Vemodigt avsked av Pablo Ráez – PSOE nästan redo för valkamp – Bra arbetslöshetssiffror

Vemodigt avsked av Pablo Ráez - PSOE nästan redo för valkamp - Bra arbetslöshetssiffror

Vemodigt avsked av Pablo Ráez

Under två år kämpade han mot leuklemi. Och han kämpade tappert, alltid med ett leende på läpparna och han fick också stor uppmärksamhet både i press och på sociala medier för sin kamp för att uppmärksamma organdonation. Men tillslut förlorade han förra veckan kampen mot leukemin och i tisdags, på den regionala helgdagen Día de Andalucía, mottog han i sin hemstad Marbella en stor hyllning av stadens borgmästare och invånare.
Nu arbetas det i både Marbella och Málaga på att få en gata eller ett torg uppkallat efter Pablo Ráez, som ska symbolisera en uppmaning till att få fler att donera sina organ.

PSOE nästan redo för valkamp

Pedro Sánchez har anmält sin kandidatur och därmed är det spanska socialistpartiet nästan redo till att starta valkampen inför partiets val av ny partiledare till maj. Det är bara Susana Díaz som fortfarande inte anmält sin kandidatur officiellt.
Under hösten tvingades Pedro Sánchez avgå från sin post som partiledare under mycket rabalder, men det verkar inte ha fått honom att tappa gnistan att komma tillbaka.
Patxi López, som tidigare varit allierad med Pedro Sánchez och president för regionen Baskien, anmälde sin kandidatur redan i januari.
 

Bra arbetslöshetssiffror

Den spanska arbetslösheten minskade under februari med 9 355 personer. Det är en mycket liten minskning men trots det har den betydelse, för vanligtvis ökar arbetslösheten med mellan 50 och 60 000 personer under februari. Alltså är optimismen nu stor när arbetslösheten minskat, vilket inte skett under en februarimånad sedan år 2005.
Den första mars var 3 750 000 personer i Spanien arbetslösa.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.