Extremvarm sommar på väg – Málaga exporterar som aldrig förr – Polis orsak till tragisk trafikolycka

Extremvarm sommar på väg - Málaga exporterar som aldrig förr - Polis orsak till tragisk trafikolycka

Extremvarm sommar på väg

Sommaren förväntas bli varmare än normalt. Detta meddelar det spanska meteorologiska institutet AEMET. Baserat på de höga temperaturerna under våren är institutet nu säkert på att sommaren i Málaga och i övriga delar av södra Spanien kommer att nå temperaturer upp till en grad varmare än sommaren förra året. De mycket höga temperaturerna innebär även förhöjd chans för åska och regn, men det räknas främst gälla inlandet, vilket det sågs exempel på under söndagen, då det ju regnade ganska rejält ibland annat Antequera, Granada och Córdoba.

 

Málaga exporterar som aldrig förr

Efter årets första fyra månader visar det sig nu att Málagas exportföretag har fakturerat för 28 procent mer än under samma period förra året. Det är först och främst försäljningen av olivolja från provinsen som har ökat, men även exporten av frukt, elektronik, kött och tyger följer trenden. Málaga har aldrig varit känt för sin export men när krisen bröt ut 2008 var det flera företag som provade lyckan på exportmarknaden. Och detta visar nu betala sig. Italien är utan tvivel det största importlandet av Málagaprodukterna, därefter följer Frankrike, Portugal, Tyskland och USA. Italienarna verkar speciellt tycka om olivolja från Málaga. Olivoljeförsäljningen har ökat med hela 56 procent under året och om denna trend fortsätter kommer det vid årets slut ha exporterats olivolja för över 2 000 miljoner euro.
 

Polis orsak till tragisk trafikolycka

Tre unga personer omkom och fyra personer skadades så allvarligt i en trafikolycka under onsdagseftermiddagen att deras tillstånd fortfarande är kritiskt. Trafikolyckan inträffade på motorvägen AP-7 (km 225) i höjd med Torremolinos. Enligt vittnen körde en bil i hög hastighet in i en större personbil (även kallad van) med nio passagerare. Föraren förlorade kontrollen över bilen varefter den voltade flertalet gånger. När ambulans, polis och brandkår ankom platsen möttes de av en hemsk syn – olyckan omfattade 13 bilar och många skadade låg på asfalten.
Bilisten som orsakade olyckan, en tjänsteman från Guardia Civil, testades positiv för både alkohol och narkotika. Han har nu suttit häktad sedan i onsdags och kommer att ställas inför domare under fredagen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.