Chockseger för Pedro Sánchez i PSOE – Susana Díaz är mycket besviken – Buss började brinna

Chockseger för Pedro Sánchez i PSOE - Susana Díaz är mycket besviken - Buss började brinna

Chockseger för Pedro Sánchez i PSOE

Med 50,20 procent av rösterna säkrade Pedro Sánchez sig en klar seger i kampen om partiledarposten för det spanska socialistpartiet. Susana Díaz var favorit under hela valkampanjen men fick lov att nöja sig med 39,90 procent av rösterna. Patxi López fick de sista 9,90 procent.
”I dag har PSOE vunnit. Och när PSOE vinner, vinner Spanien. I dag börjar vi på en ny start”, sa en euforisk Pedro Sánchez till sina väljare efter segern. Nu är den stora frågan dock om Sánchez lyckas samla det splittrade och krisdrabbade partiet, som så sent som i september tvingade honom att avgå efter ett katastrofval.
Segern om partiledarposten ger honom i alla fall en ny chans och denna gång utan att partiets ”tunga namn” nosar honom i nacken. Både Felipe González, Alfonso Guerra, José Bono, Zapatero och Rubalcaba stöttade Susana Díaz kandidatur och står nu helt utan inflytande i partiet.
 
{loadposition landingpage}
 

Susana Díaz är mycket besviken

Hon var favorit men tvingades att nöja sig med rösterna från bara 40 procent av partiets medlemmar. Men förlusten för Susana Díaz var större än vad siffrorna direkt visar, för Sánchez stod som segrare i nästan alla landets regioner. Det var bara i sina hemtrakter, Andalusien, som hon fick majoritet. Och här var majoriteten färre än förväntat. Nu förväntas hennes hemkomst därför bli tuff och hon har högar med arbete som väntar på henne då hon under det senaste året varit upptagen med partiledarvalet i stället för att ta tag i arbetet som ordförande för Junta de Andalucía.
 

Buss började brinna

Under söndagskvällen började en buss brinna mitt på huvudgatan, Alameda Principal, i Málaga centrum. Chauffören och hans kollega försökte naturligtvis släcka elden, men trots att de tog slut på 15 brandsläckare lyckades de inte släcka branden. Dock kom situationen under kontroll när brandkåren anlände till platsen. Som tur är var bussen tom när branden bröt ut. Det var bara chauffören som, utöver att få en chock, fick åka till sjukhus för en rutinundersökning.
 
bus brand
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.