OECD-länderna kräver mer av Spanien – Billig öl är god öl – Obligatoriskt microchip till hundar

OECD-länderna kräver mer av Spanien - Billig öl är god öl - Obligatoriskt microchip till hundar

OECD-länderna kräver mer av Spanien

Det går bättre för Spanien, men inte bra nog. I alla fall inte enligt OECD som vill se fler ekonomiska åtstramningar samt ytterligare en arbetsmarknadsreform. I en ny rapport påpekar OECD att Spanien bör öka fastighetsskatterna, införa fler gröna avgifter och höja den speciellt låga momsen som landet har på bland annat läkemedel och livsmedel. Argumentet baseras på att Spanien fortfarande har bland EU:s längsta fastighetsskatter, lägsta momssatserna på livsmedel och bara några få gröna avgifter om man jämför med andra länder. OECD menar även att Spanien i strävan efter en mer flexibel arbetsmarknad bör göra det lättare och billigare att säga upp en arbetstagare.
OECD värderar den spanska regeringens vilja och förmåga att genomföra förändringar men poängterar att Spanien nu bör lägga manken till för att förbättra ekonomin och arbetsmarknaden.

 

Billig öl är god öl

Var och en har sin favoritöl men en ny, stor undersökning genomförd av konsumentorganisationen OCU visar på ett ytterst förvånande resultat.
30 av landets öl har provsmakats och värderats och flera av de kända ölsorterna kommer inte med bland de tio bästa. I stället har matbutikernas egna varumärken som Stark (Mercadona) och Aurum (Eroski) tagit sig in på listans plats fem och sex. Och nummer ett på listan kommer Ambar, den lokala ölen från Zaragoza.
Här ses listan över Spaniens 10 mest populära öl enligt OCU:
1. Ambar
2. Estrella Galicia
3. Alhambra Especial
4. Condis
5. Stark
6. Aurum
7. Estrella Damm
8. Heineken
9. Kronenbourg
10. Mahou
 

Obligatoriskt microchip till hundar

Från och med nästa månad blir det lag på att hundägare måste förse sina hundar med ett så kallat microchip. Chippet har flera praktiska syften men ger även ägaren mer ansvar för deras hundar. När en hund har försetts med ett microchip kan man t ex med ett test av hundbajs på gatan ta reda på vilken hunden är och på så sätt nå fram till ägaren som bötfälls för att inte ha plockat upp efter sin hund.
Det kostar hundägaren 35 euro att förse sin hund med det obligatoriska microchippet, och det ska göras inom de kommande sex månaderna. Om det inte görs inom denna tidsperiod kostar det hundägarna en bot på 110 euro.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.