Hotellen är trötta på ”online”-hot. Bankia fuskade. Sand för 375 000 euro

Hotellen är trötta på ”online”-hot. Bankia fuskade. Sand för 375 000 euro

Hotellen är trötta på ”online”-hot

Costa del Sols hotellägarförening (Aehcos) har fått de två stora plattformarna TripAdvisor och Booking att vara mer kritiska innan de ger användarna fri tillgång till att recensera och kommentera kustens hotell. Det finns nämligen flera exempel på hotellgäster som använde de öppna onlineplattformarna till att pressa hotellen till sänkta priser, gratis mat eller andra saker. ”En del gäster klagar utan grund och hotar med att ge hotellen dåliga recensioner eller kommentarer på t ex TripAdvisor”, förklarar presidenten för Aehcos till dagstidningen MálagaHoy. Danska Steffen Hansen, som står bakom uthyrningsfirman Solaga, har råkat ut för någonting liknande. ”Det har hänt att en hyresgäst ringt och hotat med dåliga recensioner om denne inte fått rabatt. Och så kan vi naturligtvis inte ha det”, säger han.
TripAdvisor och Booking kommer framöver att sträva efter att följa upp hotellens anmälningar om oberättigade recensioner och kommentarer och om det blir nödvändigt raderas kommentarerna.

Bankia fuskade

Den spanska centralbankens oberoende utredningskommitté har kommit fram till att det låg svindel bakom Bankias storstilade barslansering år 2011. Kommittén har slagit fast att banken manipulerade sifforna för att presentera ett fiktivt överskott i årsbokföringen för 2010. Banken ska till och med ha angett inkorrekta uppgifter kring bankens situation i sitt informations- och säljmaterial inför börslanseringen. Centralbankens rapport om saken är nästan 500 sidor lång.
I en Sueco kan du läsa en översikt över den stora svindelhärvan.

Sand för 375 000 euro

Myndigheterna har fullt upp med att reparera de skador som förra veckans oväder orsakade. På flera platser i provinsen har stränderna så gott som försvunnit. På grund av detta har det köpts in 80 000 kubikmeter sant, som kommunerna och landstinget är i full gång med att fördela på stränderna. På flera platser, som i t ex Fuengirola, har strändernas skick åtgärdats, men på andra platser arbetas det fortfarande hårt. Det är nu beräknat att alla stränder i Málagaprovinsen ska vara fina igen till den 1 juni.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.