Första solcellsbilen på väg – Bästa påsken genom tiderna – Ny stadsplan för Marbella

Första solcellsbilen på väg - Bästa påsken genom tiderna - Ny stadsplan för Marbella

Första solcellsbilen på väg

Efter fyra års förberedelser presenterar nu det Málagabaserade företaget Evovelo världens första soldrivna bil. Bilen, som har plats för två passagerare, kommer att kosta mellan 4 000-5 000 euro och kommer att kunna köra 50 km/tim, varför den lämpar sig bäst för stadskörning.
Den nya bilen kör på ett soldrivet batteri som håller i två till tre dagar. Batteriet kommer att kunna laddas på lite över en timme, och om solen inte skiner kan batteriet laddas upp elektriskt via ett vanligt eluttag.
 
Banner Newsletter Norrbom 774x300 SE
 

Bästa påsken genom tiderna

Den gångna påskveckan kommer att bli ihågkommen för två saker: en 257 år gammal tradition bröts, då ingen fånge frisläpptes under högtiderna, och så slog alla omsättningsrekord för hotell, restauranger och flygplatstrafiken med råge. ”Det fina vädret fick många ’sista-minuten-turister’ att resa till Málaga, och tack vare detta uppgick beläggningsprocenten på alla hotell till 90-100 procent”, säger Miguel Sánchez, som är ordförande för den andalusiska arbetsgivarföreningen CEA.
På flygplatsen registrerades hela 718 000 passagerare under bara en vecka. Det är en ökning på ca 200 000 personer jämfört med förra året. Bara under påskaftonen passerade 77 868 passagerare genom flygplatsen och 456 flygplan landade och lyfte.
 

Ny stadsplan för Marbella

En nyvald grupp med fyra av landets duktigaste experter inom stadsplanering arbetar just nu för fullt med att få fram en ny stadsplan för Marbella, vilket ju länge varit stadens största problem. Efter att Marbellas senaste stadsplan, från 2010, underkändes i domstol, har flera byggen och andra projekt tvingats läggas på is. Den nya gruppen arbetar på att färdigställa den nya stadsplanen innan årsskiftet. När stadsplanen sedan är färdig ska den granskas av flera instanser hos Junta de Andalucía i Sevilla, varför hela projektet uppskattas ta tre till fyra år.
Marbellakommun har haft stora problem gällande sin stadsplan efter GIL-styret, som föll 2006. När det hände stod den nya regeringen med 30 000 helt eller delvis olagligt byggda bostäder. I en ny stadsplan från 2010 förklarades majoriteten av alla dessa bostäder lagliga, och en mängd nya projekt startades. Men, så underkändes den nya stadsplanen i domstol 2015. Och på grund av allt detta är Marbellas senaste godkända stadsplan den från 1986.
 

Välgörenhetsevenemang med fördel till nepalesiska kvinnor och barn, 21 april kl. 19 – 22

Detta evenemang kommer att vara ett cocktailparty med Veronica Malka på scenen, som presenterar sin senaste singen i de härliga omgivningarna på Benezra Gallery, där det hänger fantastisk, modern konst på väggarna.
Deltagande kostar 10 euro och alla pengar går till välgörenhet. Det kommer att bli en riktigt trevlig kväll med gratis cava, mingel och möjlighet att njuta av både konst och musik.
Anmälan är inte nödvändig, men uppskattas, och görs till Marianne Steneholm på: marianne@nordicamarbella.com
 
val

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.