Dansk man anhållen i Benahavís, misstänkt terrorist – Turisterna har anlänt! – Nya Málaga C.F. tar form

Dansk man anhållen i Benahavís, misstänkt terrorist - Turisterna har anlänt! - Nya Málaga C.F. tar form

Dansk man anhållen i Benahavís, misstänkt terrorist

Under helgen greps en 29-årig man misstänkt för att vara IS-terrorist. Gripandet skedde i den lilla staden Benahavís, ca 10 km nordväst om Marbella. Mannen heter Ahmed Samsam, han är född i Syrien men är dansk medborgare. I Danmark har han suttit i fängelse under det mesta av sitt vuxna liv, för brott som stöld, våld och narkotikahandel. Under de senaste tio åren har han tränat i och stridit för en organisation i Syrien som har nära relation till Al-Qaida. Ahmed Samsams foto på hans facebookprofil lämnar inga tvivel kring hans identitet. Efter gripandet i Benahavís sitter han nu häktad anklagad för planering av terrorattentat i Spanien.
 

Turisterna har anlänt!

Söndagen var årets första stora resdag för turisterna på Costa del Sol. Inte färre än 479 flyg anlände med hela 83 500 passagerare, som under dagen klev ut ur flygen under Málagas sol. Den gångna helgen är ett bra exempel på hur årets reseaktivitet kommer att bli – nästan alla i branschen tror på en 5 procentig ökning när det gäller turismen, jämfört med förra året, samt att ca sju miljoner turister kommer att besöka Costa del Sol under årets sommarsäsong, som fortsätter fram till slutet av september.
 

Nya Málaga C.F. tar form

Nu under onsdagen samlas Málagas A-lag för sin första träning inför den nya säsongen, efter en och en halv månads sommaruppehåll. Förväntningarna på Málaga C.F. är stora och inte färre än 22 000 fans har redan köpt sina årskort för säsongen 2017/2018. De många fansen kommer i år att få se flera nya ansikten efter att anfallaren Sandro, försvararen Llorente och målvakten Kemini (högst troligt) lämnar klubben. Nykomlingarna är målvakten Roberto som hämtats i Espanyol, försvararen Baysse från Niza i Frankrike, den offensiva mittfältaren Adrián från Eibar samt Bastón, som blir klubbens nya anfallare. Sistnämnda sparkade förra säsongen in 19 mål för Eibar, innan han såldes till Swansea, där han inte imponerade. Till Málaga C.F. kommer han med ett hyresavtal med en köpoption. Málaga C.F:s stora hopp är nu att den 24-åriga anfallaren ska återhitta sin forna styrka och med den överta Sandros viktiga roll i offensiven.
Den nya säsongen sparkas i gång i slutet av augusti.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.