Räd mot IS-terrorister i Barcelona – 25 år med AVE-tåget – Antonio Banderas vill bygga kulturcenter i Málaga

Räd mot IS-terrorister i Barcelona - 25 år med AVE-tåget - Antonio Banderas vill bygga kulturcenter i Málaga

Räd mot IS-terrorister i Barcelona

Natten till tisdagen genomförde polisen i Barcelona en större räd mot en grupp misstänkta IS-terrorister i den Katalanska huvudstaden, och polisen stormade i samband med detta flera lägenheter där gruppen antas ha verkat.
Polisens undersökningsarbete började för drygt åtta månader sedan efter att de mottagit tips från både belgisk polis och privatpersoner som bor i närheten av platserna där de gripna ska ha varit aktiva. Polisen har gripit totalt tolv personer.
 
 
{loadposition landingpage}
 

25 år med AVE-tåget

Denna vecka är det exakt 25 år sedan som det första AVE-tåget rullade fram i landet. Det var sträckan mellan Madrid och Sevilla som invigdes inför EXPO-utställningen i Sevilla 1992. För tio år sedan kom AVE-tåget till Málaga, vilket gjorde det möjligt att ta sig till Madrid på två timmar och tjugo minuter. Innan dess hade det tagit sex timmar med det vanliga tåget.
AVE-tåget för Málagas del har inneburit en markant ökning av antalet passagerare. Sedan 2007 har 24 miljoner personer stigit av eller på ett AVE-tåg i Málaga. Detta går att jämföra med de 11,2 miljoner som använde sig av de gamla Talgo-tågen åren mellan 1992-2006.

Antonio Banderas vill bygga kulturcenter i Málaga

Antonio Banderas har nu gett sig in i kampen om att få utkontrakteringen av den stora byggnaden på Plaza de la Merced i centrala Málaga. Det handlar om den byggnad där de gamla biograferna Cine Astoria och Cine Victoria låg. Byggnaden har stått tom och övergiven under nästan 15 år på grund av att ägaren, den tidigare hyresgästen och kommunen inte kommer överens.
Antonio Banderas kommer nu med all sannolikhet, tillsammans med två kända arkitekter och personerna bakom Starlite festivalen, att presentera ett stortstilat projekt som ”Málaga-borna kommer att förälska sig i”, som han själv formulerar det i en intervju i tidningen Sur.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.