Fuengirolas bodybuilder-ikon gripen – Mild vår för allergiker – Nya 50 eurosedlar på väg

Fuengirolas bodybuilder-ikon gripen - Mild vår för allergiker - Nya 50 eurosedlar på väg

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Fuengirolas bodybuilder-ikon gripen

Ett större polistillslag i Málaga och Fuengirola har resulterat i att en miljon olagliga doser av tillväxthormon beslagtagits samt 14 personer gripits. En av de anhållna är Paco Mula, den före detta världsmästaren i bodybuilding, som bor i Fuengirola och som äger de två gymmen Nuevo Estilo i Fuengirola och Benalmádena. Paco Mula är en ikon i Málagaprovinsen, inte bara på grund av sina prestationer som professionell bodybuilder utan även som tränare samt mentor för andra bodybuilders. Hans förmodade inblandning i den omfattande försäljningen och distributionen av olagliga dopingpreparat har ruskat om hela gymbranschen i landet. Att Paco Mula är bror till Fuengirolas borgmästare, Ana Mula, får inte strålkastarljuset att lysa mindre över historien.
 

Mild vår för allergiker

Årets pollenprognos ser ut att bjuda på mindre pollen i luften än det varit de senaste två åren, vilket sägs bero på den ringa nederbörden i höstas. Experter på avdelningen för pollenallergi på regionalsjukhuset i Málaga betonar dock att pollenmängden varierar från område till område samt att pollenmängden även kommer att påverkas av hur vinden blåser. I Málagaprovinsen uppskattas det att drygt 25 procent av invånarna lider av en eller flera allergier som relateras till våren.
 

Nya 50 eurosedlar på väg

Den 4 april kommer de nya 50 eurosedlarna att börja användas. På de nya sedlarna har den europeiska centralbanken satt in nya vattenstämplar och andra detaljer som gör det ännu svårare att kopiera sedlarna. Färgerna och motiven på sedlarna kommer i sig inte att ändras, men europakartan kommer att göras lite större för att få plats med även Malta och Cypern, som inte var medlemmar av eurogemenskapen när de första sedlarna började användas. 5, 10 och 20 eurosedlarna har redan förnyats och i slutet av år 2018 kommer det även nya 100 och 200 eurosedlar.
Än så länge har det inte bestämts när 500 eurosedlarna ska förnyas.
 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco