Positiva arbetslöshetssiffror för maj – Ny bostadsbubbla förväntas – Spansk modekung död

Positiva arbetslöshetssiffror för maj - Ny bostadsbubbla förväntas - Spansk modekung död

Positiva arbetslöshetssiffror för maj

Nästan 112 000 personer lämnade arbetslöshetskön under maj månad. Detta får ned Spaniens totala arbetslöshet till 3 461 000 personer, vilket är den lägsta siffran sedan januari 2009. De nya arbetstillfällena finns först och främst inom serviceyrken och de platser där flest arbetstillfällen skapats är Andalusien, Katalonien och Madrid.
I bara i Málagaprovinsen har så många som 5 134 personer fått jobb, vilket minskar den totala arbetslösheten i provinsen till 152 000 personer.
Alla prognoser tyder nu på att arbetslösheten kommer att falla ytterligare under de kommande månaderna.
 
{loadposition landingpage}
 

Ny bostadsbubbla förväntas

Den ökande turismen och aktiviteten på bostadsmarknaden lovar gott för ekonomin 2017. Ekonomerna i Málaga är överens om en 3 procentig tillväxt i provinsen. Dock varnar också flera ekonomer om att en by bostadsbubbla kan vara på väg.
”Bostadsförsäljningen i Málagaprovinsen har ökat med 11 procent, på bara ett år. Generellt ses en prisökning på 5 procent – med undantag för en del områden som där den är högre”, berättar Juan Carlos Robles, som är ordförande för ekonomernas förening i Málaga.
Juan Carlos Robles uppmärksammar också att marknaden är i obalans när bostadspriserna ökar mer än det allmänna prisindexet, vilket är ett tecken på en bostadsbubbla.
 

Spansk modekung död

Efter ett och ett halvt års kamp mot cancern har den spanska modeikonen David Delfín avlidit. David Delfín var känd som en av landets mest innovativa, karismatiska och kreativa designers och uppnådde under sin karriär stor respekt och erkännande i hela landet, vilket bidrog till att han ärades med årets designpris 2016. Han bodde samt hade sin studio och butik i Madridkvarteret Cueca.
David Delfín har begravits i sin födelsestad Marbella, han blev 46 år.
Läs med om den spännande designern i denna artikel i En Sueco

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.