Kraftigt oväder i Málaga – Kuststädernas nya tilltag mot terroristattacker – Turismen når rekord – men spanjorerna reser mindre – Triple A San Pedro behöver din hjälp

Kraftigt oväder i Málaga - Kuststädernas nya tilltag mot terroristattacker - Turismen når rekord – men spanjorerna reser mindre - Triple A San Pedro behöver din hjälp

Kraftigt oväder i Málaga

Det meteorologiska institutet hade varnat om kraftigt regn under måndagsförmiddagen men det kom att visa sig att det blev mycket värre än förväntat. Mellan kl. 10-11 föll det nämligen på många platser uppemot 40 liter regn i timmen, vilket naturligtvis ledde till allvarliga översvämningar. Speciellt hårt drabbat var Antequera där hela den gamla stadsdelen översvämmades. Även flygplatsen i Málaga drabbades av regn och vind som orsakade så stora problem att inte färre än tio flygplan tvingades omdirigeras till flygplatserna i Granada och Sevilla tills stormen mojnade.
Sett ur en annan vinkel är den stora mängden regn positiv för provinsens vattenreservoarer, som länge legat under 30 procent av sin kapacitet. Nu efter måndagens regn är alla reservoarer fyllda till minst hälften.

Kuststädernas nya tilltag mot terroristattacker

Nästan alla städer längs Costa del Sol arbetar nu aktivt i strävan att förhindra terroristdåd likt det som sågs i Barcelona föregående vecka, då en skåpbil i hög fart körde in i folkmängden på stadens promenadstråk La Rambla.
I kuststäderna pågår således arbetet med att ställa upp stora blomkrukor i betong på centrala promenadstråk, då denna form av vägspärrar är mer estetisk än vanliga betongblock. I t ex Estepona arbetar man just nu med att ”spärra av” Paseo Marítino med de nya betongkrukorna. Detsamma gör man på Balcón de Europa i Nerja samt på de centrala promenadgatorna i Torremolinos. I flera städer, t ex i Málaga, är man redan färdiga med de nya säkerhetsåtgärderna.
Det är det spanska inrikesministeriet som rekommenderar alla turiststäder att genomföra denna åtgärd.
 

{loadposition realestate}

Turismen når rekord – men spanjorerna reser mindre

Överallt pratas det om ett nytt rekordår för Costa del Sol. Turismen fortsätter att blomstra både på flygplatsen samt på hotellen och bland företagarna talas det om en ökning i omsättningen på mellan 5-10 procent jämfört med förra året. Men de positiva siffrorna har även en baksida för det verkar som om spanjorerna själva inte har råd att resa. På Costa del Sol minskar nämligen den inhemska turismen fortfarande, om än svagt, och är nu nere på samma nivå som år 2002. Samma trend ses även på andra platser i landet, så mycket tyder på att den ekonomiska tillväxten i Spanien fortfarande inte har märkbar effekt på de spanska plånböckerna.

Triple A San Pedro behöver din hjälp

Triple A, hund- och kattkenneln i San Pedro, hotas nu av att tvingas stänga och är i desperat behov av hjälp. Att driva kenneln kostar över 30 000 euro i månaden och gården får bara 30 000 euro om året av Junta de Andalucía. Resten av pengarna måste Triple A själva samla in via insamlingar och donationer. Triple A fasar nu för att de hundar och katter som de har på gården kommer att möta sitt öde på de så kallade ”killing stations” om de inte klarar av att betala sina räkningar.
Vill du hjälpa? Det bästa du kan göra är att bli medlem. Som medlem tecknar du dig för att donera minst 5 euro i månaden. Du kan också virtuellt adoptera en av de äldre hundarna eller katterna hos Triple A för 15 euro i månaden – då får du ett certifikat samt ett foto på ditt ”adoptivdjur”.
 
Ett annat sätt att hjälpa Triple A är genom att göra en inbetalning direkt till deras bankkonto:
Banco Popular 0075 3448 91 0600219119
 
Bli medlem här
Se en video från Triple A här

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.