IS skickar ut video på castilianska – Flygande polistjänstemän i Marbella – Återigen dags att lämna in levnadsintyg – Logitravel köper stort hotell i Torremolinos

IS skickar ut video på castilianska - Flygande polistjänstemän i Marbella - Återigen dags att lämna in levnadsintyg - Logitravel köper stort hotell i Torremolinos

IS skickar ut video på castilianska

Under torsdagen lades det upp en video på de sociala medierna vari två IS-krigare talar castilianska med arabiskt accent uppmanar till heligt krig i Andalusien. I videon säger de att Andalusien ska återgå till sitt ursprungliga tillstånd som den islamistiska statsformen kalifat. I videon medverkar två personer, den ena med ansiktet synligt och den andra bär en elefantmask. Förstnämnda är Muhammad Yasin Ahram Pérez från Cordoba. Hans pappa är spanjor och mamman kommer från Marocko, och 2014 reste familjen till Syrien för att ansluta sig till kalifatet.
I videon uppmanar han muslimer till heligt krig, oavsett var de befinner sig. Mannen med masken anges vara Abu Salman el Andaluz ”Andalusieren”.
Förra veckan skedde det som bekant två terroristdåd i Barcelona och Cambril, i vilka 15 personer dog och fler än 130 skadades.
 
Se videon här

Flygande polistjänstemän i Marbella

Som den första polisenheten i Spanien har Marbella utbildad två polistjänstemän som ska hantera såkallade ”propellermotorer”, som monteras på polisernas ryggar liksom ryggsäckar. Propellermotorerna gör bokstavligt talat så att poliserna kan flyga och kan vara till stor hjälp om någon behöver räddas upp ur havet eller från bergen.
De flygande poliserna ska även ha i uppgift att övervaka och kontrollera byggen för att se om ansvariga för byggprojekt följer avtal och bestämmelser vid nybyggen och renoveringar.
Fram tills nu har propellermotorer bara använts i polisarbete i USA och Australien.

Real Estate Marketing från Norrbom Marketing 

Återigen dags att lämna in levnadsintyg

Nu har årets utskick av levnadsintyg till personer som bor utanför Sverige och får svensk pension börjat. Som utlandsboende med svensk pension behöver du nämligen en gång om året intyga att du lever för att du ska fortsätta få din svenska pension utbetald, vilket görs genom att du skickar in ditt levnadsintyg till svenska Pensionsmyndigheten. En del länder har avtal med Sverige och informationen skickas automatiskt, men det gäller alltså inte Spanien. Därför får personer med svensk pension i Spanien ett pappersbrev på posten som måste skickas tillbaka med underskrift från t ex svensk ambassad eller konsulat, svenska kyrkan, utländsk socialförsäkringsinstitution, notarius publicus, utländsk polismyndighet eller utländsk registerförande befolkningsmyndighet.
Nyhet för i år är att det är möjligt att lämna levnadsintyg elektroniskt för den som har svensk e-legitimation.
I Spanien bor det officiellt 6 418 utlandspensionärer enligt svenska Pensionsmyndigheten.
 
För mer information se Pensionsmyndighetens webbplats här 
 

Logitravel köper stort hotell i Torremolinos

En ny spelare på den spanska hotellmarknaden har sett dagens ljus. Det handlar om bokningsplattformen Logitravel som köpt Hotel Camino Real i Torremolinos. Köpet väcker uppmärksamhet då det är första gången som en av de nya bokningsplattformarna köper upp ett hotell. Hittills har Logitravel, precis som sina kollegor, fungerat som onlineförmedlare mellan resebyråer och kunden. Men nu ser det ut som om Logitravel har blivit så starkt att bolaget investerar i ett eget hotell.
Logitravel bildades år 2004 och har sitt huvudkontor på Balearerna.
Hotel Camino Real byggdes år 1974 och ligger precis vid stranden vid Los Alamos i Torremolinos.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.