Susana Díaz har anmält sin kandidatur – Stora planer för Tivoli World – Byar kan försvinna

Susana Díaz har anmält sin kandidatur - Stora planer för Tivoli World - Byar kan försvinna

Susana Díaz har anmält sin kandidatur

Efter flera månaders spekulationer står det nu klart att Junta de Andalucías president ställer upp i valet om partiledarposten i PSOE. Susana Días har hittills varit tyst kring sin kandidatur och sannolikt inte velat presentera den innan hon känt av stämningen bland partimedlemmarna. Den 26 mars presenteras hon nu som den tredje och sista kandidaten till partiledarposten i socialistpartiet, som verkligen är i behov av nytt blod och stabilitet efter de tre katastrofval som följt ett efter annat. Pedro Sánchez, som avsattes under hösten, försöker å sin sida få tillbaka partiledarrollen och den tredje kandidaten heter Patxi López, och var tidigare president för regionalregeringen i Baskien.
 

Stora planer för Tivoli World

Efter flera års stiltje har det just presenterats nya planer för den gamla nöjesparken i Benalmádena. Och planerna är ytterst ambitiösa. Ägarna vill modernisera och utnyttja marken bättre och det är nu tänkt att området vid det nya Tivolit även ska inrymma ett hotell, en konsertsal, biografer och nya kontorsbyggnader. Stora delar av dessa nya projekt ska byggas på den nuvarande parkeringsplatsen och parkeringen ska i stället vara under jord. Benalmádenas kommun ser positivt på de nya planerna men är beredd på att det rent administrativt kan ta år innan projektet blir godkänt.
Tivoli World ägs i dag av entreprenörsgruppen Tremón, som för snart tio år sedan köpte nöjesparken av affärsmannen Rafael Gómez, efter att dennes företag Arenal började få problem år 2000.
 

Byar kan försvinna

Bland Málagaprovinsens 103 byar har 30 i dag så få invånare att de riskerar att dö ut helt under de kommande 10-20 åren. Dessa byar kännetecknas av kraftig minskning i invånarantalet, som i dag är under 1 000 personer, varav majoriteten är pensionärer. Både lokalt, regionalt och nationellt är man överens om att det är synd att flera lokalsamhällen riskerar att dö ut. På grund av detta föreslår nu borgmästarna i två av de allra minsta kommunerna, Salares med 181 invånare och Àechez med 482, ett särskilt barnbidrag för att motivera föräldrar med barn att stanna i deras hemby i stället för att flytta till en större stad. Dessutom föreslås stödbidrag till renovering av förfallna, övergivna bostäder som kan hyras ut till nya invånare till extra billig hyra. På nationellt plan hotas nästan 1 500 småbyar att dö ut.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.