Vi ska komma ihåg att vara snälla mot vår kropp och lyssna på den. Det är dock någonting som vi ofta glömmer bort. Väldigt många lever i dag med en vardag fylld med stress och smärtor som ignoreras eller lindras med smärtstillande piller. Med tre års erfarenhet med Medicinsk Termografi har vi på kliniken mött otaliga klienter med alla möjliga utmaningar. Denna månad tittar vi närmare på tre helt olika ansikten som var och en har sin egen historia. Men innan vi går in på det ska jag ge en kort förklaring på hur termografi fungerar.

När vi gör en Medicinsk Termoscanning av kroppen kan vi via värmen se var det finns inflammation, skada, dysfunktion i kroppen. Samtidigt får vi även en bild av hur stort område det handlar om. Kroppen är smart och finns det problem på ett ställe skickar kroppen mer blod till just det området för att reparera skadan. Den ökade blodgenomströmning ger värme, vilket vi ser i muskelskador, inflammationer i leder, organ eller körtlar.
 
farver
8 graders skillnad på vitt och mörkblått, där vitt är varmast.
 
De tre exemplen som tas upp här är slumpmässigt utvalda och speglar hur en medicinsk termografi kan se ut, utan att det föreligger omedelbara synliga symptom, skador eller smärtor i ansiktet.
 
Den första klienten kom med regelbundna magsmärtor, uppblåsthet, halsbränna, ont i höften och förträngning av blodkärl ut i händerna och fingrarna, så kallade vita fingrar.
 
Den andra hade varit med i en trafikolycka 20 år tidigare i vilken hon fick ett bäckenbrott som resulterade i dagliga smärtor i länden och ned i benet, samt förstoppning och återkommande urinvägsinflammation.
 
Den tredje ville bara göra en vanlig hälsokontroll, liksom att han tar sin bil till service varje år för att kontrollera bromsar, motor, byta olja, filter, drivrem m.m.
 
foto1
Foto 1 visar värme i höger sida av munnen, vilket visar på mild irritation/inflammation i en tand, muskelspänningar i pannan, hals och nacke.
 
foto2
Foto 2 visar värme i bägge sidor av munnen, mest höger sida, som tyder på tandinflammation eller irritation av tandkött på båda sidor i munnen. Vi ser även muskelinflammation i pannan, mest i höger sida och framsida av hals.
 
foto3
Foto 3 visar både tand- och bihåleinflammation. De två röda ”kanalerna” som går från munnen ned under hakan är lymfsystemet, som är ”överarbetat” på grund av tandinflammationen och bihåleinflammationen. Lymfsystemet är en del av immunförsvaret och här ser vi att det verkligen arbetar.

Gemensamt för alla tre klienter var att vi såg oväntade ”dolda inflammationer” i deras ansikten. Därutöver överensstämde nivåerna av inflammationerna som de hade i ansiktet de inflammationer de hade i kroppen, dvs. att ju mer inflammation de hade i ansiktet desto mer hade de i kroppen. Vi såg även inflammationer, skador och dysfunktioner i andra delar i kroppen som motsvarade deras historia.
 
Vad vi ser är att ju mer inflammation, skador eller dysfunktioner som vi bär på desto mer överarbetat är immunförsvaret. Med andra ord: problem i matsmältningssystemet kan visa sig i ökad inflammation i tandkött och tänder, ryggproblem ses i nacke, käke och panna, knäproblem ses i bihålorna. De olika organsystemen påverkar varandra och är sammankopplade i helheten. Om vi går och kämpar med någonting en längre tid finns det ofta fler inflammationer i kroppen – precis som vi ser i de tre exemplen här.
 

Tar vi tag i ett ”hörn” förbättras hela kroppen

Om vi ser till att äta och dricka rätt för att stärka och stötta vårt immunförsvar är vi på rätt väg. Speciellt viktigt är det att vi lär oss att lyssna på vår kropp samt känna efter vad som är bra för oss. Ett sätt att göra detta på är att känna efter hur vi mår rent energimässigt när vi ätit eller druckit någonting. Meningen är ju att vi ska få mer energi av det vi stoppar i oss och inte känna oss trötta och uppblåsta eller få halsbränna. Det är otroligt hur snabbt en förändring kan upplevas när vi dricker tillräckligt mycket vatten, får gröna smoothies eller juicer, motionerar lite, får i oss vitaminer och mineraler, olika kosttillskott, badar bastu, går till tandläkaren för kontroll varje år, tränar yoga, får massage… Själva kan vi göra riktigt mycket och just därför vill jag passa på att rekommendera att man börja med två eller tre hälsosamma saker som passar en själv bäst.
 
Det som är bra med ”små” förändringar i livet är att de verkligen kan göra skillnad och bidrar till få bukt med inflammationerna. Ansiktet speglar hela kroppens tillstånd och det kan snabbt ses en förbättring vid en uppföljning.
Våra klienter har nu börjat förändra sin livsstil och vi ser fram emot att följa dem.
 
Välkommen till termografin – vi ser fram emot att träffa dig!
 
Av Vitafakta Health Clinic www.vitafakta.es vitafakta@vitafakta.es

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.