Ny optimistisk fyraårsplan för Spanien – Jätteplattform på grund i Benalmádena – Alkoholdömd politiker gör come-back i Vélez-Málaga

Ny optimistisk fyraårsplan för Spanien - Jätteplattform på grund i Benalmádena - Alkoholdömd politiker gör come-back i Vélez-Málaga

Ny optimistisk fyraårsplan för Spanien

Den spanska regeringen har just presenterat sin nya fyraårsplan i Bryssel. Om denna plan hålls kommer Spanien år 2020 ligga på samma nivå som landet låg på innan finanskrisen bröt ut år 2008. Regeringen räknar med en årlig tillväxt på mellan 2,7–3,2 procent under de kommande fyra åren och därtill en arbetslöshet som förväntas minska med en halv miljon spanjorer varje år. Det innebär att strax över 20 miljoner spanjorer förväntas att ha arbete år 2020, precis som innan finanskrisen. Översätts detta till procent kommer arbetslösheten falla från dagens 18 procent till 11 procent.
 
{loadposition landingpage}
 
platform

Jätteplattform på grund i Benalmádena

De boende och besökare vid Benalmádena Costa fick nog en smärre chock när de i fredags kunde se en stor plattform komma drivandes in mot kusten, där den tillslut gick på grund i närheten av Hotel Torrequebrada. Många har fasat för att det rör sig om en borrplattform, då den ser likadan ut och är lika stor, men plattformen, som nu alltså kan ses på nära håll i Benalmádena Costa, är en sådan som används vid t ex brobygge, och det finns inget bränsle ombord. Plattformen, som var på väg att fraktas från Murcía till Cádiz, började driva fritt när bogserlinorna gick av i det hårda vädret som rådde i fredags.
Nu är planen att nya bogserbåtar ska försöka frakta plattformen till Cádiz i slutet av veckan.

Alkoholdömd politiker gör come-back i Vélez-Málaga

Trepartiregeringen i Vélez-Málaga har återigen fått majoritet efter att PSOE benådat den alkoholdömda politikern José Antonio Moreno Ocón. Moreno Ocón stoppades i trafiken förra året med en alkoholpromille som var tre gånger högre än tillåtet, varför han uteslöts ur sitt dåvarande parti Ciudadanos samt ur kommunfullmäktige. Men nu har alltså PSOE tagit emot Moreno Ocón, och med hans mandat i kommunfullmäktiga får regeringen 13 av 25 platser och därmed absolut majoritet. Detta har naturligtvis väkt stor förvåning i oppositionen.
Ännu mer förvåning väcker det om man tittar tillbaka några år då den alkoholdömda politikern tidigare varit medlem i PSOE i Vélez-Málaga, men gick ur efter bara 14 dagar.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.