om kustens kalkrika vatten inte bara var en skröna utan verklighet. Detta märkte han genom att varmvattnet kom och gick i duschen varmed han talade med andra och kom fram till slutsatsen att kalk täppte till inloppet till värmeväxlaren. Lösningen – köpa ny värmeväxlare eller syretvätta den vart tredje år för att bli av med kalken. I en annons fick han dock syn på en ny produkt – HydroFlow – som var patenterad i England och funnits på marknaden i tio år, som dessutom fanns i Torrevieja.
Eirik fick en HydroFlow, men som VVS-ingenjör var han mycket skeptisk till underverksmaskinen. Snart upptäckte han dock att det tog allt längre tid innan varmvattnet försvann, och i dag 15 år senare, har han samma gasvärmare utan att någonsin gjort service på den.
Problemet med kalk är att det kapslar in varmvattenberedarens element, vilket förstörs, då termometern inte kan mäta rätt vilket leder till övertemperatur. Dessa kalkavlagringar motverkar HydroFlow i hela rörsystemet samt i hushållsmaskiner och löser dessutom upp befintliga kalkbeläggningar.
I dag finns HydroFlow i 68 länder med produkter för allt från bostäder och industri till pooler i alla storlekar, och HydroFlow minskar även klorbehovet med 40-50 procent, tar bort kloraminer som irriterar hud och slemhinnor samt reducerar backwash av filter med 50-60 procent.
Genom åren som gått har Eirik etablerat företaget Pure Water Tech S.L. som förutom HydroFlow även har Doulton dricksvattenfilter – ett kompakt filter som monteras i köksbänken. Doulton ger tryggt dricksvatten, som även passar till matlagning. Filtret tar bort bakterier, parasiter, tungmetaller och klor. Doulton finns även i en modell som ställs på köksbänken – perfekt om man bor i hyresrätt. Med Doultonfilter slipper man dyrt köpevatten i tunga vattenflaskor, som dessutom ofta innehåller tillsatt salt.
För mer information, kontakta Eirik Petterson på Pure Water Tech – se annons i magasinet.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.