Andalusierna dricker för mycket – Sánchez stöttar Rajoy i debatten om Katalonien – Málagas teknikpark når nya rekord

Andalusierna dricker för mycket - Sánchez stöttar Rajoy i debatten om Katalonien - Málagas teknikpark når nya rekord

Andalusierna dricker för mycket

”Ett glas vin om dagen är bra för kropp och själ.” Så har man sagt i ett par decennier, men nu är det annat ljud i skällan från hälsovårdsmyndigheterna. Junta de Andalucías nya rekommendationer är att man ska nöja sig med fyra till fem enheter i veckan och myndigheterna menar att allt över detta är för mycket samt grundar för beroende.
Enligt Junta de Andalucías rekommendationer dricker nu var fjärde andalusier för mycket. Närmare bestämt uppger 26 procent av andalusierna mellan 18 och 65 år att de dricker mer än den nya rekommendationen. Både de andalusiska och spanska myndigheterna står dock fast vid att en person har ett faktiskt alkoholproblem först när denne dricker två enheter (för kvinnor) eller tre enheter (för män) enheter alkohol om dagen.

Sánchez stöttar Rajoy i debatten om Katalonien

Efter bara en vecka som ny(åter)vald partiledare för PSOE har det första telefonmötet ägt rum mellan statsminister Mariano Rajoy och Pedro Sánchez. Oenigheten de två emellan är stor men i frågan gällande Kataloniens tillhörighet står de enade. De är båda överens om att ett självständighetsval är olagligt och att det inte ska ske. Sánchez tydliga ståndpunkt kom under måndagen och säkrar den sittande regeringen en stor majoritet i frågan. Sánchez har tidigare varit velig i frågan.
Den katalanska regionalregeringen har ännu inte anmält något datum för deras efterlängtade val.

Málagas teknikpark når nya rekord

Det var åtta teknikföretag med totalt 130 anställa som hoppade på idén när Málaga invigde teknikparken PTA i Campanillas strax utanför staden sommaren 1992. I dag, 25 år senare, har 635 företag sin bas där, vilket skapar sysselsättning för 17 776 personer, och jämfört med bara ett år sedan har det setts en ökning på 6 procent. Företagen i parken är först och främst aktiva inom elektronik, informatik och telekommunikation. Under de senaste tio åren har även många utländska företag lagt sin bas där.
Málagas teknikpark meddelar att tillväxten i parken förväntas öka, men påperkar även att infrastrukturen i närområdet måste förbättras. I dag går det varken tåg eller tunnelbana till teknikparken, så morgon- och kvällsköerna med bilar och bussar, är oändliga.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.