Marbellas vapenhandlare död – Val i England: Brexit-folket både segrar och förlorar

Marbellas vapenhandlare död - Val i England: Brexit-folket både segrar och förlorar

Marbellas vapenhandlare död

I början av veckan avled den tidigare så kända och beryktade vapenhandlaren och miljonären Adnan Khashoggi på ett sjukhus i London, han blev 81 år gammal. Sina sista tio år levde han ett tillbakadraget liv men under 1980-1990-talet var han en av de största profilerna i Marbella. De stora konflikterna som rådde i Mellanöstern under de åren såg Adnan som en möjlighet att handla med samt transportera vapen. Han skydde inga medel och blev snabbt en av världens mest fruktade och rikaste vapenhandlare, och kunde på grund av sina affärer leva ett exklusivt liv i Marbella. Där utgjordes hans tillgångar av bland annat den stora fincan ”La Baraka”, som i dag ingår i det exklusiva La Zagaleta-området, och hans yacht ”Nabila”, varpå en av scenerna till James Bond-filmen ”Never Say Never Again” spelades in.
Adnans vapenhandel med Mellanöstern och ljusskygga affärer med den filippinska diktatorn Ferdinand Marcos var dock aldrig någonting som de amerikanska presidenterna tyckte om. Kanske var det därför som han greps och det mesta av hans tillgångar konfiskerades i slutet av 1990-talet. Men i Marbella blir han fortfarande ihågkommen för bland annat hans stora fester med kändisar som Brooke Shields, Elizabeth Taylor samt George Hamilton.

Val i England: Brexit-folket både segrar och förlorar

Den brittiska premiärministern Theresa May är både segrare och förlorare efter gårdagens val. Theresa May förblir nämligen på posten som landets premiärminister och hennes konservativa parti fortsätter som landets största, men partiet har förlorat sin majoritet och får nu troligtvis mycket svårt att samla majoritet inför de viktiga förhandlingarna med EU och det brittiska Brexit.
När Theresa May, för några månader sedan, utlyste valet var det för att stärka sin position inför de viktiga förhandlingarna. Nu blev resultatet det motsatta. Resultatet visar tydligt hur delade britterna är i EU-frågan.
 
brexit2017

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.