Málaga vinner mark som studentstad – Brexit orsakar stor osäkerhet – AHN är generösa

Málaga vinner mark som studentstad - Brexit orsakar stor osäkerhet - AHN är generösa

Málaga vinner mark som studentstad

Det är populärt att studera spanska, och speciellt i Málaga stad. Under bara ett år har antalet språkstudenten i staden fördubblats. I exakta siffror uppgick antalet studerande på kortare eller längre språkkurser i Málaga under 2016 till 29 300 personer, och staden har i dag 23 auktoriserade språkcenter.
Nationellt sett är det bara Barcelona som har fler elever och språkskolor.

Brexit orsakar stor osäkerhet

Britternas Brexit skapar fortfarande rubriker i spansk media. Även om det är längesedan nu som Storbritannien röstade för utträde ur EU är politikerna i EU långt ifrån överens om de många nya handelsavtal som ska förhandlas fram. Under de senaste dagarna har stämningen varit minst sagt spänd mellan parterna – speciellt mellan Storbritannien och Spanien, som återigen kivas om Gibraltar och de många arbetsplatser och handelsintressen som finns på klippan. Situationen skapar naturligtvis bekymmer bland de många brittiska residenter på Costa del Sol som i detta läge t ex inte vet om de täcks av deras sjukförsäkring då de tillhör ett icke-EU-land. Detta var ett av de stora samtalsämnena under helgens ”Residents Day” i Nerja, som förövrigt har 2 200 brittiska residenter.

Ny matbutik

Du får varan med 30 till 70 procents rabatt. I gengäld är bäst-före-datumet kort. Den portugisiska internet-matbutiken ”Good After” stormar fram på den spanska marknaden. Matbutikskedjan har specialiserat sig på att köpa varor med kort utgångsdatum för att sälja vidare dessa med stora rabatter. Konceptet har fungerat mycket väl i Portugal under flera år och blir nu allt mer populär i Spanien. Madrid, Katalonien, Baskien och Málagaprovinsen är matbutikens bästa försäljningsområden.
”Good After” erbjuder cirka 400 livsmedel och varor som alla säljs till starkt rabatterade priser, dock inte färska livsmedel,.
Hos ”Good After” kan man bara handla via internet. Varorna packas från centrallagret i Porto och levereras inom 48 timmar. Leveransen är gratis på alla beställningar över 49 euro.

AHN är generösa

ahn0504
Asociación Hispano Nórdico i Fuengirola/Mijas har nyligen donerat 5 000 euro till både Fuensocial och AFA i Fuengirola. Förstnämnda hjälper fysiskt och psykiskt funktionshindrade barn och unga medan AFA hjälper familjer vari någon drabbats av Alzheimers. Och det går bra för den skandinaviska föreningen AHN, som med sina många medlemmar och ökade intäkter från bland annat deras golfaktiviteter, för andra året i rad haft möjlighet att stötta både Fuensocial och AFA.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.