En bra ”puente” för hela Andalusien – Krisen i Katalonien: Puigdemont har till på måndag – Idrottschefen i Málaga CF har fått sparken

En bra ”puente” för hela Andalusien - Krisen i Katalonien: Puigdemont har till på måndag - Idrottschefen i Málaga CF har fått sparken

En bra ”puente” för hela Andalusien

Sommarsäsongen har varit fantastisk och nu kan det samma sägas om den så kallade ”puente” som vi befinner oss mitt i. I går (torsdag) var det nationell helgdag, så att genom att ta fredagen som klämdag – eller bygga en bro över fredagen – så får man sig en långhelg. Detta är någonting som många tillsynes gör för i Málagaprovinsen har hotellägarföreningen meddelat att beläggningen ligger på hela 88 procent. Siffran är även bra för övriga delar av Andalusien som har en beläggningsprocent på 82 procent. Dessa är de bästa siffrorna någonsin. En orsak bakom dessa är dock att just dessa dagar står Málagas kongresscenter som värd för en av landets största läkar- och medicinkonferenser.
 

Krisen i Katalonien: Puigdemont har till på måndag

Rajoys och hans mannars tålamod med katalanerna håller på att ta slut. Det efter att Carles Puigdemont i tisdags, när han stod i talarstolen i det katalanska parlamentet, inte lämnade något tydligt besked om huruvida han förklarar Katalonien som en ny självständig republik eller inte. Som svar på detta frånvarande beslut har nu centralregeringen gett den katalanska regionalregeringen till på måndag på sig att lämna ett faktiskt beslut. Blir svaret självständighet eller om besked om beslut uteblir är det högst troligt att Rajoy kommer att aktivera den så omtalade paragraf 155 i grundlagen och därmed upplösa det katalanska parlamentet och inställa en administrator till att leda Katalonien fram till nästa val.

Idrottschefen i Málaga CF har fått sparken 

malagacfFrancesc Arnau, 41 år och före detta målvakt i Málaga CF:s La Liga-trupp, har blivit uppsagd från sin tjänst som idrottschef i klubben. Detta efter bara 22 månader i tjänst på denna post.
Klubbägaren, shejk Abdullah Al-Thani, har således valt att offra honom efter den eländiga starten för Málaga under säsongen 2016-2017, då klubben endast lyckades plocka 1 av 21 möjliga poäng under de sju första matcherna.
Annars hade det varit väntat att det skulle ha varit tränaren Michel som skulle få bära oket som syndabock. Men det är nu alltså Arnau som byts ut mot en gammal goding från Málaga CF, nämligen den 58-åriga argentinaren Mario Husillos (på bilden). Husillos har tidigare både spelat, varit tränare och idrottschef för Málaga, den sistnämnda rollen blev han dessutom också avskedad ifrån!
Men nu har Al-Thani, den oförutsägbara klubbchefen, alltså anställt honom igen och Husillos grekiska arbetsplats, storklubben Olympiacos, lät honom gå från hans kontrakt. Hans nya kontrakt med Málaga CF har skrivits för 2,5 år.
På söndag kväll möter Málaga CF Madridlaget Leganes på Estadio La Rosaleda, och hoppet är stort att det blir Málaga CF:s första seger för säsongen.

Omfattande förnyelse av gatubilden i Torremolinos

Torremolinos står inför en av de för staden största moderniseringar genom tiderna. Huvudgatan Avenida Palma de Mallorca har redan delvis gjorts om till gågata och nu under de kommande månaderna ska även övriga delar av den trafikerade gatan byggas om till gågata.
Omläggningen görs inte bara med hänsyn till fotgängare och affärsidkare utan kommunen har även planer för stora konstutställningar och andra aktiviteter som ska äga rum i de nya områdena, som även ska få en del grönområden. Liknande förnyelse kommer att göras på stadens centrala torg, Plaza Costa del Sol. Det ”gamla” torget ska moderniseras med ny beläggning och växter och så kommer det i framtiden också att bli helt bilfritt.
Det inledande arbetet har redan börjat och kommunen hoppas nu på att allt ska vara färdigt inom ett år.

Robert Wells är på väg

Nu är det knappt 100 biljetter kvar till den stora konserten med Robert Wells nu på lördag, som spelas i Teatro Las Lagunas i Mijas. Biljettförsäljningen har gått över förväntan och arrangören hoppas på utsålt på lördag.
”Det är roligt när intresset för konserten är så stort och jag är glad att se att det kommer så många svenskar från hela Costa del Sol”, säger Henrik Andersen från EventHuset. Henrik är själv dansk, men ett stort Robert Wells fan.
Det är tredje gången som Robert Wells gästa Costa del Sol, men denna gång kommer han med sin hittills största show. Med sig har han nämligen sin trio samt de tre sångerskorna från The Vocalettes.
De sista biljetterna till konserten finns att köpa hos UniOptica i Fuengirola, Scandi Supermarket i Nueva Andalucía och så går det naturligtvis att boka biljetter på: henrik@eventhuset.es och telefon 670 63 57 86.
AHN arrangerar buss från Nerja och Marbella.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.