Málagas byggkung är död – Nytt Torremolinos på väg – Victoria’s Secret öppnar i centrala Málaga

Málagas byggkung är död - Nytt Torremolinos på väg - Victoria’s Secret öppnar i centrala Málaga

Málagas byggkung är död

Presidenten för Málagas kända byggföretag Grupo Vera, Francisco Vera, har avlidigt, han blev 77 år. Francisco Vera var Málagaprovinsens okrönta byggkung med flertalet stora byggnader i sin portfolio, som bland annat: lustbåtshamnen i Marbella, La Duquesa och Cabopino, stora delar av Málagas teknologipark, galoppbanan i Mijas, hotellen Yaramar och Florida i Fuengirola, de två golfbanorna Añoreta och Baviera samt 3 500 bostäder fördelade över hela landet.
Grupo Vera stod även bakom de första spadtagen till tunnelbanan i Málaga, motorvägen A-92 och spårbanearbetet till AVE-tågen.
Francisco Vera lyckades ta sitt livsverk helskinnat genom krisen som utbröt 2008, främst för att företaget inte levde över sina tillgångar och inte heller kastade sig ut i för många projekt. Byggkungen hade troligtvis lärt sig av krisen i början av 1990-talet, då Grupo Vera gick igenom en period av betalningsinställelse.
Francisco Vera lämnar efter sig fyra barn varav den äldsta förväntas ta över företaget.

Nytt Torremolinos på väg

Fyrklöverregeringen i Torremolinos har just presenterat en ny och omfattande plan för staden. Stadens gamla centrala torg Plaza Costa del Sol ska moderniseras. Samma sak gäller för delar av Avenida Palma de Mallorca, som också ska göras om till promenadstråk. Satsningen ingår i kommunens strävan om att skapa mer liv och främja näringslivet i stadens centrum. I projektet kommer även flera äldre byggnader att renoverats.
Budgeten för moderniseringen, som ska påbörjas i oktober, är satt till 3,8 miljoner euro.
 

Victoria’s Secret öppnar i centrala Málaga

En av provinshuvudstadens dyraste lokaler kommer framöver att fyllas med vackra kvinnor. Det är nämligen så att från och med nästa månad tar Victoria’s Secret över den stora hörnlokalen (120 kvadratmeter) som ligger i slutet av huvudgatan Calle Larios ut mot Plaza de la Constitución. Victoria’s Secret säljer underkläder, kosmetika, parfym och skönhetsprodukter till kvinnor. I Spanien hittas Victoria’s Secrets butiker först och främst på flygplatserna samt i Madrid och Barcelona, men nu kommer alltså den världskända underklädesbutikskedjan även till Málaga.
Detsamma gör också det amerikanska märket New Balance, som öppnar på Calle Granada, bara ett stenkast från Victoria’s Secret. New Balances skor och idrottskläder säljs i shop-in-shop i hela världen men har konceptbutiker ibland annat både Madrid och Barcelona. Och nu alltså även i Málaga.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.