Banco Santander köper Banco Popular för en euro

Banco Santander köper Banco Popular för en euro

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Spaniens största bank har blivit än starkare, för det visar sig nu att landets sjätte största bank inte är så stark längre. För att rädda Banco Popular från konkurs övertog nämligen Banco Santander Banco Popular under tisdagskvällen – för en euro.
Banco Popular har befunnit sig i en sann mardröm den senaste veckan, då de förlorade hälften av sitt värde på börsen. Banken har visserligen haft problem en längre tid men efter veckans dramatik föll aktien till 34 cent och var alltså näst intill helt värdelös.
Bakom detta låg den stora osäkerheten om storleken och värdet av Banco Populars ”lager” av osålda bostäder, någonting som de flesta andra banker fortfarande har. För att undvika en katastrofal konkurs har banken nu övertagits av starka Banco Santander, som länge visat intresse för den svagare banken.
Både Banco Populars kunder, regeringen och den europeiska centralbanken kan nu lättade andas ut. De enda förlorarna är de som har haft aktier i Banco Popular, som nu har förlorar sina inlåningar.
 

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco