Skandinaver gripna i fall om olaglig tv – Förre försvarsministern har hastigt avlidit – Påskveckan i Málaga: Ingen fånge friges – för första gången på 257 år!

Skandinaver gripna i fall om olaglig tv - Förre försvarsministern har hastigt avlidit - Påskveckan i Málaga: Ingen fånge friges – för första gången på 257 år!

Skandinaver gripna i fall om olaglig tv

Efter tolv stora razzior i Spanien och Bulgarien har spansk polis avslöjat ett av Europas största illegala distributionsnät med olagliga tv-sändningar.
Åtta personer har anhållits, varav en dansk från Málagaprovinsen. Utredningsarbetet började för över ett år sedan när en representant från det engelska ”The Football Association Premier League” anmälde den danska medborgaren. Dansken misstänks nu vara en del av det omfattande distributionsnätet som illegalt sålt engelska fotbollsmatcher och ett flertal andra idrottsevenemang och kanaler samt kanaler i hela Europa.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 SE
 

Förre försvarsministern har hastigt avlidit

Carme Chacón avled hastigt natten till måndagen. Hon blev bara 46 år.
Carme Chacón utnämndes till Spaniens första kvinnliga försvarsminister under statsminister Zapateros tid. Därefter ställde hon upp i partiledarvalet för PSOE år 2012, ett val som hon förlorade med bara 22 röster mot Rubalcaba. Sedan dess har hon haft en mer tillbakadragen roll i socialistpartiet.
Carme Chacón föddes med svagt hjärta, varför hon redan som ung rekommenderades att operera in en pacemaker för att leva ett lugnt liv. Men hon följde inte rekommendationerna. Carme Chacón lämnade efter sig en sjuårig son.
 

Påskveckan i Málaga: Ingen fånge friges – för första gången på 257 år!

En gammal tradition kommer att brytas under firandet av påskveckan i Málaga. Under mer än 250 år har en fånge nämligen frisläppts från fängelset i Alhaurín de la Torre som tack för den hjälp som fångarna för precis 257 år sedan gav då man saknade män till de stora påskprocessionerna i staden. Sedan dess har gesten belönats med att en fånge frisläppts under påskveckan. Men justitieministeriet i Madrid menar nu att ingen av kandidaterna i år lever upp till de krav som bör ställas för att bli frisläppt. Beslutet har orsakat stort missnöje i kyrkan i Málaga som, med stöd från kommunen, har fått ministeriet att se över sitt beslut. Således kommer det även i år frisläppas en fånge, men det kommer inte att ske förrän i maj under en mindre ceremoni.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.