PSOE-val den 21 maj – Konstanta köer i Benalmádena – Dyr tunnelbana

PSOE-val den 21 maj - Konstanta köer i Benalmádena - Dyr tunnelbana

PSOE-val den 21 maj

Nu är allting färdigt inför PSOE:s partiledarval. De tre kandidaterna blir som förväntat Susana Díaz, Pedro Sanchéz och Patxi Lópex, och datum för det stundande valet är satt till söndagen den 21 maj.
Trots att valkampanjen just startat är tonen mellan kandidaterna redan stenhård. Pedro Sanchéz är, vanan trogen, redo att beskulla Susana Díaz för att bara vara en leende marionettdocka för de gamla männen i partiet. Patxi López å sin tur kallar Susana Díaz oseriös när hon på fullt allvar säger att hon kommer att kombinera sin eventuella partiledarroll med sin roll som president för Junta de Andalucía. Susana Díaz må utstå mycket, men så är det när man är favorit.

 

Konstanta köer i Benalmádena

Bilköerna vid avfart nr. 222 mot Arroyo de la Miel på motorvägen A-7 blir bara längre och längre – både morgon, middag och kväll. Kön kan ofta bli så lång som 500 meter och det är inte ovanligt att det tar uppåt 20 minuter att köra de få kilometrarna från motorvägen till staden och kusten. Trots att det för redan två år sedan avsattes en budget för att förbättra möjligheterna att köra till och från staden har det inte skett någonting. Och detta får nu irriterade invånare att reagera. På facebooksidan ”No eres de Benalmádena si…” uttrycker hela 8 768 personer sitt missnöje och kräver en lösning. ”Väntetiden är olidlig, men än värre är det med trafiksäkerheten då trafiken i högerfilen vid avfarten stannar upp tvärt på grund av kön. Detta har orsakat flera trafikolyckor och ett dödsfall bara i år”, berättar facebooksidans administratör, som väntar på svar samt en lösning från kommunalpolitikerna.
 

Dyr tunnelbana

Málagas tunnelbana blir en dyr historia för Junta de Andalucía – under minst fram till år 2020. De många budgethöjningarna och förseningarna gör nämligen att det fortfarande bara är halva tunnelbanelinjen som har tagits i bruk. Och trots att denna ”halva” linje är en succé med mellan 5,5 och 6 miljoner resenärer är det långt ifrån nog för att täcka de höga driftkostnaderna. Tunnelbanan som helhet har behov av 18 miljoner resenärer per år för att nå nollpunktsomsättning (break-even). Detta tal uppskattas nås år 2020 då det förväntas att tunnelbanelinjen kommer att nå till gamla stan i Málaga. När båda linjerna är körklara kommer tunnelbanan att täcka hela staden och man hoppas runda 24 miljoner passagerare, och därmed få en lönsam tunnelbana. Men fram till år 2020 kostar tunnelbanan Juntan 72 miljoner euro i bara driftskostnader, vilket motsvarar 12 euro per passagerare.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.