Inget tåg till Marbella – Positiva arbetslöshetssiffror – Bästa påskveckan någonsin – Modevisning med fördel för Maiti Nepals arbete mot människohandel

Inget tåg till Marbella - Positiva arbetslöshetssiffror - Bästa påskveckan någonsin - Modevisning med fördel för Maiti Nepals arbete mot människohandel

Inget tåg till Marbella

Det har talats om det länge men nu är det bestämt, det blir inget tåg till Marbella. Kusttåget går i dag från Málaga till Fuengirola och kommunerna samt Málagas landsting har länge uttryckt en önskan om att förlänga tågsträckan till Marbella, men nu står det klart att staten inte kommer att finansiera en eventuell förlängning.
Det går inte att säga att det aldrig kommer att ske i framtiden men det finns knappt medel avsatta i den nya statsbudgeten till att ens fortsätta med undersökningen inför ett banbygge, vilket är nödvändigt för att förlänga kustbanan.
Dock har 6,5 miljoner euro öronmärkts till arbetet med att bygga en ny avfart till flygplatsen och 422 000 euro till att förbättra förhållandena vid avfarterna från motorvägen A-7 mot Benalmádena och Arroyo de la Miel.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 SE
 

Positiva arbetslöshetssiffror

Den spanska arbetslösheten minskar, men med 3,7 miljoner arbetslösa är det fortfarande landets största problem. Positivt är dock att arbetslöshetskön minskade med 49 000 personer under mars månad. Positivt är också att nästan 162 000 nya personer har anslutits till Seguridad Social-systemet. Detta innebär att det har skapats 162 000 nya arbetstillfällen under den gångna månaden. Att arbetslösheten ”bara” minskat med de nämnda 49 000 förklaras med att antalet arbetsföra i landet ökar kraftigt.
I Málagaprovinsen har arbetslösheten minskat med 2 900 personer under mars, vilket ger provinsen en ny total arbetslöshet på 165 000 personer.

Bästa påskveckan någonsin

Utsikterna för den kommande påskveckan är goda. Costa del Sols turistråd rapporterar om en beläggningsprocent på hotellen i Málaga stad på 90 procent och på mellan 80-85 procent i kuststäderna. Det är den högsta beläggningsprocenten under flera årtionden. Att påskveckan i år infaller i april, när våren normalt börjar på riktigt, sägs ha en positiv effekt på de goda siffrorna.
Cudecas insamlingsbössor sätter nytt rekord
Rekordet för högsta insamlade belopp har just nåtts med 55 197,05 euro för 2016. Det är det högsta insamlade beloppet från insamlingsbössorna någonsin. Cudecas insamlingsgrupp letar nu efter nya platser att ställa ut bössorna på, då målet för 2017 är att samla in 60 000 euro med bössorna.
Vill man ha en av Cudecas insamlingsbössor hemma eller i sitt företag ska man kontakta:
huchas@cudeca.org eller 663 083 460

Modevisning med fördel för Maiti Nepals arbete mot människohandel

Fredagen den 31 mars anordnade Marianne Steneholm och Claudia Kempe tillsammans med Gunnel Bergman och Caroline Azzi´s modebutiker en stor modevisning för att samla in pengar till Maiti Nepal. Maiti Nepal är en hjälporganisation i Nepal som arbetar mot människohandel i sitt värsta skede. Unga flickor, mellan 7-24 år gamla, säljs som sexslavar från Nepal till Indien. Många av dem hålls i burar under hemska förhållanden. Maiti Nepal är en fristad för de räddade barnen där de får sjukvård, rehabilitering samt utbildning för att kunna återanpassa sig till samhället igen. För närvarande bor nära 500 barn och unga kvinnor i Maiti Nepals hospis i Kathmandu. Man har under de senaste åren räddat över 15 000 barn och unga kvinnor och arbetet fortsätter med hjälp från bland annat oss här på Costa del Sol.
Modevisningen hölls på La Sala Banus och man visade den nya vårkollektionen från Gunnel´s Fashion och Caroline Azzi Jewllery and Fashion.
90 gäster hade samlats för att åtnjuta lunch och cava denna soliga dag. Det hade donerats flertal priser från lokala sponsorer som golfproffset Michael Campbell, frisörsalongen Valerio de Vita, Paul Foster Nails, Lashes by Sandra och WineGolfGourmet. Det såldes lotter bland gästerna för att vinna dessa priser, vilket blev en stor succé, och man samlade ihop över 3 000 euro som kommer gå direkt till att hjälpa Nepals flyktinghem för räddade kvinnor och barn.
För er som vill hjälpa kan donationer göras på: www.justgiving.com/crowdfunding/marianne-steneholm
Innan slutet på oktober i år hoppas målet om 50 000 euro vara nått.
 
modeshow
Foto: Alejandro Poggi
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.