Bästa arbetslöshetssiffrorna sedan 2009 – Estepona sänker fastighetsskatterna – Självständighetsval i Katalonien den 1 oktober?

Bästa arbetslöshetssiffrorna sedan 2009 - Estepona sänker fastighetsskatterna - Självständighetsval i Katalonien den 1 oktober?

Bästa arbetslöshetssiffrorna sedan 2009

Inte färre än 98 000 spanjorer har lämnat arbetslöshetskön under juni månad. Detta får ned den totala arbetslösheten till 3,36 miljoner personer, vilket är den bästa siffran sedan 2009, då krisen började på allvar. Majoriteten av de nya arbetstillfällena finns naturligtvis att hitta inom serviceyrken som nyanställer tack vare turismen, men – och lite överraskande – av dessa arbetstillfällen finns bara drygt 10 000 i Andalusien, av dessa 6 000 i Málagaprovinsen.

Estepona sänker fastighetsskatterna

Flera kommuner och landsting kämpar fortfarande med att få ihop ekonomin och betalningsförmågan. Men det gäller inte i Estepona. Kommunen har just fattat beslut om att sänka fastighetsskatterna. Visserligen uppgår sänkningen bara till 1 procent men i gengäld sänks denna skatt för sjätte året i rad. I genomsnitt har fastighetsskatten i Estepona minskat med totalt 16 procent under de senaste sex åren.
Även andra mindre skatten sänks i år. Detta gäller t ex skatten för sophämtning, som sänks med 5 procent.

Självständighetsval i Katalonien den 1 oktober?

Presidenten för Kataloniens parlament, Carles Puigdemont, har tillslut fattat beslut om ett datum och officiellt utlyst det mycket omdebatterade självständighetsvalet till söndagen den 1 oktober.
”Blir det ett ja har vi nu förberett oss så väl att vi kan frigöra oss från Spanien på bara 48 timmar”, säger Puigdemont. Centralregeringen i Madrid har inte tvekat med att svara emot: ”Vi behöver endast 24 timmar för att hindra ett olagligt och odemokratiskt val”, garanterar Sáenz de Santamaría, som är Mariano Rajoys högra hand. Rajoy tar situationen med lugn: ”Ingen region står över grundlagen och det är slöseri med tid att de katalanska regeringsledarna nu dedikerat flera år på detta ohållbara projekt när de knappt får ihop majoritet internt.” Med de orden hänvisar Rajoy till att den katalanska regionalregeringen har en ytterst bräcklig kandidat.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.