Juice Bar hos Vitamina

Varför juice?

Många av oss har nedsatt ämnesomsättning vilket försämrar kroppens förmåga att ta upp näringsämnen från grönsaker och frukt. Färskpressad juice går direkt ut i blodomloppet och ger dig en boost av näringsämnen efter bara några minuter.
Samtidigt rekommenderar ett av de officiella kostråden att vi ska äta sex stycken frukter och grönsaker, motsvarande 600 gram, om dagen. Att tugga i sig så mycket frukt och grönt kan vara en stor utmaning för många och rent rutinmässigt äter vi samma grönsaker och frukter varje dag. Men genom att dricka juice får du en bredare variation då du kan juica frukt och grönsaker som du vanligtvis inte tycker om att äta hela men som ger en god smak i en juice, och så blir det också lättare att få i sig den rekommenderade mängden frukt och grönt varje dag.

 
Dessvärre innehåller den juice som man kan köpa i matbutikerna nästan inga som helst näringsämnen på grund av att juicen är pastöriserad, vilket innebär att den har värmts upp till ca 80 grader, en temperatur då en väsentlig del av den råa saftens vitaminer och enzymer förstörs. Och för att kompensera en del av pastöriseringens negativa effekter tillsätts ofta C-vitamin i den industriellt framställda juicen.
 
I en juicemaskin tas de oupplösliga fibrerna från frukt och grönsaker bort. Och även om fibrer är en viktig del av en balanserad och hälsosam kost kommer du att uppleva att din kropp upptar alla nyttigheter från frukt och grönt lättare när de upplösliga fibrerna stannar i juicen. Detta är mycket bra för dem som har svårt att uppta dessa oupplösliga fibrer i systemet. När du dricker juicen från alla dessa frukter och grönsaker kommer det som sagt göra det lättare att uppta alla de bra vitaminerna och mineralerna och din kropp kan lättare och snabbare absorbera näringsämnena.
 
Om du dricker färskpressad grönsaksjuice regelbundet kommer du snart att uppleva att din matsmältning blir bättre, energinivån höjs och du kommer att få mer mentalt överskott samt en allmän känsla av välbefinnande.
 
Den 15 september öppnar Vitaminas Juice Bar med färska juicer ”to go”. Du kan välja mellan gröna, gula och röda hälsosamma, goda och läskande juicer av grönsaker, frukter och bär.
 
Vitamina, Centro Idea, 952 58 43 13, info@vitaminashop.eu
Av Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.