ETA lämnar in vapen – Brexit träder i kraft – Anhållna på skatteverket

ETA lämnar in vapen - Brexit träder i kraft - Anhållna på skatteverket

ETA lämnar in vapen

De lade ned vapnen i oktober 2011, men de berättade aldrig var. Inte förrän nu. De sista resterna av den tidigare så fruktade terroristorganisationen ETA har låtit meddela att de den 8 april ska berätta för myndigheterna var deras vapen ligger gömda. Därmed sätts den sista punkten för nästan fem årtiondens beväpnad kamp med över 800 döda.
Sedan vapenvilan 2011 har ETA försökt att förhandla sig till mildare straff för de medlemmar och/eller att de ska föras över till baskiska fängelser. Svaret har varit att organisationen ska lämna över de vapen och sprängämnen som de trots vapenvilan fortfarande sitter med. Och terroristorganisationen har inte lyckats förhandla vidare med landets stenhårda centralregering, som bestämt inte förhandlar med terrorister och som i stället fortsatt det polisiära arbetet mot gruppen. Och tack vare detta fann den spanska polisen, i samarbete med fransk polis, i oktober förra året, ett stort vapenlager i en skog i norra Frankrike. Vapenlagret innehöll bland annat 145 skjutvapen.
Nu tyder dock mycket på att det äntligen sätts punkt för konflikten den 8 april.
 
 

Brexit träder i kraft

Beslutet togs för länge sedan men nu har det tillslut satts ett datum för britternas utträde ur EU. Den 29 mars ska den brittiske premiärministern, Theresa May, officiellt skriva under dokumenten och samtidigt inleda den tio år långa perioden som Storbritannien och EU-länderna har avtalat för att få fram nya handelsavtal. Brexit bevakas noggrant på Costa del Sol, här var flera branscher ju är beroende av den brittiska marknaden.
I nuläget kan ingen säga vilka konsekvenser Brexit kommer att föra med sig, om det överhuvudtaget blir några.
 
 

Anhållna på skatteverket

En misstanke mot en enskild funktionär har utvecklats till att åtta personer från skatteverket i Málaga har gripits. De åtta gripna anklagas för att medvetet ha manipulerat flertalet deklarationer, som tillhört både privatpersoner och företag, som ombetts att lämna in mer detaljerad dokumentation. De nu misstänkta hos skatteverket har själva erbjudit sig att manipulera dessa skattedeklarationer i utbyte mot betalning.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.