Hotel Don Miguel öppnar igen – Maldonado gör come-back i PSOE – Hårdare straff för djurmisshandel på gång

Hotel Don Miguel öppnar igen - Maldonado gör come-back i PSOE - Hårdare straff för djurmisshandel på gång

Hotel Don Miguel öppnar igen

Det var en av Marbellas och Costa del Sols riktiga pärlor som tvingades vrida om nyckeln och låsa 2004. Nu ser dock framtiden återigen ljus ut för det gamla Hotel Don Miguel, för under sommaren påbörjas nu en stor och omfattande renovering som uppskattas kosta inte mindre än 70 miljoner euro. Projektet är ett samarbete mellan den arabiska invessteringsgruppen Magna Hotels and Resorts och den franska gruppen Club Med.
Det ”nya” hotellet kommer att skapa jobb till 300 personer och beräknas stå färdigt och öppna våren 2019.
 

Maldonado gör come-back i PSOE

Under 18 år, mellan 1979 och 1997, var han en popular borgmästare i Mijas, men fick en tvist honom att träda ut ur partiet i slutet på 1990-talet för att i stället bilda sitt eget parti inför kommunalvalet 2003. Maldonado fick dock bara nio procent av rösterna och två mandat i kommunstyret. Äventyret blev kort. I stället blev Antonio Maldonado rådgivare för Àngel Nozal som var borgmästare för ärkerivalen PP. Efter flera år utanför politiken återvänder Maldonado plötsligt tillbaka till den politiska scenen till ett väljarmöte.
Maldonado bor halvårsvis i Kina tillsammans med sin familj och håller sina framtidsplaner för sig själv.
Maldonado delar efternamn men har inga familjära relationer med Mijas nu sittande borgmästare från Ciudadanos.
 

Hårdare straff för djurmisshandel på gång

Advokatkollegiet i Málaga pressar, tillsammans med en lång rad andra av landets advokatkollegier, hårt på att få fram en ny och hårdare lag för djurmisshandel. Detta kommer efter det mycket omtalade fallet mot den ansvariga för kenneln i Torremolinos, som för ett par månader sedan dömdes för omfattande och systematisk misshandel av katter och hundar. Den ansvariga dömdes till tre år och nio månaders fängelse, vilket är ett av den spanska historiens hårdaste straff för djurmisshandel. Dock dömdes den åtalade först och främst för dokumentförfalskning – och inte för djurmisshandel.
Diskussioner i ärendet kommer att föras under sommaren mellan landets advokatkollegier och justitieministern. Därefter kommer det att ta ett par år att utarbeta och verkställa en eventuellt ny lag.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.