Största skogsbranden på flera år – Tre terrorister har gripits i Madrid – Tjuvstart på sommarrean

Största skogsbranden på flera år - Tre terrorister har gripits i Madrid - Tjuvstart på sommarrean

Största skogsbranden på flera år

225 brandmän, 200 skogsvaktare och 15 helikoptrar har sedan i lördags kämpat för att släcka de enorma skogsbränderna som härjar i samt omkring naturparken La Doñana, i Huelvaprovinsen. Först under måndagskvällen fick man de sista bränderna under kontroll och de sista av nästan 2 000 evakuerade invånarna i området kunde återvända till sina hem. Skogsbranden började under lördagen och spreds mycket snabbt på grund av den hårda vinden och torkan i området, så snabbt att extra brandmän och speciellt helikoptrar, för släckningsarbete från luften, fick kallas in. Än så länge är det ovisst om elden var anlagd eller ej.
Under helgen härjade också en mindre skogsbrand i Benahavís, norr om Marbella, och troligtvis är det en blixt som orsakade den.
 
{loadposition landingpage}
 

Tre terrorister har gripits i Madrid

Det var inget speciellt stort tillslag men det var å andra sidan snabbt och välplanerat. Den spanska polisen har anhållit tre förmodade terrorister i Madrid, varav en är fullvärdig medlem av IS. I dennes bostad hittades flera manualer och ingredienser till att tillverka bomber. Utöver det fann polisen, i samma bostad, bevis på kommunikation mellan några av de terrorister som stått bakom attackerna i Paris och London. De två andra gripna delade lägenhet med IS-medlemmen och antas vara dennes samarbetspartners. Spaniens inrikesminister har uttryckt komplimanger till polisen för deras arbete och försäkrar att hans ministerium kommer se till att arbetet mot terrorismen fortsätter. Han menar att gripanden bör skapa trygghet i stället för fruktan då det visar att polisens arbete är effektivt.
 

Tjuvstart på sommarrean

El Corte Inglés och alla Inditex-gruppens butiker som bland annat Zara, Massimo Dutti och Berskha börjar deras rea redan nu på fredag kl. 10.00. Vanligtvis börjar rean första måndagen i juli men allt fler stora butiker har återigen i år valt att tjuvstarta. Den stora online-sommarrean börjar även den fredag morgon.
Det uppskattas att varje andalusiskt hushåll kommer att spendera 214 euro under årets sommarrea.
Rean pågår under hela juli och det mesta av augusti. Rabatterna ligger ofta på 30-50 procent av originalpriset, men under reans sista dagar kan rabatterna vara så höga som 70 procent av originalpriset.
Enligt konsultfirman Adecco förväntas årets sommarrea skapa 18 900 arbetstillfällen i Andalusien.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.