Spanska banker har återigen problem – Starlite-festivalen stämd – Nya rekord på väg

Spanska banker har återigen problem - Starlite-festivalen stämd - Nya rekord på väg

Spanska banker har återigen problem

Med stark uppbackning från EU har de spanska myndigheterna förbjudit kortsiktiga affärer med Liberbank-aktien under de kommande 30 dagarna. Detta grundas på att det har spekulerats hej vilt kring Liberbank under de senaste 14 dagarna och aktien har fallit med ca 40 procent. Både EU och Spanien har ett särskilt organ vars uppgift är att säkra en säker och stabil finansiell marknad. Man är nu rädd för att Banco Popular-historien förra veckan kan komma att upprepas. Förra veckan var Banco Popular nämligen nära konkurs men blev i stället uppköpt av Banco Santander för en ynka euro.
 
Även Banco Mare Nostrum (BMN) har insett att de inte klarar sig själv. Fusionen med Bankia blir nu verklighet vid månadsslutet. Banco Mare Nostrum är ett resultat av en tidigare fusion mellan tre sparbanker, varav Caja Granada var den största.
 

Starlite-festivalen stämd

Åklagaren i Málaga har nyligen stämt Starlite-festivalen i Marbella för olagligt bygge. Festivalen har ett lokalt tillstånd från Marbella kommun för att sätta upp och genomföra deras festival mellan den 15 juni – 15 september, men en stor del av Starlite-festivalens anläggningar är inte mobila utan i stället permanenta byggnader, som står på sin plats året runt. Festivalen är även stämd för att ha öppnat sitt utomhusdiskotek – på samma plats som konsertplatsen – utan tillstånd. Stämningarna kommer troligtvis inte att påverka sommarens konserter även om Starlite-festivalens framtid är okänd.
 

Nya rekord på väg

Det är goda tider för turismen och det tycks inte bli någon förändring på det. Bara under maj månad rundade Málagas flygplats 1,8 miljoner passagerare. Från januari till maj i år har flygplatsen registrerat totalt 6,5 miljoner passagerare, vilket är en ökning på 11,2 procent jämfört med förra året. Det är nu ingen som längre tvivlar på att flygplatsen återigen i år når nya rekord och fortsätter det som förväntat kan Málaga runda 18 miljoner passagerare. De största flygbolagen på Málagas flygplats är Ryanair, Easyjet, Vueling, Norwegian och AirEuropa.
Året förväntas inte bara blir bra med hänsyn till antalet besökare. Enligt Junta de Andalucías uppskattning kommer varje enskild turist som besöker trakten i år att spendera mellan 3-5 procent mer än förra året.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.