Uthyrningslägenheter överstiger hotellens kapacitet – Málagas flygplats och biluthyrningsindustrin i stor konflikt – Artur Mas drömmer om skandinaviskt välfärdssystem

Uthyrningslägenheter överstiger hotellens kapacitet - Málagas flygplats och biluthyrningsindustrin i stor konflikt - Artur Mas drömmer om skandinaviskt välfärdssystem

Uthyrningslägenheter överstiger hotellens kapacitet

Det har blivit populärt att hyra ut bostäder i Málagaprovinsen, både för privatpersoner och företag. I dag finns det nästan 49 000 sängplatser för uthyrning på marknaden. Lägger man sedan till de 55 000 sängplatser som erbjuds via företag som ”apartamentos turísticos” når den totala kapaciteten upp på 104 000 sängplatser. Och det överstiger, för första gången, Costa del Sols hotellkapacitet på 100 000 sängplatser.
 
 

Málagas flygplats och biluthyrningsindustrin i stor konflikt

Flygplatsens biluthyrningsbolag hotar med att anmäla Málagas flygplats för omfattande avtalsbrott. Det grundar sig i att flygplatsen sedan den 1 mars har tagit bort de 66 parkeringsplatser som uthyrningsbolagen haft att tillgå för att lämna ut uthyrningsbilar till sina kunder direkt bredvid flygplatsen. Detta avtal trädde i kraft år 2008 och nu har flygplatsen valt att bryta det genom att hänvisa alla bilister att köra in i parkeringshusen, även uthyrningsbilarna. På detta sätt önskar flygplatsen att minska flaskhalsarna i trafiken vid terminalerna. De första15 minuterna i parkeringshusen är gratis för alla men biluthyrningsbolagen påpekar att 15 minuter inte är tillräckligt för deras verksamhet och att det är dålig service mot kunderna att tvinga dem över till parkeringshusen för att få deras hyrbil.

 

Artur Mas drömmer om skandinaviskt välfärdssystem

Den förre regionpresidenten för Katalonien, Artur Mas, drömmer fortfarande om självständighet samt om att skapa en stat med ett välfärdsystem som för tankarna till de skandinaviska. Närmare bestämt har han nämnt det danska välfärdsystemet som modell för hand drömstat, då ju Danmarks storlek och befolkningsmängd liknar Kataloniens.
Artur Mas tvingades kliva ned från sin post i det katalanska Generalitat förra året på grund av politisk press från det regionala partiet CUP, som krävde att han avgick för att fortsätta stötta hans parti samt den koalition som har makten i Katalonien.
Förövrigt var och är Artur Mas fortfarande anklagad för att olagligt ha finansierats sitt partis aktiviteter.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.