Inget tåg till Marbella – Antalet nybyggen fördubblat på bara ett år – Iberia får böter för olagliga graviditetstest

Inget tåg till Marbella - Antalet nybyggen fördubblat på bara ett år - Iberia får böter för olagliga graviditetstest

Inget tåg till Marbella

Tidigast om fyra år kan det finnas en chans för att myndigheterna ska påbörja en förstudie för att förlänga kusttåget, som i dag kör mellan Málaga och Fuengirola, till även Marbella och Estepona. Det som det i dagsläget handlar om är att Junta de Andalucía inte har ekonomiska medel till att starta projektet innan dess. När Iñigo de la Serna, minister för infrastruktur och regional utveckling, nyligen besökte Marbella var han mycket tydlig med att förklarar att förlängningen av tågbanan är ett projekt som delvis finansieras av staten samt landstinget, vilket innebär att så länge Juntan inte har pengar till projektet kommer alltså inte kusttågets bana att förlängas.
 

Antalet nybyggen fördubblat på bara ett år

Byggandet är återigen igång i Málagaprovinsen, men efterfrågan är fortfarande långt ifrån den nivå som branschen betecknar som normal. Under årets första sex månader har det färdigställts 2 400 nya bostäder i provinsen och fortsätter denna trend kommer det vid årets slut ha byggts inte färre än 5 000 bostäder i Málaga. Detta är en fördubbling jämfört med förra året och de bästa siffrorna på fem år. Men enligt branschorganisationen ACP bör det byggas 20 000 nya bostäder per år i Málagaprovinsen, som ju är Spaniens sjätte största provins mätt i antalet invånare.
”Det går framåt men det går långsamt. Byggherrar påbörjar arbetet först när majoriteten av bostäderna är reserverade. Det måste finnas en faktisk efterfrågan. Det är även bankernas krav för att bevilja lån”, förklarar Emilio López från ACP. Under 2006, som var rekordår för branschen, byggdes det nästan så många som 45 000 nya bostäder i Málagaprovinsen.

Iberia får böter för olagliga graviditetstest

Flygbolaget Iberia har fått en bot på 25 000 euro för att ha utfört test för att ta reda på om deras kvinnliga arbetssökande var gravida. Under flera år har bolaget haft obligatoriska läkarundersökningar för arbetssökanden och det har nu visat sig att bolaget trätt långt utanför sina rättigheter genom att genom blod- och urinprov testat för om kvinnliga arbetssökanden var gravida. Detta faller under rubriken diskrimination och är olagligt. Händelserna ska ha skett på Iberias huvudkontor på Balearerna och det är landstinget där som utdelat boten. Iberia nekar till att ha gjort graviditetstesten och betonar att bolaget alltid har varit emot all typ av diskrimination, vilket de menar att det faktum att 46 procent av deras anställda är kvinnor är ett bra exempel på.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.